View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Feb 17, 2018 7:24 pmReply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
 Metsästys kausi 2017. 
Author Message

Joined: Tue Dec 22, 2015 6:52 am
Posts: 38
Itte en korppeja ammu, harvoinhan niitä näkeekään, saati sitten pääsisi ampumaetäisyydelle. Korppi on ymmärtääkseni normaalistikin Suomen luontoon kuuluva eläin, enhän ammu suttakaan "haittaeläimenä", vaikka se saattaa jonkun riistaeläimen joskus syödäkin.

Supikoirat ja minkit sen sijaan laitan kylmäksi siten kun lait ja luvat sallii. Minkki on haitallinen vieraslaji, levinnyt ihmisen toimesta Suomen luontoon ja tekee pahaa jälkeä esim. vesilintujen joukossa. Supikoira on kai vielä pahempi, ja ymmärtääkseni pääsyyllinen metsäkanalintujen vähyyteen. Sekin taisi levitä ihmisen toimesta, venäjän suunnalta.


Mon Oct 23, 2017 10:00 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2084
Sorbus wrote:
Itte en korppeja ammu...

No, en ole keksinyt syytä tähän ja korppi on toteemieläimeni, ei sellaista voi tappaa jos yhtään on sielustaan huolehtivainen ;)


Tue Oct 24, 2017 7:34 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
En myöskään ammu korppeja mutta varikset ja harakat teilaan kyllä.

Tälle syksyä on tullut saatua kaksi hiirihaukkaa kanuloukusta ovat selvästi mieltyneet siian ruotoihin molemmat pääsivät terveinä poiskin.
Toisin kuin ne seitsemän supikoiraa jotka koittivat onneaan.
Tuli investoitua kanuihin tuollaiset Asver laukaisulaitteen ja ei ole loukkupyynti ollut koskaan helpompaa voin suositella.

https://www.asver.fi/
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=PSOI1aRhMm8


Sat Oct 28, 2017 4:21 am
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 493
Noniin hirvenkin osalta siirryttiin pyyntimiehestä saama mieheks ku ekaa hirvee pääs tuikkaa 45-70:llä 20metristä ja siihen jäi. 6 vuotta siinä meni hirven osalta yritystä.

Minuutin päästä tuli toinen lehmä passiin ja siitä minuutin päästä 4 piikkinen sonni. Täällä sääntö et aikuista ei saa samasta passista ampua kuin yhden per ajo joten päästin ne noin 30m ja sit heilahtelin ja sain hirvet viereisten passien ammuttavaks. Hyvä päivä vaikka vaan yks ajo vedettiin kun 6 hirveä orrelle, huomenna jatketaan koirilla hommaa :)


Sat Oct 28, 2017 3:06 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Yrtille :thumb: se on aika makee fiilis kun pääsee .45:sen mörkylän tömäyttämään hirven kylkeen.


Sat Oct 28, 2017 6:01 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Olipahan sunnuntai.
Ensin joku oli yöllä vaihtanut aikaa ja heräsin jo viideltä kaffen keittoon ja kuuntelin sitten paremman puutteessa AKK:n viikkokokousta yle suomesta.
Klo 6:00 Koiraa lenkittäessä keli oli hyvä ja mieli iloinen että saa viettää päivän hirvimetsällä.
Klo 7:00 ajelin metsästysmaille ja pientä tihkua tuli alas taivaalta
Klo 8:00 käskyn jako ohi ja kiipesin passitorniin, vettä tuli vaakatasossa ja ylös noustessa toinen tikas tornissa oli lahonnut ja katkesi meiläkäinen rojahti tonttiin ja kivääri perässä. :doh:

Kiikari oli totaalisen kurassa ja sen näköinen että varmasti oli saanut osumaa kohdistuksen säilymisen todennäköisyys oli melko olematon.
Mutta koska survarin aseessa on aina backupit niin ei mitään hätää pikajaloilla kiinni ollut kiikari reppuun ja napsautin avotähtäimet esille.
Attachment:
marlin.jpg
marlin.jpg [ 118.41 KiB | Viewed 9946 times ]

Edellinen passimies oli istunut penkinkin kahteen osaan ja siihen piti hankkia varaistuin lähimmästä halkopinosta.
Klo 9:00 sain viimeinkin kaiken jollain tapaa järjestykseen ja poimin repusta kiikarit, termospullon ja totesin jättäneeni sämpylät tiskipöydälle.
Siinä sitten istuskeltiin seuraavat tunnit vesisateessa ja kuunneltiin kun koira teki hienoa työtä vähän kauempana, sieltä kaatui ensin vasa ja tuntia myöhemmin emä.

klo 13:00 kokoonnuttiin paistamaan makkarat ja saatiin uudet passipaikat toisaalta, siellä istuttiin pari tuntia näkemättä karvaakaan ja sitten jahtipäälikkö rätisi vhf:ään että koska me ollaan niin kaukana kaikesta häppeningistä ja jahti alkaa olla ohi niin voitaisiin käydä hakemassa peräkärryt ja kokoamassa ne ammuttut hirvet lahtivajalle.
Ei päästy kuin juuri liikkeelle niin kuultiin radiopuhelimista että 4 hirveä oli juossut siitä minun passitornin kohdalta linjasta läpi. :doh:

Klo 15:00 hirvet oli kinnereissä ja kuivat vaatteet niskassa, ne läpi juosseet hirvet vielä vähän harmitti joten ilmoitin päälikölle että en ole vielä palellut tarpeeksi ja että menen kytikselle oman riistapellon laitaan.

Olin hissukseen kävelemässä kopille kun hoksasin puiden välistä että helvetti soikoon siellä on yksinäinen narttu peura meidän porkkana kasalla, uskaltamatta hengittääkään jätin kaikki muut tavarat tielle paitsi kiväärin ja kiikarit.
Aikani kontattua pääsin kohtaan josta pystyin kiikaroimaan että yhtään vasaa ei näy missään ja sain varovasti patruunan piippuun, koitin ryömien etsiä ampumahollia mutta jokapaikka oli täynnä risua ja männynkäpyä.
Nousin siis varovasti seisomaan ja otin niin tukevan ampuma-asennon kuin vain siinä kivikossa sain, peura ilmeisesti aavisti jotain kun nosti päänsä ja tuijotti hetken suoraan minuun, ajtkoi kuitenkin syömista mutta kääntyi suoraan minua kohti joten en pystynyt ampumaan kun en halunnut mitään läpikinkkuja tehdä.

Matkaa oli ehkä hieman vajaa 80m ja siinä sitten tökötettiin liikkumatta varmaan minuutti peura tasajyvällä ja lähes hengittämättä, viimein se elukka kääntyi kyljittäin tässä vaiheesä kädet tärräsi jo kuin se hullunmulkku päätin kuitenkin ampua ja peura syöksyi täyttä laukkaa metsikköön.

Hetken siinä odottelin ja kuuntelin että josko sais jotain osviittaa että mitä tapahtui, kävelin siihen kohtaan peltoa jossa peura oli seissyt ja jäljet menivät metsän puolelle, ei tippaakaan verta missään varovati jäljestin ainakin 50m mutta sitten jäljet hävisivät mustikan varpujen sekaan, ei pientäkään merkiä osumasta.
Olin jo täysin varma että vedin kokonaan huti mutta päätin kuitenkin soittaa kaverin koiran kanssa paikalle, koira merkkasikin jäljen heti ja kiskoi isäntäänsä vauhdilla syvemmälle metsään.
Attachment:
peura.jpeg
peura.jpeg [ 51.45 KiB | Viewed 9946 times ]

Siellähän se köllötteli noin 200m ampumapaikalta, pieni hiki tuli vielä kun kiskottiin se sieltä pellon puolelle ja iltavenyi pitkälle ennenkuin sain tuon palasina orteen killumaan.

Olipa kiva päivä. :dance:


Mon Oct 30, 2017 7:49 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1178
Location: Koillismaa
Onnittelut hienosta ja vaiheikkaasta jahtipäivästä, noissakin hommissa sitkeys palkitaan.

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Wed Nov 01, 2017 5:00 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.