View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Feb 17, 2018 7:17 pmReply to topic  [ 66 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
 Kalastus 
Author Message
apache wrote:
Papa Stour wrote:
Noh.Lyhyt kuvaus sitten itsestäni.Raskaan teollisuuden duunarina ansaitsen elantoni.Spesiaalialaani on kalastus hyvin monenlaisilla tavoilla.Jos kellä on kysyttävää kalastukseen liittyen,minulta löytyy vastaus,(väärä?)jos kalastusalue sijaitsee Suomen aluevesien sisällä.Koekalastettuani vuosia olen tullut johtopäätökseen,että tiukan paikan tullen pystyn pitämään huolen ainakin sadan ihmisen kalaproteiinin saannista,jos saan pari, kolme apulaista ympäri vuoden avukseni.Eli tiukan paikan tullen syödään vaikka särkeä tai ruutanaa.Toisin sanoen , niin kauan , kuin aurinko paistaa,minulla ja läheisilläni riittää kyllä ruokaa,jos saamme asua tutun järven rannalla.


Kuulostat aivan naapuriltani, luulisi että järvestä loppuu kalat jos pilkkii niin tehokkaasti :shock:

Jos järvi on esimerkiksi Saimaa,täytyy olla melkoinen kalamies,jos saa tyhjennettyä järven kaloista,kun esimerkiksi yhdellä neliökilometrillä järveä asustelee kymmeniä tuhansia kiloja kalaa.Pilkkiminen sitäpaitsi on mielestäni turhanaikaista touhua,kun verkotkin on keksitty.Sin ällään ulkomaalaisia tuttuja on mukavaa viedä pilkille,koska ovat aina ihan extaasissa päässessään kävelemään järven yläpuolella.

Avattu oma ketju.
-Ylläpito


Thu Jan 22, 2015 6:06 pm

Joined: Sun Dec 21, 2014 5:17 pm
Posts: 1004
Katsoppas..

Kalakannata ovat jo vähentyneet roimasti siitä mitä on ollut esim 50 vuotta sitten juuri suurkalastuksen yms troolareiden takia. Mutta ei se kala nyt välttämättä heti meristäkään tai järvistä lopu ellei sitten jokin sairaus saastuta kaloja mikä on täysin mahdollista.

Pilkkiminen on ollut itselle keino hakea välillä tuoretta kalaa keittoon. Otan vain sen mitä tarvitsen kerralla. nämä "mulle kaikki ennen kuin muut saavat" ihmiset joita löytyy niin marjastajista ja sienestäjistäkin,viime syksynä yksikin tunki tontille :o poimimaan muutamat tatit (minun tontti ja 20 metriä talosta) joita tuossa oli ja tavallaan onneksi peräkkäisinä päivinä.. mahtoi maistua tatit hyvältä :twisted: mutta siitä ei enempää...... :? :roll:

Sama lakkametsässä kun oli niin eikös joku hippi tullut parin metrin päähän meistä keräämään kun ei jaksanut etsiä omaa apajaa. Kostotoimenpiteenä keräsimme kohtuu nopeasti 50x50 metrisen alueen joilla niitä kasvoi niin puoliraakoina koska ne kypsyvät myös sisällä parin päivän aikana. Saimme peräti kolme litraa koska enempää ei ollut ja emäntä tahtoi hillon tehdä. Sen hän sai..

Eräs tuttu paikka jossa on mustikkaa hyvin ja varmasti niin että kaikille riittää on pienen yhteison tiedossa jossa on aina saanut olla rauhassa. viimesyksynä tosin jäi mustikka vähemmälle ja toivonkin että tänävuonna sato on parempi marjojen ja sienien osalta. Mutta joka syksy olemme sen verta saaneet että on pakastimeen ollut laitettavaa..

Mielestäni kaikkien tulisi noudattaa marjastuksessa ja kalastuksessa hyviä tapoja.Ja etenkin kun tässä kulmilla asuu sen verta vanhuksia jotka tahtovat myös marjastaa ja sienestää niin jättäisin nämä helpot apajat (siis ei suota,kantoja,kiviä) eli helppokulkuiset reitit heille ja muut liikuntakykyiset menisivät kauemmaksi korpeen mutta koska laiskuus.. ja salatut elämät niin eihän sitä nyt jukolauta metsään mennä kilometrien päähän marjoja hakemaan! Juuri siksi parhaimmat apajat ovatkin Suomeksi sanottuna siellä " korvessa" Josta itse haen mustikkani ja puolukkani.


Anteeksi lievä OT mutta kun sitä tarinoimaan innostuu niin..


Thu Jan 22, 2015 6:44 pm
Profile
Höh.No jos kaksisutta tarkoitti,että minä troolaan Saimaan tyhjäksi,niin väärässä oli.Tosiasia on ,että verkkokalastajia on sisävesillä koko ajan vähemmän ja vähemmän.Esim. syyskuussa verkoilla käydessäni saattaa olla päiviä,jolloin en näe yhtään muuta venettä koko parituntisen kalastusreissuni aikana.Uistelupellet sen sijaan itkevät kalastus.com sivuilla,että kaikki muut kalastajat vievät heiltä kalat vaapuista tai lusikoista.Heidän mukaansa Saimaalla ei saisi olla ammaattitroolaajia,verkkokalastajia,vaan pelkästään Saimaan lohikalat kuuluisivat näille "urheilukalastajille".


Thu Jan 22, 2015 8:18 pm

Joined: Sun Jan 11, 2015 8:54 am
Posts: 198
Ymmärrän kyllä niitä jotka verkko kalastusta haluis kieltää tai troolausta. Ne vahingoittavat tasapainoa luonnossa ku isot lähtee ja pienet jää. Sen vuoksi nykyään on paljon "kääpiö" kantoja useissa vesissä. Isot otetaan ja loput roskat laidan yli kasvamaan. Tosin itse nämä vapakalastajat syyllistyvät siihen useimmin.

En ole sitä mieltä että ne pitäisi kieltää vaan kaikille kaloille pitäis saada sellainen periaate mitta mitä pienempää ei ota sekä ettei ottaisi tiettyä isompaa ellei oikeen hyvä syy olis. Esim itse en ota 3 kiloa isompaa haukea ellei ole pahasti vahingoittunut tai sit jos menee 10 kg rikki niin pistän ekan seinälle.

Itse pitäisin parempana vaihtoehtona lohien ns. Liika pyynnille että lisätään kasvattamoja ja syötetään niille järvistä hoitorysillä ja nuotilla kalastettua roskakalaa


Mon Jan 26, 2015 7:26 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Pilkkiminen ja mato-onginta ovat kalastusluvasta vapautettua puuhastelua. Mutta kuinka tarkalleen ottaen määritellään pilkkiminen? Voinko "onkia virvelillä " (pilkkikairalla tehdyn kokoisesta) avannosta ja se laskettaisiin pilkkimiseksi?

Olihan minulla viime vuonnakin kalastuksenhoitomaksu sekä viehekalastusluvat kalastelemilleni alueille maksettuna. Tänä vuonna en ole vielä näitä maksanut. Asia juolahti mieleeni, kun näin youtubesta videon jossa tyyppi veti aivan helvetinmoisen jytkyn virvelillä ylös pilkkiavannosta... :?

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun Feb 08, 2015 4:23 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:54 pm
Posts: 177
Location: Muutaman hehtaarin metsä
Se on kelasta riippuvainen, että onko onki vai virveli.

_________________
...vapaa vain on umpihanki.


Sun Feb 08, 2015 4:56 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Guuglailin asiaa ja päädyin tällaiselle sivulle:
http://www.muikkusuomi.fi/fi/Etusivu+|/ ... minen.html
Ymmärtääkseni se on siitä kelasta kiinni. Heittokelaa ei hyväksytä maksuttomaksi pilkkimiseksi mutta "vavassa saa olla heittokalastukseen soveltumaton kela". Eli uistelukelalla saisi pilkkiä ihan laillisesti. No samapa tuo, käy maksamassa ne kalastusluvat niin ei tarvi pähkäillä asian kanssa enempää. Lupa koko kalenterivuodelle on kumminkin saman hintainen, maksaa sen sitten helmikuussa vai vasta toukokuussa kun on avovesille menossa.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun Feb 08, 2015 5:17 pm
Profile
Kalastuslaissa ja asetuksissa vuodelta 1997 oli onkimisesta ja pohjaonginnasta(pilkkiminen)jotenkin niin,että vavassa saa olla kiinni kela,joka ei sovellu heittokalastukseen.Toisin sanoen heittokalastukseen rinnastettava kalan koukkupyynti kiellettiin.Eri asia oli sitten,jos keri kelalta valmiiksi siimaa vapaaksi,ja heitti esim,painavan lusikan linkoamalla veteen,jonka sitten kelasi käsin tai kelalle takaisin.En nyt ole aivan varma,mutta muistaakseni tämän vuoden alusta laki onkimisesta muuttui niin,että ongessa saa olla kiinni myös heittokalastukseen soveltuva kela.Eriasia on sitten,että siika- ja lohipitoisissa virtavesissä ei saa käyttää lähes poikkeuksetta matosyöttiä.Pilkkiminen kuitenkin on aivan varmasti sallittu ilman lupia normivesissä ihan millaisella kelalla haluaa,koska viehettä ei voi heittää vaakatasossa veteen,jollei sitten tee moottorisahalla 50 kertaa0,5 metristä avantoa. :D


Mon Feb 09, 2015 7:25 pm

Joined: Mon Feb 09, 2015 7:32 pm
Posts: 32
Jatketaan aiheesta. Onko kalamieheksi tai naiseksi tunnustautuvia? Onko kalastusmuotona vetouistelu, heittokalastus, perhokalastus, mato-onginta vai kaikki edellä mainitut.. Ei mennä tässä pyydyskalastukseen.


Sun Mar 01, 2015 5:29 pm
Profile

Joined: Mon Feb 16, 2015 10:36 am
Posts: 78
Tunnustaudun passiivikalastajaksi. Uistinta tulee vedettyä nykysin harvakseltaan tai siis jos vesillä ollaan, niin sillon viehe kulkee perässä. Katiskalta katiskalle tai verkolle. Kesällä ei tuu pidettyä verkkoja, talvisin enempi.

Tuulastus on sitten enempi minun juttuja aktiivikalastuksen puolelta.


Sun Mar 01, 2015 8:18 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 66 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.