View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Dec 17, 2017 8:06 amReply to topic  [ 415 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42
 Venäjä 
Author Message
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 293
Pakotteet toimivat nurinkurisesti, mutta vähän eri tavalla kuin olisi odottanut :mrgreen: :mrgreen: :clap: :clap:


Sat Feb 18, 2017 4:33 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 222
Tällainen operaatio mahdollisesti alkamassa Suomessa:
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/voi ... uomi-64692
Kannattaa lueskella artikkelin lopussa olevia kommentteja. Edes kaikki suomenvenäläiset eivät ole kiinnostuneita osallistumaan.

Näin ulkopuolisena tuntuu siltä, että tässä halutaan viritellä jonkinlaista suomalaista pronssisoturikiistaa turhan takia. Koko jutun argumentointi tuoksahtaa ulkopäintuodulta. Uho ei sovi tälle maalle; se tulkitaan täällä vakavammin kuin ehkä halutaan. Kysymysten kysymys on: miksi lietsoa tällaista vastakkainasettelua? Onko kysymys riidasta riidan takia

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Tue May 02, 2017 4:44 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 222
Nettikeskustelua asian tiimoilta on jatkunut pitkin viikkoa. Tämä marssitapahtuma näyttää olevan todella pienen piirin, tai yksittäisten henkilöiden puuhaama tapahtuma. Suomenvenäläiset eivät todellakaan ole kovin sankoin joukoin osallistumassa tapahtumaan. Jotenkin ihmeellisesti tämän tapahtuman ympärille puuhattu RUFI -järjestö todellakin on pistetty pystöön vasta maaliskuun lopussa:
https://www.facebook.com/rufiyhdistys/p ... =3&theater

Taas toisaalta, RuFi -järjestö on ollut olemassa jo useampia vuosia, järjestölle on annettu tukea ainakin vuodesta 2014 asti ja nettisivu ilmeisesti perustettu jo 2009?
http://www.mosaiikki.info/rufi/fi/

No järjestöt RUFI ja RuFi lienevät kaksi eri asiaa. Tai, no joskus informaatio-operaatioissa tehdään saman nimisiä tai -tyylisiä juttuja ihan tahallaan.

Uutiskynnys on ylitetty myös venäläisessä mediassa. Siellä tapahtuman puuhahenkilöt kertovat kuinka tapahtumajärjestäjiä on solvattu ja uhkailtu. Sehän on selvä että marssitapahtuman tarkoituksena on provosoida ja ärsyttää. Tuollaiselle solvailu, herjailu- uhkailulinjalle lähteminen on kuitenkin äärimmäisen typerää käytöstä. Juuri konfliktia tuossa haetaan ja sitten päästään sanomaan: "Byyhyyyy, ne kiusaa meitä! Vladimir tuu auttamaan"

Vielä yksi oikein hyvä pohdinta asiasta:
http://polinakopylova.puheenvuoro.uusis ... n-suomessa

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun May 07, 2017 3:33 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 222
Olen joskus pohtinut mielessäni, että saataisiinko "2000-luvun Mainilan Laukaukset" aikaiseksi siten, että harhautettaisiin Suomen (tai minkä tahansa muun maan / Naton) hävittäjälentäjä uskomaan, että käynnissä on ilmatilaloukkaus syvällä oman maan alueella. Todellisuudessa oltaisiin kansainvälisessä ilmatilassa. Ja kun "maahantunkeutuja" ei usko mitään vihjeitä maan ilmatilasta poistumiselle, niin siinä sitten ajauduttaisiin paukuttelemaan toista kovilla. Ampuminen pitäisi tietysti rankaista jotenkin, ja siitä se kierre sitten lähtisi...

Ei minulla lentokonesuunnistamisesta ole sen kummempaa tietoa, kunhan pohdiskelen. Asia tuli taas mieleeni kun näin tämän uutisen:

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka ... ta-6668548
Quote:
Outoja GPS-ongelmia Mustallamerellä: laivan sijainti heitti yli 30 km sisämaahan – testasiko Venäjä uudenlaista asetta?


Satelliittinavigoinnin ongelmat Mustallamerellä saattavat johtua Venäjän uuden GPS-häirintäjärjestelmän kokeiluista, kirjoittaa New Scientist. Tämä voisi lehden mukaan olla ensimmäinen vihje uudenlaisesta sähköisestä aseesta, johon kaikilla on pääsy ilkeistä valtioista pikkurikollisiin.

Kesäkuun 22. päivä Yhdysvaltojen merenkulkulaitos julkaisi tapausraportin. Venäläisen Novorossiysk-sataman edustalla olleen aluksen kapteeni oli huomannut GPS-laitteensa sijoittavan hänet väärään paikkaan, yli 32 kilometriä sisämaahan Gelendzhikin lentokentälle.

Tarkistettuaan navigointijärjestelmän toimivan kapteeni otti yhteyden lähellä oleviin laivoihin. Niiden tunnistusjärjestelmien signaalit sijoittivat ne kaikki samalle lentokentälle. Tilanne koski ainakin 20 alusta.

Tapausta ei ole vielä vahvistettu, mutta asiantuntijoiden mukaan se on ensimmäinen dokumentoitu tapaus GPS-huijauksesta eli väärän signaalin lähettämisestä vastaanottimeen. Tällaisista "spooffaus"-hyökkäyksistä on jo pitkään varoitettu, mutta niitä ei vielä ole nähty.

Tähän asti suurin huoli GPS:lle on ollut sen tukkiminen peittämällä GPS-satelliitin signaali hälyllä. Tämä voi aiheuttaa kaaosta, mutta se on myös helppo jäljittää. GPS-vastaanottimet hälyttävät, kun ne menettävät signaalin tämän vuoksi. GPS-huijaus on salakavalampi keino. Siinä maasta lähetetty väärä signaali sekoittaa satelliittivastaanottimen.

”Tukkiminen vain kuolettaa vastaanottimen, spooffaus saa sen valehtelemaan”, sanoo konsultti David Last, entinen Iso-Britannian navigointi-instituutin presidentti.

Pitkään asiasta varoitellut ja menetelmää koemielessä esitellyt Todd Humphreys Texasin yliopistosta uskoo, että Mustallamerellä kyseessä oli Venäjän uudenlaisen sähköisen aseen kokeilu.

Viime vuosina GPS-huijaus on aiheuttanut sekaannusta puhelinsovellusten vastaanottimissa Moskovan keskustassa. Ongelman laajuus tuli esiin vasta, kun ihmiset yrittivät pelata Pokemon Go -peliä. Väärä signaali, joka näyttää keskittyvän Kremliin, sijoittaa kenet tahansa lähistöllä olevan Vnukovon lentokentälle 32 kilometrin päähän. Tämä johtuu luultavasti puolustussyistä, sillä monet Naton ohjaamat pommit, ohjukset ja lennokit perustuvat GPS-navigointiin. Onnistunut huijaus tekisi niiden osumisen kohteeseen mahdottomaksi.

Huolta aiheuttaa se, että spooffaus-laitteen voi rakentaa kaupasta saatavilla laitteilla ja internetistä ladattavalla ohjelmistolla. Se ei myöskään vaadi paljon sähköä toimiakseen.

Ohjelmistojen tullessa helposti saataville, valtiot eivät pian ole ainoita, jotka voivat käyttää kyseistä teknologiaa. Vielä ei ole tietoja rikollisesta spooffauksesta, mutta itseajavan auton, drone-kuljetuksen tai autonomisen aluksen kaappaamisen ei pitäisi olla vaikeaa. Huijaus antaa kaikille kohteilleen saman sijainnin, joten kaappari tarvitsisi vain lyhyen kantomatkan järjestelmän yhden kulkuneuvon häirintään.

Humphreys uskoo kuitenkin, että valtioiden GPS-spooffaus on rikollisia vakavampi uhka.

”Se vaikuttaa turvallisuusoperaatioihin laajalla alueella. Ruuhkaisilla vesillä ja huonolla säällä se aiheuttaisi todennäköisesti suurta hämmennystä ja ehkä törmäyksiä.”

Last arvelee Mustanmeren tapauksen viittaavaan uuteen laitteeseen, joka voi aiheuttaa laajaa häiriötä.

”Tuntemukseni on, että tässä testattiin järjestelmää, jota käytetään vihassa jollain toisella kerralla.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Fri Aug 11, 2017 6:05 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1165
Location: Koillismaa
Mahdollisesti kyllä. Pilotit tosin navigoivat muutenkin kuin pelkän gepsin varassa, mutta yleisellä tasolla häirintä pystyy vaikuttamaan paikkatietoon.

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Fri Aug 11, 2017 8:41 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 415 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.