View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jan 22, 2018 12:18 am



Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
 Olut ja alkoholilanka 
Author Message
User avatar

Joined: Mon Jan 19, 2015 6:07 pm
Posts: 181
Tislaaminen ja siihen tarvittavat vehkeet nyt ovat niin yksinkertainen juttu että ei niihin pystytä lainsäädännöllä puuttumaan vaikka haluttaisiin. Monissa maissa, kuten murrikan osavaltioissa ja Australiassa tislaus- ja labravehkeiden yksityistä käsittelyä on rajoitettu lakitasolla huumevalmistuksen takia. Tyhjiö-jakotislaus vaatii jo vähän kukkaruukkua paremmat vehkeet, mutta alkoholin lotraaminen on sen verran karkeaa puuhaa, että mies jolla on 60 litran terästynnyri, pari pätkää teräsputkea ja hitsauskone, pystyy tunnissa tekemään jakotislaimen, jolla pystyy tislaamaan 40-50 litraa käymistuotteita 5-10 litraksi reilusti yli 90-prosenttista etanolia.

_________________
"It is dangerous to be right when the government is wrong."


Sun Jun 14, 2015 4:48 pm
Profile

Joined: Sat Jan 10, 2015 4:00 pm
Posts: 346
painekattilalla ja muoviputken pätkällä pääsee pitkälle :dance:

_________________
parempi nötkötti maakätkössä kuin 10 purkkia saunanlauteilla


Sun Jun 14, 2015 4:54 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Jan 19, 2015 6:07 pm
Posts: 181
Ei kovin pitkälle. Ilman jakotislauskolonnia tisleen vahvuus voi jäädä jopa 40 prosenttiin ja mahdollisen metanolin ja muiden fusel oilien erottelu on hyvin hankalaa. Jos junttaat siihen painekattilan päälle puolen metrin muoviputken silikonilla ja sen huipulta vedät lauhdeletkun ja samalle korkeudelle lämpömittari niin sitten asia onkin jo olennaisesti parempi.

_________________
"It is dangerous to be right when the government is wrong."


Sun Jun 14, 2015 8:13 pm
Profile
User avatar

Joined: Sat Jan 24, 2015 9:48 pm
Posts: 249
Location: Hajotus
John Jomppi wrote:
Sen verran tuli perjantaina maisteltua alkomahoolia, että en juo TAAS ikinä... ...Parempi vaan ostaa laatuolut saunan kyytipojaksi ja pitäytyä siinä. Ei känniä ei krapulaa.


Tätä mie itekin suosin ;) En ees muista millo olin viimeks aivan kanuunassa niin, että seuraavana päivänä ei sietäny olla olemassa. Kyl sitä aina sillo tällö tulee otettua vähän railakkaammin, mut tooooooooodella harvon nii, että tulis mitää kunnon McOloa seuraavaks päiväksi.

Sitäpaitti yhden tai kahden oluen maistelusta vaikka pari kertaa viikossa saa paljon enemmän irti, ku vaa lipittämällä jotai keskiketterää hirveen määrän yhtenä iltana.

_________________
"Tyhjillään näitä sulkapäitä tuhdot kanootin"
Lueha sie miun tarinoit: http://kokovartalokommando.blogspot.fi/


Tue Jun 16, 2015 6:52 pm
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 5:10 pm
Posts: 80
Siellä kaikki, mitä tarttee tietää: http://homedistiller.org/
8-)


Tue Jun 16, 2015 7:23 pm
Profile

Joined: Sun Jan 11, 2015 8:54 am
Posts: 188
Busse wrote:
Arabi wrote:
Voihan sitä juoda limsoja ja vissyjä, mutta oluen juomisessa on jotenkin aikuisempi tuntu vaikka olisikin alkoholitonta.


Miehekkyyteen/naisekkuuteen kantaa ottamatta, eikö tavallisten juomien sekaan voi lantrata etanolia, lopputuloksena alkoholijuoma vahvuudeltaan 0-99%?


nii voi juu. Isä lantras aikanaan pirtua kossulla ku loppu lantrinki. Tosin juomat voi olla vain 96% max. Tai lähtee haihtuu pois.

Olutta pitäis opetella tekeen. Samoin sahtia. Viinin teko on jo hallussa ja osittain keittäminenki. Ongelma tulee vaan sit shtf tilanteessa sokerien saanti. Muuten pärjää jo koti oloissa pitkälle.


Wed Jun 24, 2015 5:51 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:38 pm
Posts: 875
Ja jos omaa makuaistin joka ei salli mitä paskaa tahansa suuhun niin ongelma on saada tehtyä/hankittua laadukasta juomaa.


Wed Jun 24, 2015 5:53 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Oct 23, 2016 7:02 pm
Posts: 60
Location: pori
tuollainen oli suunnitelmissa ostaa varstoon.. :dance: :D


Attachments:
File comment: sit vaan ruuvailemaan
brew-Home-wine-floral-water-distiller-brewery-equipment-maker-alcohol-whisky-MOONSHINE-thermometer-wodka-rum-distilling.jpg
brew-Home-wine-floral-water-distiller-brewery-equipment-maker-alcohol-whisky-MOONSHINE-thermometer-wodka-rum-distilling.jpg [ 142.9 KiB | Viewed 5945 times ]

_________________
North Gotic Power
Wed Jun 21, 2017 2:03 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:46 pm
Posts: 385
Location: slummi
KIITOKSIA tälle foorumille... :thumb:


Sat Sep 02, 2017 9:19 pm
Profile

Joined: Sun Jan 11, 2015 8:54 am
Posts: 188
Emännän takia tuli opeteltua vähä siiderin tekoa.

Yksinkertainen ohje. Pese omenoita x-määrää. Murskaa ne astiaan. Jätä astia sulkematta lämpimään tilaan 20-23 asteeseen 2-3 päiväksi. Purista neste pois ja laita käymis astiaan. Anna käydä viikko tai kaksi niin sulla on still siideriä. Pullota ja Pistä alle 10º kypsymään 2-3kk niin maku paranee. Täysin lisäaineetonta ja luomua. Omenassa on hiivoja itsessään niin paljon ettei sitäkään tarvi lisätä. Tosin eri vuosina eri bakteerit dominoi niin maku on vähä eri joka vuosi/erä. Jos haluat kuplivaa siideri niin sama homma mutta lisää 2 teelusikkaa sokeria pullotuksen yhteydessä ja jätä lämpimään 2 päiväksi. Sen jälkeen kylmään jotta käyminen pysähtyy. Vaarana liian paljon kaasua jos käymistä ei lopeteta ja pullo sanoo poks.

Just juotii viime viikol pullo viime vuotista. Oli hyvää eikä tullu yhtään mahanpuruja. Makuha poikkee paljon ns. siidereistä mitä kaupasta saa. Kaupan siiderithä on viinistä mehuilla lantrattua.


Wed Jan 17, 2018 10:01 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.