View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jan 24, 2018 1:53 amReply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
 Tyhjätaskuna kadulla 
Author Message

Joined: Thu Aug 20, 2015 11:33 am
Posts: 11
Tämä säie on vailla ensimmäistä aloitusta. Missäs sitä jengi köpeksii kun ei asfalttiviidakossa? Kaikki eräjormia...

No, meikäpä teki tässä heinäkuun aikana seuraavan ihmiskokeen. Altistin itseni kurjuuden kierteeseen, vajosin epäsosiaaliseen pohjattomaan suohon, vai nousinko het koht pinnalle...

Siis-->
Vuosikausia on mieltäni kiehtonut ajatus viettää jokunen aika ilman vakinaista asuntoa ja toimeentuloa. Siis rahattomana ja kodittomana.

Kieroutunut ajatus vakiotuloiselta mieheltä, jolla on asuntokin ollut maksettuna jo vuosikausia.

Miten se onnistuu, kun on muutakin tekemistä joka viikolle. Vastuita ja harrasteita, sosiaalista kanssakäymistä ym. Joskus kuitenkin ihminen haluaa olla rauhassa, - ja mitä hän silloin tekee on ns, oma asia. Joten:

Näin sen ajattelin tehdä:

- Aloitan tyhjästä joku päivä.( aloituspäiväksi lienen valinnut heinäkuun alun jo päässäni valmiiksi )
- Päälläni vain vaatteet. Samat joka kerta. Sellainen asu jota en muulloin käytä julkisesti koskaan.
- Ei rahaa
- Ei papereita, luottokorttia.
- Ei puhelinta
( mutta ne kuvat? Kannanko kuitenkin kameraa mukanani? Kännyssäni ei kameraa olekaan,,,mietitään), hassua, että kaikki muu varustus pitää löytää, mutta kamera on dokumentaatiota varten mukana.

Siis aivan tyhjätaskuna kaduille ja kujille.
Elän sen päivän sillä mitä löydän, saan, ostan. Tai sitten menee paastoksi. Onnistuessani kokoan "hankkeillani" uuden "omaisuuden" itselleni. Tosielämän vaihtoehto varastaminen poisluetaan keinovalikoimasta, löytötavaroita ei. Tosin veteen piirrettyhän se on ero löydön ja ottamisen välillä ( leikkiähän tämä koe on, ei sotaa, joten yritän pysyä ns. kaidalla tiellä )

Jos onnistun muilta "kiireiltäni / vastuiltani " olemaan useamman vuorokauden yhtämittaa kadulla hyvä niin, muutoin jatkan jonain toisena päivänä siitä, mihin edellisenä kertana jäin niine tavaroineni.(eli elämä toisessa ulottuvuudessa / normielämäni siinä välillä ei vaikuta katuelämään mitenkään. )

Mikä sitten lie motiivi moiseen touhuun?

Ehkä se on vain halu kokeilla rajojaan, ehkä se on jonkinlainen protesti jotain kohtaan. - Otapa sitä selvää seuraamalla tätä blogia!

Joku ajattelee, että jollain survivalistin peruspakkauksella olisi hyvä aloittaa moinen touhu. Ongenkoukut ja tikut, puukkoa ja kertakäyttösadetakkia ym.
Olisi tietysti, mutta ajatuksena onkin, että moinen koe opettaa käytännössä survivalistiksi / selviytyjäksi. Joten nakuna kadulle... tai ainakin tyhjätaskuna.

Siis kaveri häipyy / joutuu asunnostaan pihalle rahattomana, eikä halua syystä tai toisesta yhteiskunnalta virallista apua...
Sillä Laupeuden rajan tuolla puolen ei saada apua hyväntekeväisyysihmisiltä, spr:ltä, pelastusarmeijalta, ei käydä kunnan luukulla, ei kerjätä.

-ja kuitenkin olet täysin muun yhteiskunnan armoilla, elät anonyymina yksilönä sen kanssa, sen jätöksillä...

ps: Blogiin liitetyt kuvat ovat omia täydennyskuvia. Otettu aiheeseen sopivina etu- / jälkikäteen. Kamera ei ollut mukana aidossa tilanteessa.

Raporttini löytyy osoitteesta: http://panttipurkki.blogspot.fi/

Vähän laiskasti on tullut itse tätä foorumia seurattua, kuitenkin sen verran, että ajattelin jotakuta moisen ihmiskokeen kiinnostavan...


Sat Aug 22, 2015 3:49 pm
Profile

Joined: Sun Mar 29, 2015 3:12 pm
Posts: 93
Mielenkiintoista matskua, kerralla lukaisin läpi. Pari juttua jäi mietityttämään:
- minkä kokoinen pitäjä kyseessä? Vaikuttaa aika paljon.
- eikö tullut muita alan miehiä vastaan? Onko noilla ihmisillä "reviireitä"?
- ruoka oli hyvin pitkälti einestä, miten ihmeessä sillä jaksoi tuon kävelyn? Itse en "pärjäisi" vastaavalla safkalla normaalia arkipäivää istumatyössä.

Voi olla tyhmiä kysymyksiä, mutta eipä ole itse tullut vastaavaa kokeiltua. Kerran jouduin talvella odottamaan vieraassa kaupungissa junaa yön yli, mutta silloinkin majapaikka löytyi hotellin aulasta kun kohteliaasti kysyi. Ihmettelen muuten miten ne juopot tuolla ulkona oikeasti selviää, koska vaikuttaisi tuo meno aika paljon aivotyötä vaativan, mitä he tuskin pystyvät tekemään.


Sat Aug 22, 2015 5:37 pm
Profile

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 290
Mielenkiintoista tosiaan. Nostan hattua kokeelle. :clap:

Muutamia ajatuksia:

- Päiväsaikaan nukkumalla tarkenisi paremmin.
- Pahveja ja sanomalehtia eristeeksi, kun nukut.
- Dyykkaa ihmeessä ruokasi kauppojen roskiksista, jos aukinaisia vain vielä löytyy. Katso myös mitä romulavoilta ja taloyhtiöiden roskiksista löytyy.

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Sat Aug 22, 2015 6:47 pm
Profile

Joined: Sat Aug 08, 2015 11:50 am
Posts: 118
Minun silmääni pisti, kun yhdessä vaiheessa rahaa oli vajaa kymppi, siitä käytettiin kirpparilla pari euroa, ja kuitenkin taskussa oli illalla edelleen se vajaa kymppi. Tai sitten luin huolimattomasti.


Sat Aug 22, 2015 7:44 pm
Profile

Joined: Thu Aug 20, 2015 11:33 am
Posts: 11
Vastataan summassa. Paikkakunnan koko on sitä reilua 70 000 persoonaa, ihan oikea kaupunki. Paitsi tietysti stadilaisen mielestä. Ei sitä kerkiä päivän mittaan kuin jonkun kolkan kierrellä. Tosin omakotialueet kannattaa jättää käymättä, pitävät nurkkansa ja nurmikkonsa siisteinä. Keskustaa ja kauppojen, markettien kulmia enimmäkseen kiertelin, lisäksi noita ulosmenoteitä. Motareita ei onneksi ole, sakkopaikkoja jalkamiehelle.
Muita kerääjiä kyllä näkyi, en ottanut kontaktia, eikä kukaan meikäläistäkään tullut häätämään " reviiriltään". Pyrin muutenkin olemaan olematta missään kontaktissa kenenkään kanssa. Joku päivä oli ainoa ääneen sanotti sana " kiitti", marketin kassalla.

Ruokapuoli oli eineksiä, epäterveellistä, tiedän mutten välitä. Nälkähän sitä välillä oli ja jaksaminenkin hieman hakusessa. Mutta toisaalta en näillä vajaalla 70 kilolla paljon tarvitsekaan. :lol:
Dyykkaus ei onnistunut, kaikkien kauppojen roskikset oli niitä prässääviä jätesäiliöitä. Grilleillä taas eväs aika sotkuista ja ehkä pilaantunuttakin.

Koko yötä en halunnut koluta kaupunkia. Liikaa juoppoporukoita, häiriköitä.

Pahvilaatikoita revin aluksi alleni, sitten siirryin kuplamuoviin. Se eristää aika hyvin, kesä kun on, ja maa melko lämmin. Lämpimämpi kuin ilma yöllä.
Taloyhtiöiden roskiksiin kurkin ja metallikeräys laatikoihin, melko laihoin tuloksin.

Budjetissa on virhe? Saattaa ollakin, kuitit ja muistiinpanot on jo heitetty menemään.


Sun Aug 23, 2015 8:41 am
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 11:51 am
Posts: 24
Ihan hetki sitten tuli itsellekin mieleen pistää pystyyn tämänkaltainen ajatusleikki, mutta kuitenkin :thumb: .

Jos ei tarvitsisi maksaa vuokria, laskuja yms, vain lähinnä päivän safkat yms, niin kaupungissakin saa rahat aika helposti kasaan, pelkästään tölkkejä keräämällä saa yllättävän paljon rahaa (etenkin perjantai yönä 3-4 aikaan kaupungeissa). Jopa minun kotipaikkakunnallani (n,8000 asukasta) löytyi perjantai aamuyönä 6 euron edestä tölkkejä.

Kannattaa vakavasti miettiä, mitä todella tarvitsit, jos eläisit ilman vakituista asuntoa.
Ainakin itselleni tulee mieleen lähinnä
-Hyvä reppu/rinkka
-Hyvä makuupussi
-Hyvät kengät
-joitain työkaluja
-Juomapullo olisi minulle kullan arvoinen
-pieni kattila yms
-jonkinlainen tulenteko väline

Tuossa oli muutama nopeasti päästä heitetty ajatus, toki perinteisistä erätaidoista ja lapsen mielikuvituksesta on (kaupungissakin) kodittomalle hyötyä, esimerkiksi säilykepurkeista voi mielikuvituksen avulla rakentaa vaikka mitä.

Yksinkertaisen Trangian saat esimerkiksi rakentamalla juomatölkistä tenupolttimen (youtubesta löytyy paljon aiheita kirjoittamalla "how to make alcohol stove" tms), jos haluat tuulensuojaa tjsp, niin avaa 400g (täynnä) painava säilykepurkki (sopii erinomaisesti perus kaljatölkin, eli sen tenupolttimen päälle), kaada ruoat kattilaan, leikkaa p...amoralla pohja irti sekä tee vielä purkin yläosaan muutama reikä, jotta kattila ei tukehduttaisi liekkiä. Tällaisen rakentaminen tulee perus Trangiaan nähden aika pirusti halvemmaksi (polttoaine ja kattila pitää toki edelleen ostaa), ja tällaisen materiaalit voi vaikka kaivaa roskiksesta tai kadunkulmasta.

PÄIHTEET!!! kannattaa unohtaa, niiden takia useimmat lentävätkin pihalle persaukisina (ei mitään tavaraa, jolla selvitä eteenpäin), kun kaikki rahat käytetään ensimmäisenä päihteisiin, jos rahaa jää, sitten muuhun :doh: .


Sun Aug 23, 2015 4:17 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:38 pm
Posts: 875
Henkka wrote:
...hyvä varustelista...

Omasta mielestä ehdoton varuste olisi jonkinlaiset sadevaatteet, itse suosisin ponchoa. Sen alle saa pienemmän repunkin suojaan sateelta.
Ja jos ulkona pitää yöpyä niin pochon etu on että istumalla alas saa jalat ja kädet ponchon sisään suojaan, auttaa lämmönpidossa. Kunhan takapuolen alla jotain eristettä maata vasten.


Sun Aug 23, 2015 4:45 pm
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 11:51 am
Posts: 24
Jep, sadeviitta tms, kävi itselläkin mielessä, mutta koska varusteiden tulisi olla mahdollisimman monikäyttöisiä (huolimatta siitä, että loppusyksyn sateet ja pakkasyöt voivat olla kuolettava yhdistelmä), niin päässä kävi ajatus, että mahdollisesti jo suuri jätesäkki, johon "tarvittaessa" leikattu/revitty päälle ja käsille aukot, voisi hoitaa tämän työn.

Kaiken lisäksi kannattaa muistaa, että kaupungissa ei olla yksin, siellä on muitakin, myös niitä idiootteja, jotka ovat mahdollisesti joko hajottamassa tai varastamassa kodittoman tavaroita, jolloin olisi ihan hyvä asia, että varusteet eivät olisi kovin kalliita, vertaa sadeviitta vs jätesäkki tms, hinta suhdetta.


Sun Aug 23, 2015 5:31 pm
Profile

Joined: Thu Aug 20, 2015 11:33 am
Posts: 11
Jep!

Nythän oli niin, että ensimmäisen 7 vrk:n jälkeen blogissani luki: Jatkuu...

Jatkuu se: Hiipparoin muovikasseineni toisella paikkakunnalla vielä kuutisen vuorokautta. Raportti siis sai jatkoa ja onnellisen lopun, kuten arvata saattaa.
Hieman on hankala tuo blogimuoto lukea. Viimeisin päiväys on ekana, joten alusta jos ken halua lukea tapahtumajärjestyksessä, niin kannattaa kelata alaspäin 1 vuorokauteen.

http://panttipurkki.blogspot.fi/


Thu Sep 03, 2015 3:56 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Sillälailla.


Thu Sep 03, 2015 7:29 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.