View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Feb 21, 2018 1:24 amReply to topic  [ 396 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40
 Sillä välin ulkomailla 
Author Message
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 573
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
ISIS on saanut toistuvasti nyt selkäänsä Mosulin jälkeen. Irakissa isohkon motin siivous sujui helpohkosti ja jopa Suomen TV mainitsi tästä ohimennen.

Hupaisasti Libanonin ja Syyrian rajalla ollut motti "evakuoitiin" busseilla Deir Ezzorin alueelle, mitä raivostutti Irakin. Nyt siis kuskattiin turvaan ihan kovan linjan ISIS väkeä, eikä Iblistan HST sharia porukkaa.

Deir Ezzorin ällistyttävä monivuotinen piiritys on päättymässä. ISIS on nyt vuorostaan 2 tulen välissä. Käytävä aukeaa väksin tämän päivän aikana. Motin puolustajat selvisivät varmasta kuolemasta, mikä taiskin olla se paras ryhdittäjä.

Tiedolla on myös hintansa.

Attachment:
600_piparia.jpg
600_piparia.jpg [ 20.03 KiB | Viewed 8858 times ]


liveuamap antaa ja ottaa :mrgreen:

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Mon Sep 04, 2017 7:04 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 200
Saatiin sitten ihan kunnon geomagneettinen myrsky: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005358644.html

Ei sentään nyt ihan Carrington Eventin tasoa, mutta kuitenkin sen verran oli potkua että aiheutti jo lieviä jännitehäiriöitä sähköverkkoon. Harmillisesti näyttäisi olevan ainakin Etelä-Suomessa pilvistä viikonloppuna ettei pääse mahdollisia revontulia ihailemaan. Saa nähdä osuuko mitään vuoden 1859 tasoa olevaan myrskyä kohdalle oman eliniän aikana. Vuonna 2012 käytiin lähellä, mutta meni onneksi meidän kivipallosta hiukan sivuun.

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Fri Sep 08, 2017 7:07 am
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 1032
Nyt kun löytäisin sen lähdeviitteen, mutta jossakin olen lukenut spekulaatioita, että voimakkaat hurrikaanit laukaisevat maanjäristyksiä. Siihen päälle vielä geomagneettinen myrsky. https://yle.fi/uutiset/3-9821960

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Fri Sep 08, 2017 9:36 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 573
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Hetken oli rauhallisempaa https://yle.fi/uutiset/3-9835378 ja viikon päästä pamahti perinnönjako käyntiin https://yle.fi/uutiset/3-9848687

Valkoisen talon tiedottaja kertoi että Eufratin ylitys on kielletty SAA joukoita. Samaan aikaan Kurdit saapuivat toiselta puolen öljykentän tuntumaan. SAA ylitti Eurfatin Venäläisen avustuksella. Mutta liian myöhään ja erään maan ministeriö tiedotti että ISIS päästi tahallaan kurdit kentälle ennen Syyrian joukkoja. Sitten Venäläisten kenraali (Ezzorin operaation johtaja) kuoli tarkassa ISIS kranatinheitin iskussa esikuntineen. Eilen Moskova kehoitti US henkilöstöä siirtymään toisaalle vahinkojen välttämiseksi. Aamulla käynnistyi öljykentälle ensin ehtineiden Kurdien tulitus.

Kurdeilla oli vaalit joista ei saanut puhua mitään eikä niihin saanut osallistua. Äänestivät kuitenkin. Rojavan itsenäisyys on palan lähempänä. Vaikuttaa vaan että Kurdit myydään taas kerran. Herrasmiehet Putin ja Erdogan sopivat tänään jotain työnjaosta.

Muuallakin tapahtuu. Idlibstanissa kapinalliset hyökkäsivät ja kostoski seurasi laaja ilmaiskujen ketju. Raqqan taistelut ovat viimevaiheessa ja ISIS pääkaupunki on kutistumassa käsiasetulen kantamalle.

Ajattein josko söis jotain hyvää ja kattos Dikipoksilta viihdettä.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Mon Sep 25, 2017 3:24 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 573
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Tänään sovittiin taas lisää Syyrian asiota. Ei ollu YK paikalla. Turkki ja Venäjä keskustelevat Iblistanista ja Afrinin motista. Kartat pöydällä...

Attachment:
loppujako_syyriassa.jpg
loppujako_syyriassa.jpg [ 80.57 KiB | Viewed 2719 times ]

Turkin hyökkäys Afrinin suuntaan käynnistyy tdn viikonloppuun mennessä. Joukkojen keskitys alkaa olla valmis ja tykistö on koeampunut kurdien kohteita viikonpäivät. Lännessä, pohjoisessa ja etelässä on Turkin armeija. Idässä on Eufratin kilven palkkajoukot. YPG sai huhujen mukaan viikko sitten MANPADS aseita joille on annettu käyttölupa vain äärimmäisessä hädässä. Kurdit ovat ansassa 50km x 50km alueella mutta täydellisen motivoituneita, koska nyt on henki kysessä.

Seuratkaa miten yle kommentoi. Aleppon kellonsoiton jälkeen ollaan vaiettu Assadin etenemisestä. ISIS kuritus oli mukavaa uutisoitavaa vailla ongelmia, mutta Syyrian sodan päättyminen tulee olemaan yksinomaan rumaa.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Thu Jan 18, 2018 4:54 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 573
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Maahyökkäys Afrinin mottiin on alkanut. Turkki puhuu 30km vyöhykkeestä ja neljästä vaiheesta, joista eka nyt menossa.

USA varoitti Turkkia useaan otteeseen pitkin viikkoa, mutta turhaan. Vääntö NATOn sisällä on täytynyt olla kova koska hyökkäystä jouduttiin viivästyttää. Vasta tänään Erdogan tuli esiiin ja julisti maahyökkäyksen alkaneeksi. Samalla NATO totesi että jäsenmailla on oikeus puolustaa itseään, koska Turkin hyökkäys ei ollut enää estettävissä. Kurdien osa on taas kerran taisteella henkensä edestä, varsinkin Turkin rahoittamat Eufratin kilven FSA joukot, mm Sultan Murad ovat pelottavia paskiaisia. Ranskalaiset haluavat asian turvallisuusneuvostoon, luonnollisesti.

Operaatio "Olivipuun Oksa" :mrgreen: alkoi Turkin tykistön ja ilmavoimien iskuilla kaikkiin tiedusteltuihin kohteisiin. Alueella pitkän aikaa tietoja keräneet Venäläiset poistuivat hyvissä ajoin alta. Lähtiessään Venäläiset vaativat että YPG luovuttaa vapaaehtoiseti osan alueestaan Assadille "koska näin on sovittu". Ei menny läpi, mutta nähtäväksi jää mitä enskuussa tapahtuu jos Turkki uhkaa viedä kaiken.

Tämä on malliesimerkki siitä kuinka edes USAn poliittinen ja aseelinen tuki kurdeille ei riittänyt. Venäjä ja NATO maa Turkki sopivat keskenään mitä tapahtuu.

Yle odottelee vielä päivän. Tämmöisen kertominen ihmisille loukkaa oikeustajua ja NATOn nöyyytys on myös agendan vastaista. Venäjääkään ei sais ärsyttää kun Kurdien asia ei kuitenkaan ole pop Suomalaisille. Assad on eiei ja Aleppon kellot DingDong. Kaikki menee nyt pieleen. Vuorossa pilkunviilausta ja limaista luikurointia. Toivoisin olevani väärässä.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Sun Jan 21, 2018 2:33 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 396 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.