View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Dec 17, 2017 8:14 amReply to topic  [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 Kryptovaluutat 
Author Message
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2014 6:40 am
Posts: 422

Kävin lukemassa Järvisen blogista Onecoinista ja välittömästi tuli isovahva epäily kunnon kusetuksesta. Piti oikein kahvit hakea kun alkoi lukemaan Onecoinin "taustahenkilöiden" hyökkäyksiä Järvistä kohtaan. Oli oikein ulkolaisia professoreita yms joita ei sitten löytynyt googlettamalla. Henkilöiden mailit tuli myös epämääräisistä ja ilmaisista mailipalveluista. Luulisi että ihmiset olis kusetuksen haistanut kaukaa mutta ei ainakaan päivän lehtien mukaan.

HS: Virtuaalirahaa epäillään bulgarialaiseksi pyramidipeliksi - jopa 1500 suomalaista mukana?

Onecoin-nimiseen valuuttaan sijoittaville on luvattu jopa satojen prosenttien tuottoja, kertoo Helsingin Sanomat. Tietokirjailija Petteri Järvinen vertaa Onecoinia verkostohuijaus WinCapitaan.
Bulgarialaistaustaisen yhtiön kehittelemä Onecoin jäljittelee verkossa toimivaa maksuvälinettä bitcoinia. Youtubessa Onecoin ennustaa kehitelmänsä nousevan pian kryptovaluuttojen ykköseksi ja esittelyvideon mukaan 1000 euron sijoitus voi kasvaa kahdessa vuodessa jopa 39000 euroksi.

Arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho sanoo Helsingin Sanomissa, että poliisihallitus tarkastelee Onecoinia.

– Meillä on jonkinlainen epäily, että se voi olla kielletty pyramidipeli. Mitään varmaa emme uskalla sanoa, Laiho sanoo HS:lle.

HS:n mukaan jopa 1500 suomalaisen epäillää laittaneen rahaa Onecoiniin.

Tietokirjailija epäilee vahvasti

Aiemmin tietokirjailija ja it-asiantuntija Petteri Järvinen on ruotinut Onecoinia blogissaan:

– Onecoin haisee vahvasti vedätykseltä, Järvinen kirjoittaa.

– On perusteetonta odottaa, että verkoston jäsenille myytävä OneCoin seuraisi millään tavalla Bitcoinia tai muitakaan vapaasti vaihdettavia kryptovaluuttoja. Jos OneCoinin arvo nousee, kyse on puhtaasti uusien jäsenten pyramidiin tuomasta rahasta ja hyväuskoisten spekulaatioista.

Järvisen mukaan verkostomalli perustuu puhtaasti psykologiaan. Onecoiniin mukaan houkutellut ihmiset puolustelevat järjestelmää kuin omaansa, koska eivät halua myöntää erehtyneensä. Järvinen vertaakin Onecoinia WinCapitaan.

– Jokainen voi itse vetää johtopäätökset. Oma neuvoni on pysyä tästä kaukana. Minulla on pelissä vain oma maineeni ja olen erehtynyt ennenkin, mutta OneCoiniin uskovat ovat panneet likoon omat (ja pahimmassa tapauksessa muidenkin) rahat. Heillä ei ole varaa erehtyä.

Onecoinista kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Iltalehdessä Onecoinin bulgarialainen omistaja Ruja Ignatova syytti Järvistä valehtelijaksi ja sanoi samaan hengenvetoon, ettei Onecoin voi tehdä sijoittajilleen mitään lupauksia.
Miika Viljakainen
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424137805587.html


Tue Feb 17, 2015 12:29 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 08, 2015 9:09 pm
Posts: 68
Pitkään odottamani NEMcoin starttasi tänään. Samoin aukesi myös kaupankäynti. Omistamani osuuden arvo on nyt 956 €, mikä oli vähemmän kuin odotukseni. Markkinat ovat vielä tehottomat ja hinta on poukkoillut välillä 350 € - 2000 €. En ole vielä myynyt mitään vaan odotan markkinoiden tasoittumista. Minulla on vielä uskoa kolikkoon, sillä se on mielestäni tämän hetken edistyksellisin kolikko ja vielä aivan liian halpa.

_________________
"Se joka kritisoi pääoman tuottoa, lennätettäköön avaruuden tyhjiöön elämään työnsä hedelmillä."
–Ikaros


Tue Mar 31, 2015 10:49 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 491
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/2015- ... 18431.html
Quote:
Bitcoin-pomo räjäytti pommin: "90 prosenttia irtisanottiin, nyt rahat loppu"

Bitcoinin kehitystä koordinoivalla Bitcoin Foundationilla ei mene lujaa. Säätiö irtisanoi hiljattain 90 prosenttia työntekijöistään, ja nyt rahatkin ovat loppu.

Säätiön johtoryhmään kuuluvan Olivier Janssensin mukaan säätiö on käytännössä konkurssissa.

”Bitcoin Foundation vihaa läpinäkyvyyttä. Jos säätiö olisi ollut läpinäkyvä tähänkin asti, eivät rahat olisi loppu”, hän lataa blogiviestissä.

Osa säätiön irtisanomista työntekijöistä jatkaa työtä vapaaehtoispohjalta.

Janssens valittiin johtoryhmään vasta hiljattain. Hän on bitcoin-miljonääri, joka on luvannut lahjoittaa satojatuhansia omaa rahaansa bitcoinin ytimen kehitystyöhön ja joukkoistamiseen.

Kaksi muuta tiedotusvälineiden tavoittamaa johtoryhmän jäsentä kommentoi, ettei kyse ole konkurssista mutta että säätiö vaatii ”merkittävää taloudellista uudelleenjärjestelyä”.

”Säätiö ei ole konkurssissa, mutta johtoryhmän on päätettävä, mikä on vastuullisin tapa jatkaa tästä eteenpäin. Tämä tarkoittaa joko organisaation koon pienentämistä tai säätiön lopettamista”, johtoryhmän jäsen Gavin Adresen totesi.

Säätiön on määrä kertoa lähipäivinä taloustilanteestaan julkisuuteen.

IDG News Service


Tue Apr 07, 2015 8:10 am
Profile

Joined: Fri Jan 02, 2015 10:45 am
Posts: 54
Kryptovaluutoilla saattaisi olla saumaa kv verkkokaupassa. Esim siten että maksat kännystä 40€ luottokortilla ja 200€ kryptovaluutassa jolloin tullia ei tarvitse (juuri) maksaa vaikka puketti jäisikin tulliin. Ennakoin siis samalla verkkokaupan jatkuvaa kasvua kilpaa verottajan mielenkiinnon kanssa. Vähän harmittaa kun en "sioittanut" aikoinani pikkusummaa Bitcoiniin vaikka ajatus kiehtoi minua ja epäilin ettei viritys ole puhdas pyramidi ja ainakin alkuun lähteneet tekevät tilin.


Tue Apr 07, 2015 11:03 am
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 08, 2015 9:09 pm
Posts: 68
Alunperin omistamani NEM-osuuden arvo on enää 360 €. Möin kuitenkin jo aluksi hieman joten jäljellä on tuosta arvoa vielä n. 430 €. Olen aikeissa myydää lähes koko osuuden, sillä lyhyellä tähtäimellä on odotettavissa laskua myöhästyneiden saadessa osuuden. Olen muutenkin aikeissa myydä muitakin kolikko-omistuksia, sillä minulla on menoa helsinkiin ja haluan pienentää kryptovaluuttojen osuutta allokaatiossani. Olen voitolla ja harrastaa voi vähemmälläkin.

_________________
"Se joka kritisoi pääoman tuottoa, lennätettäköön avaruuden tyhjiöön elämään työnsä hedelmillä."
–Ikaros


Sat Apr 11, 2015 6:50 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 491
http://www.radiorock.fi/#!/post/557eac2 ... 03003778a9

"nyt paviaanit hiljaa" ja bulgarissa supertietokoneetkoneet tahkoaa coineja...eiku siis...joo palmun alla jo kärkipäät pyramidihuijauksessa :D


Tue Jun 16, 2015 3:57 am
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 491
Quote:

Uutiset
Talous

Talous 13.3.2016 klo 16:45
"Haluatko tehdä miljoonan kuukaudessa?" – Uusi virtuaalivaluutta muistuttaa pyramidihuijausta
Yli kymmenen tuhatta suomalaista on laittanut rahojaan virtuaalivaluutta OneCoiniin. Tietotekniikan asiantuntijan Petteri Järvisen mielestä kyse on pyramidihuijauksesta. Suomalaisten OneCoinille maksamat rahat päätyvät bulgarialaiselle yhtiölle, jonka omistusketjun päässä on yhtiön perustajan lähisukulainen.

One Coin -sivusto
OneCoin mainostaa itseään virtuaalirahana. Arvostelijoiden mielestä kyse on verkostomarkkinnoinnista, joka muistuttaa pyramidihuijausta. Kuva: One Coin -sivusto / Yle

Yrittäjä Kari Wahlroos on vauhdissa. Hän puhuu ihmisille, jotka ovat tulleet kuuntelemaan uuden virtuaali- tai kryptovaluutan OneCoinin esittelyä.

YouTube-videolla näkee, että Wahlroos on hyvä puhuja ja esiintyjä. Hän kuulostaa vakuuttavalta, höystää puhettaan huumorilla ja osaa selvästi markkinoinnin.

OneCoinin "suurlähettiläänä" eri puolilla maailmaa kiertävä Wahlroos lupaa läsnäolijoille kovia asioita.

– Haluaisiko joku tehdä vuoden päästä miljoonan kuukaudessa? Kannattaa jäädä tänään sitten vähän pidempään.

– Meitä on 25 000, jotka tienaa pari tonnia viikossa. Me ollaan eniten maksava yhtiö tällä hetkellä. Siitä kertyy kuusinumeroinen numero. En ole ihan varma, en ole sitä lukua tarkistanut, mutta me ollaan todennäköisesti sellainen yhtiö, joka maksaa maailmassa eniten palkkoja.
Kovia lupauksia - näin OneCoinia markkinoidaan

OneCoin maailmalla markkinoiva suomalainen Kari Wahlroos lupaa OneCoinin avulla miljoonatuloja. Yle keräsi sitaatteja Wahlroosin puheista OneCoinin esittelyvideoilta.

Haluaisiko joku tehdä vuoden päästä miljoonan kuukaudessa? Kannattaa jäädä tänään sitten vähän pidempään.
Meitä on 25 000, jotka tienaa pari tonnia viikossa. Me ollaan eniten maksava yhtiö tällä hetkellä. Siitä kertyy kuusinumeroinen numero. En ole ihan varma, en ole sitä lukua tarkistanut, mutta me ollaan todennäköisesti sellainen yhtiö, joka maksaa maailmassa eniten palkkoja.
Me tehdään tästä kansan raha. Tämä ei ole vain rikkaille, vaikka teistä kaikista tuleekin aika rikkaita.
Me ollaan tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava yhtiö. Me otetaan joka päivä raha sisään 10–40 miljoonaa euroa.
Tästä tulee oma pankkijärjestelmä, meistä tulee maailman isoin pankki, se on se juttu.
Meillä on jonossa käsittämätön määrä kavereita, jotka haluaisivat sijoittaa miljoonia tai satoja miljoonia. Me ei oteta niitä, koska ei haluta pilata tätä hommaa.

Wahlroos vertaa OneCoinia kuuluisaan Klondiken kultaryntäykseen 1800-luvun lopun Yhdysvalloissa. Ensimmäiset paikalle menneet "löysivät kultaa vuoren reunalta, löivät pari kertaa hakulla ja kultaa tuli ämpärikaupalla." Viiden vuoden päästä paikalle tulleet kaivajat saivat sen sijaan painaa töitä "hiki hatussa" ja "löysivät sentään jotain".

– Ihan sama on meillä. Mitä myöhemmin tulee mukaan, sen hikisempi homma, Wahlroos sanoo.

Viesti on selvä: lähde mukaan nyt, niin tulet rikkaaksi. Jos jäät odottamaan, kerran elämässä tilaisuus menee sivu suun.

Mistä tässä oikein on kyse?
Bulgarialaista neroutta – vai hyvin suunniteltu huijaus?

OneCoinin kehittäjänä julkisuudessa on esiintynyt bulgarialainen Ruja Ignatova. Hän kertoo suorittaneensa muun muassa lakitieteen tohtorin tutkinnon Oxfordin yliopistossa Englannissa ja työskennelleensä kansainvälisessä konsulttitoimistossa McKinsey & Companyssa.

Yhtiö hehkuttaa luoneensa uuden merkittävän virtuaalivaluutan, joka lyö laudalta markkinajohtajan eli Bitcoinin. Tosiasiassa yhtiö myy kuitenkin ennen kaikkea koulutuspaketteja. Niiden avulla OneCoiniin liittyville henkilöille kerrotaan, kuinka kryptovaluutat toimivat ja miten niitä "louhitaan".

– Ihmisten pitäisi tietää, mitä he virtuaalivaluutalla tekevät, eikä ostaa sokkona jotain, mitä eivät sitten osaa hyödyntää, Ruja Ignatova selitti liikeideaansa Ylelle vuosi sitten antamassaan haastattelussa.

Aloittelijan paketti on vain sata euroa, mutta tarjolla on myös selvästi kalliimpia tuotteita. Kallein on "Infinity Package", joka irtoaa 25 000 eurolla.

Suurella sijoituksella saa lopulta koulutusta sekä optioita kryptovaluuttaan, jolla ei voi toistaiseksi ostaa mitään. Raha otetaan käyttöön ehkä loppuvuodesta 2016.

Yle sai haltuunsa OneCoinin koulutusaineistoa, joista normaalisti joutuisi maksamaan jopa tuhansia euroja. Materiaali on eräänlainen sekoitus taloustieteen ja sijoittamisen perusteita sekä muun muassa viime vuosien finanssikriisin analyysiä.

Kaikki aineisto on englanninkielistä. Ylen hallussa olevien tasojen 1–5 kurssivihkoissa puhutaan suhteellisen vähän OneCoinista tai muista kryptovaluutoista. Vastaavan materiaalin voisi käytännössä hankkia kirjastoista – suomenkielisenä.

Mikä ihmeen kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on hajautettu, kryptografiaan perustuva digitaalinen valuutta.
Kryptovaluuttoja eivät hallinnoi pankit tai keskuspankit. Niiden arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan lain perusteella.
Maaimassa on vähintään useita satoja virtuaalivaluuttoja, joista suosituin on Bitcoin.
Suomen Pankki ei luokittele kryptovaluuttoja viralliseksi rahaksi vaan "vaihdannan välineeksi".
Maailman tunnetuin kryptovaluutta Bitcoin ei Suomen Pankin mukaan täytä "virallisen rahan tai maksupalvelulain mukaisen maksuvälineen kriteerejä".

"Bulgarialaisen yrityksen leikkiraha"

OneCoin kertoo verkkosivuillaan, että lähes 1,5 miljoonaa ihmistä on jo ostanut OneCoinin koulutuspaketin. Suomessa paketteja on yhtiön ilmoituksen mukaan myyty yli 18 000. Lukuja ei voi vahvistaa mistään lähteestä.

Yhtiön toimintaa seuranneen tietotekniikan asiantuntijan Petteri Järvisen mielestä kyse on yksisellitteisesti pyramidihuijauksesta.

– Minun mielestäni OneCoin on yhden bulgarialaisen yrityksen leikkiraha, jolla on suurin piirtein sama arvo kuin Monopolipelin setelilapuilla. Kun on raha, jota ei voi oikeasti käyttää missään ja jonka arvo ei määräydy vapaasti, niin eihän se oikeasti ole mitään rahaa. Se on pelkkää leikkirahaa, Järvinen sanoo.

Järvisen mielestä OneCoinin tekninen toteutustapa ja jatkuva into levitä verkostomarkkinoinnin keinoin herättää suuria epäilyksiä. Järvinen on ihmetellyt myös sitä, ettei yhtiö ole julkistanut OneCoinin lähdekoodia. Maailman suosituin virtuaalivaluutta Bitcoinin kehitettiin juuri avoimen lähdekoodin avulla.

– OneCoin täyttää kaikki pyramidihuijauksen tunnusmerkit. Siinä houkutellaan ihmisiä mukaan suurilla rahasummilla. Sitten myydään jotain, tässä tapauksessa koulutusta, jonka arvoa ei voi mitata, eikä tuote ole missään suhteessa maksettuun summaan. Ne jotka ensimmäisenä tulevat tällaiseen pyramidiin mukaan saattavat siitä hyötyä, Järvinen sanoo.

Järvinen kertoo huomanneensa, että OneCoinissa on mukana useita samoja henkilöitä, jotka menettivät rahaa viime vuosien suurimmassa suomalaishuijauksessa eli niin sanotussa Wincapita-tapauksessa.
Ruja Ignatova
Bulgarialainen Ruja Ignatova on OneCoinin perustaja. Ignatova on kertonut haluavansa haastaa maailman suurimman virtuaalivaluutan Bitcoinin sekä perinteisen pankkijärjestelmän. Kuva: Yle

"Emme lupaa kenellekään tuottoja"

OneCoinin Suomen maajohtajana julkisuudessa esiintynyt Tommi Vuorinen vastaa puhelimeen Göteborgissa. Hän on valmistautumassa sunnuntain OneCoin-tilaisuuteen, johon on tulossa Vuorisen mukaan ”pari tuhatta ihmistä”.

– Olen kiertänyt 24 maata viimeisen vuoden aikana, Vuorinen sanoo.

Vuorinen on ollut OneCoinin toiminnassa yli vuoden ajan. Työsuhteessa yhtiöön hän ei kuitenkaan ole. Vuorinen kertoo innostuneensa asiasta tavattunaan syksyllä 2014 Helsingissä OneCoinin perustajan Ruja Ignatovan.

– Sain sellaisen käsityksen, että tässä on kyse ihan oikeasta liiketoiminnasta ja puhtaat jauhot ovat pussissa.

Vuorisen mielestä OneCoinista liikkuu mediassa ja verkossa paljon väärää tietoa. Hänen näkemyksensä mukaan väitteet pyramidihuijauksesta ovat joko väärinymmärryksiä tai tahallista mustamaalausta.

– Tässä tehdään niin isoa muutosta, että astutaan niin isoille varpaille. Meidän vastassa on pankit, meidän vastassa on toiset verkostoyritykset. Se negaation määrä on ihan käsittämätön mikä netissä on nähtävillä asian ympärillä, Vuorinen sanoo.
OneCoinin Suomen aluejohtaja Tommi Vuorinen.
OneCoinia maailmalla markkinoivan Tommi Vuorisen mielestä virtuaalivaluuttaa on mustamaalattu tarkoituksella. Kuva: Yle

Vuorisen mukaan Petteri Järvisen esittämä arvostelu lähdekoodin salaamisesta on perusteetonta. Monien asiantuntijoiden mukaan virtuaalivaluuttaa ei voida rakentaa edes OneCoinin metodilla.

– Jos meillä olisi avoin lähdekoodi, emme pystyisi luomaan tätä verkostoa. Jos kuka tahansa voisi louhia rahoja niin OneCoin olisi samanlainen kuin Bitcoin. Maailmassa on jo toistatuhatta kryptovaluuttaa. Mikään avoimen lähdekoodin valuutta ei ole pystynyt haastatamaan Bitcoinia millään tavalla. Miksi me toimisimme siis samalla tavalla, Vuorinen kysyy.

Vuorisen mukaan OneCoin ei myöskään lupaa yhdellekään ihmisille suuria tuottoja eikä yhtiö myy sijoitustuotteita vaan pelkästään koulusta.

Verkostomarkkinointimalli on valittu toimintatavaksi Vuorisen mukaan, jotta yhtiö voisi levitä tehokkaasti ja nopeasti.

– Me ei luvata tuottoja, vaan kerromme, että se on mahdollista. Kyse on kahdesta eri asiasta. Missään kohtaa emme puhu sijoitustoiminnasta. OneCoin ei ole sijoitustoimintaa. Me ainoastaan myymme koulutusta, jolla saa maksuttomia optioita, jolla saa kryptovaluuttaa. On mahdollista, että sen valuutan arvo nousee tulevaisuudessa, Vuorinen sanoo.
"Auttamispalkkioita" uusien jäsenien hankkimisesta

OneCoin myy 100–25 000 euron arvoisia paketteja jäsenilleen. Paketteihin kuuluu niin sanottuja "auttamispalkkioita". Tällä tarkoitetaan eräänlaisia bonuksia niille jäsenille, jotka myyvät tuotteita uusille jäsenille.

"Auttamispalkkio motivoi sinua tiimisi kasvattamisessa ja menestymisessä. Kun autat toisia tienaamaan, tienaat myös itse", yhtiön esitteissä kerrotaan.

Auttamispalkkio toimii niin, että mikäli myyt uuden OneCoin-paketin, saat 10–25 prosenttia paketin myyntihinnasta itsellesi. Mitä enemmän myyt uusia paketteja, sen suuremmaksi OneCoin lupaa tulojesi kasvavan.

Palkkiot maksetaan OneCoineissa eli esimerkiksi euromääräisiä bonuksia ei ole luvassa. Auttamispalkkion tapaiset palkitsemisjärjestelmät ovat hyvin tyypillisiä verkostomarkkinoinnissa, kuten siivoustuotteiden myynnissä.
Mihin menevät suomalaisten rahat?

Suomalaiset ovat varovaisenkin arvion mukaan maksaneet OneCoinin koulutuksista sekä virtuaalirahan osto-optioista muutamia kymmeniä miljoonia euroja. Summa voi olla selvästi tätäkin suurempi.

Bulgarialainen Rina Ignatova omistaa Vuorisen mukaan 90 prosenttia OneCoin-emoyhtiöstä. Rahavirta Suomesta ja muistakin maista kulkee kuitenkin aivan muuhun yhtiöön kuin OneCoin Ltd:hen.

Rahat maksetaan bulgarialaiselle yhtiölle nimeltä One Network Services Ltd. Yle hankki Bulgarian kaupparekisterin kautta yhtiön tiedot. Käy ilmi, että bulgarialaisen yhtiön omistaa toinen paikallinen yhtiö – jonka vuorostaan omistaa kolmas bulgarialainen yhtiö.

Ketjun päästä yhtiöiden lopullisena omistajana on bulgarialainen henkilö Veska Ignatov. Kenelle rahat siis menevät?

Tommi Vuorinen, kuka on Veska Ignatov?

– Veska? Rujan äiti.

Yhtiön, johon rahat päätyvät, omistaa siis OneCoin perustajan äiti?

– Ilmeisesti kyllä. Tämä on asia, jota voit kysyä suoraan yhtiöltä. En voi näistä asioista lausua yhtään sen enempää.

Vyyhtiä sotkee se, että virallisesti OneCoin kertoo sen emoyhtiön toimivan Gibraltarin veroparatiisista käsin. Yhtiön ilmoittamassa Gibraltarin osoitteessa toimii Ylen selvityksen mukaan jopa satoja muita yhtiöitä.

Kyse on siis niin sanotusta pöytälaatikkoyhtiöstä. Mitään todellista toimintaa Gibraltarilla ei ole. Yhtiön pääkonttori sijaitseekin Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa.

Vuorisen mukaan OneCoinin liikevaihto oli ensimmäisenä toimintavuonna 2014 noin 1,3 miljardia euroa. Nyt liikevaihto on Vuorisen mukaan jo yli kolme miljardia euroa. Lukuja ei voi tarkistaa mistään julkisesta lähteestä.

Onko mahdollista saada yhtiön tilinpäätöksiä?

– Yhtiö on rekisteröity Gibraltarille, ja kyseessä on yksityinen yritys. Eli mitään velvoitetta ei ole tilinpäätöstietoja antaa, Vuorinen sanoo.
KRP: Seuraamme tilannetta

Keskusrikospoliisi selvitti OneCoinin toimintaa viime syksynä. Selvittely lähti käyntiin Poliisihallituksen pyydettyä poliisia tarkistamaan, liittyykö toimintaan laittomuuksia.

Keskusrikospoliisin Sisä-Suomen yksikkö teki asiassa alustavan selvityksen, mutta ei varsinaista rikostukintaa. Poliisi kuuli muun muassa OneCoinin edustajia sekä yhtiön koulutuspalveluita ostaneita asiakkaita ja virtuaalirahan tuntevia asiantuntijoita.

Poliisin mielestä kynnys varsinaisen esitutkinnan aloittamiseen ei ylittynyt. Tutkinnanjohtajan tapauksessa toimineen Paavo Tuomisen mukaan asiaa aiotaan kuitenkin vielä seurata.

Poliisi odottaa sitä, että yhtiö julkistaa avoimen lähdekoodinsa mahdollisesti tämän vuoden loppupuolella.

Tommi Vuorinen kertoo olleensa kaksi kertaa KRP:n kuultavana. Hän arvostelee poliisin tiedottamista asiassa.

– KRP lähetti tiedotteen, jossa todettiin, että mitään laitonta ei ole tapahtunut, mutta ei olla varmoja, tapahtuuko tulevaisuudessa jotain laitonta. Lausunto kuulostaa lailisuusnäkökulmasta aika kummalliselta. Jos on laillista, niin se on laillista. Jos ei ole laillista, niin sitten on laitonta, Vuorinen sanoo.

Jyri Hänninen
Yle


Sun Mar 13, 2016 3:00 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Jan 19, 2015 6:07 pm
Posts: 181
Eihän tuossa ole mitään huijausta, vaan kysymyksessä on aivan tavallinen pörssitemppu. Lasketaan liikkeelle rajallinen määrä osakkeita, joista (mahdollisimman suuri) osa jätetään itselleen ja markkinoidaan osakkeita kaikille siinä toivossa, että ihmiset ostaisivat niitä hullun lailla, nostaen ko. osakkeen kurssia ja saaden ihmiset ostamaan niitä yhä enemmän ja enemmän, kunnes niiden arvo saavuttaa huippunsa, ja sitten myydä pois omat, ennen arvottomat, nyt huippuarvokkaat osakkeet, ennen kuin kaikki muutkin haluavat saada pikamiljoonansa ja kurssi romahtaa.

Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.. :D

_________________
"It is dangerous to be right when the government is wrong."


Tue Mar 22, 2016 8:22 am
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 08, 2015 9:09 pm
Posts: 68
Myin sitten tuon NEM osuuteni ja sain siitä yhteensä n. 1000 € ja itselle jäi vielä muutama tuhat XEM:iä. Se vaan jos en olisi myynyt, sillä eilen tuon määrän arvo kävi jo yli 500 000 €.

_________________
"Se joka kritisoi pääoman tuottoa, lennätettäköön avaruuden tyhjiöön elämään työnsä hedelmillä."
–Ikaros


Sat May 20, 2017 12:09 pm
Profile

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 686
Ja vieläkään ei onecoinila saa mitään ja huijaushan se lienee, mutta jotkut jaksaa uskoa :mrgreen:


Wed May 31, 2017 8:10 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.