View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jun 28, 2017 3:33 amReply to topic  [ 434 posts ]  Go to page Previous  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
 Sillävälin Suomessa.... 
Author Message

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 273
Quote:
Laavulla asunut Charlotte Arnswald kertoo, miksi palasi Saksaan: "Tuhlasin vain aikaani"

Sonkajärvellä metsälaavulla asunut saksalaisnainen aiheutti tietämättään laajan nettikeskustelun.

Saksalaisen Charlotte Arnswaldin asuminen sonkajärveläisellä metsälaavulla on puhuttanut suomalaisia niin netissä kuin sen ulkopuolellakin. 23-vuotias nainen asettui yksityiselle laavulle kuukausi sitten saadakseen luontokokemuksia ja päästäkseen syvemmälle omaan itseensä. Naisen tavoitteena oli asua laavulla ainakin kesän ajan.

Charlotten asuminen laavulla herätti Ylen uutisen myötä varsin rajua keskustelua verkossa, sillä naisen luultiin asuvan yleisellä laavulla ja käyttävän väärin jokamiehenoikeuksia.

Saksalaisnaisen käyttöön laavunsa antanut sonkajärveläinen maanomistaja Jaana Keränen tilitti tuntojaan julkisessa Facebook-päivityksessä sunnuntaina.

– Kyseessä oli meidän perheemme vieras, joka asui meidän yksityismetsässämme, meidän yksityisellä laavullamme ja poltti meidän liiteristämme hänelle annettuja halkoja, Keränen kirjoittaa.

Verkkokeskustelussa naista uhattiin ainakin yhdellä sivustolla jopa fyysisellä ja seksuaalisella väkivallalla. Tämä keskustelu ei kuitenkaan ollut syy Charlotten lähtöön, sillä nainen kuuli asiasta vasta palattuaan Saksaan.

– Pahoittelen suuresti, jos Suomessa oloni on loukannut suomalaisia. Halusin kokeilla uudenlaista elämäntapaa, eikä tarkoitukseni ollut omalla elämiselläni provosoida ketään, Charlotte sanoo.

Metsä ei tuntunutkaan kodilta

Charlotten mukaan hänen tavoitteensa oli alun perin tehdä metsästä niin kotoisa paikka, ettei sieltä haluaisi edes lähteä. Hän halusi löytää siellä itsensä ja nähdä asioita uudella tavalla.

Metsässä asuminen oli kuitenkin naiselle luultua haasteellisempaa, eivätkä myöskään kaikki asetetut tavoitteet toteutuneet.

– En tuntenut itseäni metsässä missään vaiheessa vieraaksi, mutta valitettavasti en voinut kutsua paikkaa myöskään "kodiksi". Aloin aikaa myöten ajatella, että tuhlasin vain aikaani, kun en tehnyt mitään muuta kuin pidin itseäni hengissä.

Charlotte kertoo aikoneensa alun perin olla Sonkajärvellä ainakin syyskuuhun saakka, kunnes tulee kylmä. Lähtö kuitenkin aikaistui, kun häneltä loppui motivaatio. Kuukausi laavulla riitti.

– Erätaitojen harjoittaminen ja uusien opettelu ei enää kiinnostanut. Voi olla, että tilanne olisi muuttunut, jos olisin ollut metsässä pidempään, hän pohdiskelee.

"En halua ärsyttää ketään"

Charlotte sai vasta kotona Saksassa kuulla häneen kohdistuneesta väkivallalla uhkaamisesta suomalaisella nettisivustolla. Kyseiset kommentit on nyt poistettu. Tällaisen vihan kohteeksi joutuminen on hänelle yhä jonkinlainen mysteeri. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei pelkää.

– En tiedä teinkö kaiken oikein, mutta en halua ärsyttää ketään.

Saksalaisnaista kritisoitiin verkkokeskustelussa muun muassa Suomessa rauhoitetun sammakonkudun syömisestä. Charlotte myöntää teon ja ymmärtää rikkoneensa lakia. Taustalla oli hänen mukaansa huono kalaonni ja nälkä.

– Voimani alkoivat ehtyä, sillä en ollut saanut ravintoa päiväkausiin ja tunsin tulevani kylmästä kipeäksi, hän selittää.

Entä aikooko Charlotte vielä joskus tulla Suomeen ja kokeilla elämää metsässä uudelleen? Nainen jättää asian avoimeksi.

– Suhtaudun asiaan periaatteessa myönteisesti. Katsotaan nyt, hän tuumaa.


http://yle.fi/uutiset/3-9642875?origin=rss

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Thu Jun 01, 2017 8:33 pm
Profile

Joined: Wed Dec 31, 2014 12:47 pm
Posts: 364
Siteeraan hiukan itseäni tuolta "kansainväliset uutiset"-osiosta, kun ennenmmin tai myöhemmin tätä herkkua saadaan nauttia myös kotimaassa:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005261907.html
"KRP: Suomessa on ollut useita Temppeliaukion kirkon terroriuhkaa vastaavia tilanteita"
"Suomessa on loppuvuoden 2015 jälkeen ollut useita tilanteita, joissa poliisi ja muut viranomaiset ovat varautuneet terrori-iskun mahdollisuuteen."

Ahaa. Mitään tekemistähän tällä ei voi olla sen kanssa että juuri loppuvuodesta 2015 maahan tuli viisinumeroinen luku asepalvelusikäisiä (tai siis "17-vuotiaita" tietysti) nuoria joutilaita muslimimiehiä ilman juuri mitään henkilöllisyystodistuksia tai vastaavaa.

Kuten suosikkini Teemu Sinkkonen (nyk. Teemu Tammikko) UPI:sta loppuvuonna 2015 kirjoitti, "satu Punahilkasta heijastaa hyvin tänä päivänä esiintyvää tarinaa pakolaisten joukossa Eurooppaan soluttautuvista terroristeista" - voinee todeta että poliisilla on siis ollut loppuvuoden 2015 jälkeen useita tilanteita joissa nämä ovat varautuneet punahilkkasadun mahdollisuuteen?


Tue Jun 20, 2017 11:12 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1120
Location: Koillismaa
Sattumaahan se vain on ja yksittäistapauksia. Mielenkiintoista kuitenkin, tuntuu että linja on muuttumassa tiedottamisessa.

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Tue Jun 20, 2017 6:00 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 274
Tätä on ihan mielenkiintoista seurata (jos nyt päästään tähän asti mielenilmauksessa)

"Nesteen työntekijät keskeyttävät polttoaineiden jakelun – huoltoasemilla voi tulla pulaa bensasta, Finnair selvittää mahdollisia vaikutuksia"

"Yhtiö selvittää muun muassa sitä, miten pitkään polttoaineita riittää huoltoasemien maanalaisissa säiliöissä, jos mielenilmaus toteutuu. Ensimmäisenä polttoaineet voivat loppua kaikkein vilkkaimmilta asemilta, Nesteen viestinnästä kerrotaan."

http://www.hs.fi/talous/art-2000005261849.html


Wed Jun 21, 2017 5:40 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 434 posts ]  Go to page Previous  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.