View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jan 22, 2018 12:22 amReply to topic  [ 8 posts ] 
 Tiirikointi / locksporting 
Author Message
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 188
Ovatkos muut foorumilaiset harrastaneet kyseistä aktiviteettia? Itse kiinnostuin hommasta jokin aika takaperin nettivideoiden kautta ja ensimmäiset riippulukkoni avasin itse tehdyillä välineillä. Tämän innostamana tuli hankittua ihan kunnon tiirikkasetti ja nippu lukkoja harjoittelua varten. Availen luonnollisesti vain joko omia lukkojani tai lukkoja joiden avaamiseen olen saanut luvan omistajalta. Käytössä oleviin lukkoihin en koske. Eli ihan puhtaassa locksporting-hengessä mennään. Jokainen lukko on kuin omanlaisensa palapeli, joten homma tarjoaa mielenkiintoista aivojumppaa. Hirveän aktiivisesti en ole treenaillut, mutta aina välillä tulee napattua lukko ja tiirikat käteen. Parit turvapinneillä varustetut lukotkin olen jo onnistunut avaamaan. Löytyykö täältä muita alan harrastajia?

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Tue Sep 13, 2016 8:26 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 5:25 pm
Posts: 332
Location: Soluttautunut Kainuun prikaatiin
Itseä joskus kiinnostanut aihe.

Huoneeni ovessa on vanha lukko jonka saa ruuvimeisselillä auki tai kiinni :D

_________________
Si vis pacem, para bellum


Tue Sep 13, 2016 10:06 am
Profile WWW

Joined: Wed Dec 31, 2014 9:12 am
Posts: 338
Tilasin joskus vuosi sitten jostain aliexpressistä tiirikkasarjan. Kotiin on kertynyt kaiken maailman riippulukkoja, halvemmat niistä osoittautui varsin helpoiksi. Samoin kotoa löytyvä liipaisinlukko.
Vähänkin laadukkaammat lukot (esim. Norlyx-seinäteline) vaatisivat enemmän asiaan syventymistä, kärsivällisyyttä ja laadukkaampia työkaluja. Nuo halpis tiirikat on aika helppo saada vääntymään, kiertymään jne.

Pulttisakset ja akkupora, niillä pääsee helpommalla :D

EDIT. Ai niin, Youtubesta löytyy tommonen kanava https://www.youtube.com/user/bosnianbill
Siinä riittänee aiheesta kiinnostuneella katsottavaa muutamaksi illaksi...


Wed Sep 14, 2016 7:43 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 188
Noita bosnianbillin videoita on tullut katseltua, kaverilta löytyy kieltämättä aikamoinen kokoelma lukkoja ja niiden ronkkimisesta kuvattuja videoita. Ja niinhän se on, että lukot ovat rehellisiä varten. Ymmärtääkseni nykypäivän rikolliset eivät juurikaan vaivaudu tiirikoimaan, kun raa-alla voimalla pääsee huomattavasti helpommin ja nopeammin läpi. Mutta itsellä näin rehellisenä kansalaisena tosiaan motiivina puhtaasti tiedonhalun ja ongelmanratkaisutarpeen tyydyttäminen.

Noista tiirikoista vielä sen verran, että halpiskamoilla on tosiaan tuskallista työskennellä. Itse hankin ensin pehmeästä metallista tehdyn ja huonosti viimeistellyn halpissetin joka on jäänyt täysin käyttämättömäksi sen jälkeen kun ostin kunnollisen SouthOrdin setin. Halvoilla rimpuloilla ei meinaa saada mitään aikaiseksi ja pahimmillaan menee maku koko hommaan jo alkumertreillä.

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Wed Sep 14, 2016 12:28 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:46 pm
Posts: 385
Location: slummi
Bosnianbill mainittu sillä pääsee pitkälle...

http://www.sparrowslockpicks.com/default.asp
https://www.madbobpicks.co.uk/
https://www.thinkpeterson.com/

Autojen tuulilasin pyyhkijät... Halvat kiinassa valmistetut metalliset mitat samaa matskuu mitä oli käsityön tunneilla aikoinaan.. Rakomitat vaiko tulkit sama matsku kun sytytys tulpan rako tulkissa tarvii vaan kahva tehdä... yms löytyy matskua mistä tehdä jos haluaa. Euroilla vaan saa turhan helposti joten ei jaksa panostaa.. Niitä menee rikki joten olisi kiva saada sama mitä tottunut käyttämään. Rautasauha ei olla hyvä materiaali menee rikki liian helposti.. Koitan itse tähän aiheeseen panostaa kunhan vain jaksaa.. Alku innostus itselle lähti kun ventovieras saudi avasi oven jota ei olisi pitänyt pystyä avaamaan.. Sekä sudokut tuli jo käytyä läpi oman elämän aikana eikä virkkaus ollut oma juttu..

Tähän aiheeseen lisään laiskasti silloin tällöin...


Sat Sep 02, 2017 9:07 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:46 pm
Posts: 385
Location: slummi
Tämän hetken työmaa.. Hankkisin pari Kiinan tri-circle "paska" lukkoa mutta onkin hankala tiirikoida auki.. Yllätti sen verran pahan positiivisesti että oli pakko hakea lisää.. Löytyi niillekkin hyvää käyttöä mihin sopii erinomaisesti. Noista löytyy jotain sika paskoja kopion kopio kopioita mutta orginaalit ovat todellakin hyvää harjoitus matskua.. Tietty plussaa jos voi itse valkata avaimen perusteella mahdollisimman haastavat..


Attachments:
Työmaa5.9.jpg
Työmaa5.9.jpg [ 182.56 KiB | Viewed 7632 times ]
Tue Sep 05, 2017 2:28 pm
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:23 pm
Posts: 66
Tiirikointia en ole harjoitellut, ovien/lukkojen availua raa`alla voimalla kylläkin. Tähän asti ihan päivänvalossa ja kiinteistöjen omistajien pyynnöstä, mutta kovin helppoa on ollut... Iso vasara, Fiskarsin kirves, sorkkarauta ja parit muut "vääntöraudat" kulkevat auton peräkontissa. Viimeksi viikonloppuna pelastin sukulaiseni pulasta kun ovi lukossa ja avain sisällä kämpässä. Samalla tunsin salaista iloa siitä, että ovestani ei tulla ihan noin helposti läpi :)


Tue Sep 05, 2017 8:24 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 188
Noita Tri-Circlejä löytyy itseltäkin muutamia kappaleita, ovat tosiaan hinta-/laatusuhteeltaan oikein passeleita treenilukkoja.

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Wed Sep 06, 2017 7:45 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.