View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jan 22, 2018 11:47 pmReply to topic  [ 2 posts ] 
 Synnytys SHTF-olosuhteissa 
Author Message
User avatar

Joined: Fri Dec 19, 2014 9:52 pm
Posts: 463
Quote:
Rasel 15.06.2011 23:53
Synnytyksen avustaminen on varmasti yksi vähiten ajateltuja lääketieteellisiä toimenpiteitä SHTF-tilanteessa. Pitkittyneessä SHTF-tilanteessa joutuminen synnytystilanteeseen on jopa todennäköistä raiskauksien, ehkäisyvälineiden puuttumisen ja pariskuntien lisääntymisen kautta.
Vaikka syntymä on yksi maailman luonnollisimmista asioista (jokainenhan meistä on sen kokenut) se on myös pelottava ja vieras monelle ja usea varmasti menisikin paniikkiin joutuessaan auttamaan synnytyksessä, tarinat pyörtyvistä isistä synnytyssaleissa tuskin ovat tuulesta temmattuja. Henkinen paine on vielä kovempi kun ympärillä ei ole turvallista sairaalaa ja osaavaa henkiökuntaa.
Aiheesta löytyy Hesperian foundationin julkaisema ilmainen opas Midwives guide, kannattaa tutustua. Löytyy nyt myös survivalisti.fi:n Kirjasto -sivulta:
http://survivalisti.fi/images/kirjasto/ ... l_book.pdf


ville 16.06.2011 12:42
En ole lukenut edellistä linkkä, mutta aivan varmasti aion siihenkin tutustua. Joten tässä voi olla toistoa, mutta laitan kuitenkin pari suomenkielistä linkkiä lääkkeettömään kivunlievitykseen synnytyksessä.

Bebesinfo

Aktiivinen Synntys ry

Avustamaton kotisynnytys voi tapahtua yllättäen, vaikka yhteiskunnan tarjoamat terveyspalvelut ovatkin käytössä. Ambulanssihenkilökunta on melko huonosti varautunut synnytyksiin (jos ehtivät paikalle), joten ei tee huonoa valmistautua tilanteeseen lukemalla siitä pieni artikkeli.

Kolme ystävääni ovat synnyttäneet kotona ilman varsinaisia ongelmia. Kaksi synnytti suunnitellusti kotona ammattilaisen avustamana ja yhdellä vauva syntyi niin nopeasti ja yllättäen, että paikalla oli vain oma puoliso. Sekä vauvat että äidit voivat kaikki hyvin. Tosin yllättäen kotiin synnyttänyt kävi varmuudeksi sairaalassa tsekkauksessa.

Suositteleen googlettelemaan luonnonmukaista synnytystä ja raskautta, jos haluaa lisätietoa tilanteisiin, joissa ei ole halua tai mahdollisuutta turvautua medikalisoituun ja hoitajien sanelemaan tahtiin synnytyksessä.


juniper 16.06.2011 18:17
Todellakin aiheellinen opiskelun kohde tuleville isukeille, ja muillekin.
Nykyään monet lapset syntyvät jo matkalla sairaalaan, kun synnytysosastojea on lakkautettu ja etäisyydet jäljellä oleviin kasvavat.
Tuosta oli ihan oikea uutinen pari viikkoa sitten.


Rasel 16.06.2011 19:50
Kyllä, itse en asiaa ymmärtänyt opiskella kun tuli aikanaan perheenlisäystä. Toisen lapsen syntymän kanssa tosiaan kävi niin että jouduttiin kutsumaan ambulanssi paikalle viemään rouva sairaalaan ja minä perässä autolla. Kun tulin sairaalan parkkipaikalle toinen ambulanssin hoitajista veti röökiä rystyset valkoisina ja melko tyhjä ilme kasvoillaan :lol:
Vaimo kertoi myöhemmin että oli ollut kaverilla vähän pallo hukassa, mappia oli kovasti plärätty että mitäs nyt pitäis tehdä. No, onneksi ehdittiin synnytysosastolle hoitamaan homma loppuun.


supma 17.06.2011 17:56
Minusta on tärkeää opetella tuntemaan oman kehonsa normaalioloissa. Loppuraskaudessa tietää sitten kohdunsuun tilanteen ilman lääkäriin turvautumista. Synnytyksestä kannattaa tutustua etukäteen vähintäänkin synnytysasentoihin, koska hyvä asento helpottaa synnytystä. Myös imetyksen onnistumiseen kannattaa panostaa. Normaalioloissakin rintamaito on parasta ravintoa vauvalle, mutta hätätilassa korviketta on vaikea saada.


Loitolla 17.06.2011 19:59
Musta kotisynnytys on vähän niin kuin roikottelisi öljyttyä vauvaa rotkon päällä. Kyllähän se käsissä pysyy, mutta roikottelija hankkii kokemuksia niin, että vauva on se joka ottaa sen riskin. Suomesta on syntyvien lapsien ja synnyttäjien kuolleisuus saatu lähes pois, mutta nyt pitäisi taas saada tilastot nousuun - vai?

(Ne hätäsynnytysohjeet löytyy esim. kirjastosta.)


supma 17.06.2011 20:30

Quote:Yhä useampi vauva syntyy matkalla sairaalaan

Maaseudun tulevaisuus 18.5.2011

Synnytysten määrä matkalla sairaalaan on miltei kaksinkertaistunut tämän vuosituhannen alkupuolella.

Uusi terveydenhuoltolaki tähtää synnytysten keskittämiseen entistä suurempiin yksiköihin. Mikäli suunnitelmat toteutuvat, pitkät synnytysmatkat ja matkasynnytykset yleistyvät. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän ehdottamassa mallissa synnytykset keskitettäisiin yli 1 000 synnytystä vuodessa hoitaviin yksiköihin. Se vähentäisi yksiköiden määrän nykyisistä 31:stä 19:ään.


Jos kahdesta pahasta pitäisi valita, ottaisin ennemmin suunnitellun kotisynnytyksen kuin tien poskessa tai ambulanssissa synnytyksen.


Arabi 18.06.2011 18:08
Turvallisia sairaalasynnytyksiä on ollut aika lyhyen aikaa, sata vuotta tai vähemmän, eikä ole ihmiskunta kuollut sukupuuttoon. Jos lapsikuolleisuus kasvaa, niin perinteisesti suvun jatkuminen on turvattu hankkimalla enemmän lapsia, ajatuksella "aina joku lapsi selviää".


juniper 18.06.2011 19:08

Loitolla wrote:Musta kotisynnytys on vähän niin kuin roikottelisi öljyttyä vauvaa rotkon päällä. Kyllähän se käsissä pysyy, mutta roikottelija hankkii kokemuksia niin, että vauva on se joka ottaa sen riskin. Suomesta on syntyvien lapsien ja synnyttäjien kuolleisuus saatu lähes pois, mutta nyt pitäisi taas saada tilastot nousuun - vai?

(Ne hätäsynnytysohjeet löytyy esim. kirjastosta.)

Niin kyseessä lienee ajatuksesi tarkoituksellisesta kotisynnytyksestä ilman ammatti apua?
Luonto hoitanut asiat niin, että kyllä se lapsi sieltä ulos tulee.
En silti suosi kotisynnytyksiä.
Omat tenavat tullu mailmaan etuajassa ja hyvä että vaimo pääsi sairaalaan. Hätä sektion joka kerta.
Ensimmäisen kohdalla ei synnytys osastolla oltu edes ottamassa vastaan, kun soitin sinne. Lopuksi "no tulkaa nyt, tarkistukseen jos siltä tuntuu". Esikoisella melkein jalka ulkona sairaalaan päästessä.


NotMackBolan 23.08.2011 00:08
... Kyllä ne lapset syntyvät ilman terveydenhuollon henkilökuntaakin. Tai niin olen kuullut.. Itse olen olen ollut mukana muutamassa synnytyksessä. Kahden oman lapsen, ja kahden työn puolesta... Ja en voi suositella kotona synnytystä, vaikka kovasti haluankin pitäytyä ns. "luonnonmukaisuudessa". Olisihan sitä voinut eukon käskeä saunaan synnyttämään, mutta vaimo nmro 1 olisi kuollut sinne saunaan ja nmro 2. synnytys olisi tod. näk. päättynyt lapsen kuolemaan.. :( Synnytys on maailman luonnollisin asia, mutta ei riskitön. Ja niin kauan kuin on toimiva terv.huollon järjestelmä niin siihen kannattaa tukeutua, jos jokin menee pieleen, istukka irtoaa-->massiivinen veren vuoto, napanuora kaulan ympäri-->eloton, huonokuntoinen lapsi etc... Ja esim. ambulanssi väki ON koulutettu avustamaan synnytyksissä, MUTTA.. Niitä tulee niin harvoin, että mitään rutiinia ei pääse syntymään, ja lisäksi, ikävä kyllä, koulutustasoissakin on valtavia eroja eripuolilla suomea... :wat: ..mutta pienikin apua on parempi kuin ei apua ollenkaan. Antaa hoitajan selata ohjekirjaa, hänellä on kuitenkin jokin ajatus, JA OHJEKIRJA! :wink:


juniper 23.08.2011 16:28
NotMackBolan. Juuri tuota tarkoitin.
Jokaisen olisi hyvä tutustua synnytys asioihin, niin asentoihin, kuin tehtäviin toimenpiteisiin.
Ihminen on luonnon herkin ja onnettomin eliö, ilman tieto-taitoa ja välineistöä.


Bushmaster 29.08.2011 04:08

Loitolla wrote:Musta kotisynnytys on vähän niin kuin roikottelisi öljyttyä vauvaa rotkon päällä. Kyllähän se käsissä pysyy, mutta roikottelija hankkii kokemuksia niin, että vauva on se joka ottaa sen riskin. Suomesta on syntyvien lapsien ja synnyttäjien kuolleisuus saatu lähes pois, mutta nyt pitäisi taas saada tilastot nousuun - vai?

(Ne hätäsynnytysohjeet löytyy esim. kirjastosta.)

Muistakaahan taas jälleen, että kyseessä on spekuloiva keskustelu sellaisesta tilanteesta, jolloin synnytys ammattilaisten avustamana ei jonkin force majeuren vuoksi ole mahdollista. En usko että kenenkään on tässä tarkoitus ryhtyä tuumasta toimeen pelkän survarihenkisyyden vuoksi, vaan välttää tällaisen tilanteen syntymistä viimeiseen asti mutta varautua siihen, jos sellaiseen pakon edestä ajaudutaan.


Rasel 30.08.2011 23:02
Nimen omaan, threadin aiheena ei ollut kotisynnytyksen ihanuudet vaan se kuinka pärjätään jos joudutaan toimittamaan kätilön virkaa tilanteessa jossa ei ole yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada ammattimaista apua.


Rasel 12.06.2013 11:04
Netissä tuli vastaan "pikaopas" synnytykseen kotiolosuhteissa joten heitin sen mukaan Survivalisti.fi -sivustolle, enjoy:
http://survivalisti.fi/images/kirjasto/birth.pdf


ljumisade 12.06.2013 13:54
Bebesinfo olikin jo linkattu, tästä oli itselle apua synnytykseen valmistautuessa: http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=13 ja suosittelen kyllä lukemaan, tulee synnytyksen peruskulku edes selväksi.

Hollannissa kun on seurattu, niin normaalissa riskittömässä raskaudessa kotisynnytys on aivan yhtä turvallinen kuin sairaalasynnytys. Itse en kyllä enää (jos raskaus olisi normaali jne.) ottaisi sitä riskiä, että menisin sairaalaan synnyttämään - joskaan en myöskään sitä, että sairaalaan ei olisi tarvittaessa pääsyä suhteellisen nopeasti. Omassa synnytyksessäni ei olisi sairaalalle ollut mitään tarvetta, mutta koska lapsen vanhempia synnytettäessä oli ollut komplikaatioita (lääketieteen aiheuttamia IMO) ei haluttu ottaa riskiä, vaan mentiin sairaalaan huonetta ja sänkypaikkaa käyttämään.

On tilanteita, joissa länsimainen lääketiede pelastaa synnytettävän ja synnyttäjän. Sitten on tilanteita, ja näitä on todella paljon enemmän, joissa lääketiede oikeuttaa itsensä: turha toimenpide 1 johtaa toimenpiteisiin 2 ja 3, ja jälkikäteen ei voida tietää, mikä oli syy, mikä seuraus, ja olisiko paremmin sujunut ilman sitä toimenpettä 1.

Esimerkki: makuullan synnytyttäminen. Onhan se kätilön helpompi toimia, kun henkilö makaa tarpeeksi korkealla, mutta pirun hankala siinä on synnyttää, ja sattuukin. No laitetaan epiduraali. Sitten et pääse enää kävelemään, vauva jumittuu kanavaan (koska on tarkoitus, että kipu ohjaa synnyttäjän liikkumaan, jotta lapsi pääsee laskeutumaan synnytyskanavassa) ja leikkauspöydälle vaan. Tietenkin tää on vaan kauhukuva, tai harmillinen sattuma, joita onneksi on tosi vähän. Mutta onko tossa mitään järkeä? No siihenkään en osaa sanoa, mutta minusta paras on synnyttävän/synnytyksessä avustavan/kenen tahansa survivalistin etukäteen ottaa selvää just näistä fysiologisista asioista, että tietää edes sinneppäin, mitä voi tehdä ja miten tukea sitä, että synnytys sujuu mahdollisimman hyvin ja omalla painollaan.

Ja napanuora katkaistaan tietty hampailla (eli saa sitä lääketieteellistäkin puolta lukea, ja kannattaa, koska desinfioidut sakset on kova sana napanuoraa käsitellessä).

Muistakaa syödä istukka, se on täynnä hyviä juttuja.


NotMackBolan 09.07.2013 22:31
Harmi vaan ettei riskitöntä synnytystä ole... Napanuoran kiertymistä kaulan ympäri EI huomaa muusta kuin siitä että ponnistus vaiheessa alkaa lapsen syke laskea. :cry: Toki vannoutuneen kotisynnyttäjän puoliso hallitsee vastasyntyneen maskiventiloimisen, siinä voi sitten kolmannella kädellä naputella hätäkeskuksen nmroa.. :shock: Ja jos istukka vielä irtoaa ennen aikojaan niin kyllähän tosi selviytyjällä on vaimoa varten varattu hieman verta massiivisen vuodon varalta.. Oma puoliso tarvitsi aikanaan kaikkiaan 6l verta ja viikon tehohoidossa istukan irrottua...

Zack 03.12.2013 19:56
Poikkeusoloissa olisi tietenkin elettävä tilanteen mukaan, mutta kyllä silloinkin pyrkisin jostain etsimään edes sairaanhoitajan kaveriksi lapsenpäästöön.
Itsellä kolme lasta ja kaikki olisivat kuolleet mikäli synnytys ei olisi tapahtunut sairaalassa ammattitaitoisen henkilöstön ja välineiden läsnä ollessa.

Pienikokoinen vaimo, napanuora kaulan ympärillä, tehohoidon tarve, vaimon verenhukka, sikiöiden perätila jne (kaikki toteutuneet meillä) riittävät minulle perusteluiksi
miksi en näitä normaalioloissa kotona pesuhuoneen lattialle synnyttäjiä ymmärrä.

Jos olisin ollut TEOTAWKI-tilanteessa esikoisen synnytyksen aikaan vaimon kanssa keskenään, olisin todennäköisesti menettänyt heidät molemmat.


JackTown 04.12.2013 08:25
Kokemuksesta voin sanoa, että vetää naaman kalpeaksi ja vitsit vähiin kun kohdalle osuu. 10 vuoden aikana oli ambulanssissa monta lähellä piti tilannetta, pitkät matkat kun synnytyssairaalaan viikonloppuna oli. Onneksi vain yksi paketti levisi käsiin, koulutuksesta ja välineistä huolimatta oli orpo olo tilanteessa, kun kokemusta ei ollut. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin. Ja niinhän ne yleensä meneekin, sitten vain jos tulee ongelmia niin kokematon on tosi pulassa.


supma 04.12.2013 08:55

Quote: Luvassa vaarallisia matkasynnytyksiä?

Yle Akuutti 20.11.2013

Matka synnytyssairaalaan pitenee tuhansilla suomalaisäideillä, kun pienimpiä osastoja uhkaa lakkautus. Syynä on sosiaali- ja terveysministeriön päivystysasetus, joka käytännössä sulkee alle tuhannen synnytyksen sairaalat. Kaikkiaan lopetus uhkaa yhtätoista synnytysosastoa.

Kun verkosto harvenee, lisääntyvät matkasynnytykset – äidin ja vastasyntyneen hengen uhalla. Sadankin kilometrin matka voi olla liian pitkä, kun kyseessä on nopea synnytys.

Pohjois-Pohjanmaalla toimivalla Oulaskankaan sairaalalla ei uuden asetuksen vaatimaa päivystävää lastenlääkäriä ole. Sen sijaan valmius keisarinleikkauksiin ympäri vuorokautisesti löytyy. Myös synnyttäjiä on kiitettävän paljon, vuosittain tuhatkunta.

Ellei asetukseen tule muutosta, synnytysosaston toiminta lakkaa Oulaisissa vuoden 2016 loppuun mennessä. Käytännössä suurin osa alueen äideistä matkustaa vastaisuudessa tuplamatkan synnyttämään.

– Meillä on nopeita monisynnyttäjiä, joilla on hyvinkin nopea synnytys. Vaikka matka on vain tunnin, varmasti matkasynnytykset lisääntyvät ja niiden riski on erittäin korkea, muistuttaa anestesiologian ylilääkäri Aarno Partanen Oulaskankaan sairaalasta, ja jatkaa:

– En usko, että synnytysten turvallisuus paranee tai huononee tämän asetuksen myötä.

Matkasynnytykset eivät uhkaa vain vastasyntyneiden terveyttä, vaan vaarassa ovat myös äidit.

– Eräs korkeassa virassa oleva henkilö on sanonut, että yksikin menetetty vastasyntynyt on liikaa, mutta yhtä lailla voisi sanoa, että yksikin matkalla synnytykseen menehtynyt äiti on liikaa, taustoittaa apulaisosastonhoitaja Päivi Perttu Oulaskankaan sairaalan synnytysosastolta.

Oulaskankaan sairaalan synnytysosasto on niin sanottu matalan riskin synnytyssairaala. Riskisynnytykset ohjataan jo nyt keskussairaalaan.

– Kaikki riskisynnytykset menevät Ouluun, me synnytetään vain turvalliseksi etukäteen katsottuja synnytyksiä, Partanen selventää.

Lastenlääkäri on paikalla virka-aikaan, ja yllättävien tilanteiden varalta talosta löytyy aina joku, jolla on erityisosaaminen vastasyntyneen elvyttämiseksi.

– Tällä hetkellä meillä pystyy jo nyt anestesialääkäri virvoittelemaan vastasyntyneen, ja me pystymme hoitamaan vastasyntynyt sellaiseen kuntoon, että tarvittaessa voidaan lapsi turvallisesti siirtää keskussairaalaan, tähdentää Perttu.

Mikäli turvallisuus on se todellinen syy pienten synnytyssairaaloiden lakkauttamiselle, ei siitä ole esitetty tutkimustietoa ainakaan Oulaskankaan sairaalan henkilökunnalle.

– Minun mielestäni siinä ei ole tutkimuspohjaa, selvää näyttöä, että meillä Oulaskankaalla tai Suomessa yleensä pienissä sairaaloissa synnyttäminen olisi turvattomampaa kuin yliopistosairaalassa tai isossa keskussairaalassa, Partanen toteaa.

Oulaskankaan sairaalassa yksittäisen synnytyksen hinta on hieman edullisempi kuin yliopistosairaalassa. Taloudellisia perustelujakaan asetukselle ei näin ollen löydy.

Tällä hetkellä Suomessa toimii 30 synnytyssairaalaa, kun 70-luvulla määrä oli vielä kaksinkertainen. Lakkautuksia on tehty vähitellen, erityisesti harvaan asutuilta seuduilta.

Sinänsä pitkät synnytysmatkat eivät ole siis uusi asia, sillä suomalaisäiti voi joutua matkaamaan jo nyt jopa 500 kilometriä synnyttämään. Pitkien välimatkojen Lapissa synnytystä täytyykin lähteä odottelemaan lähelle sairaala jo hyvissä ajoin. Esimerkiksi Utsjoelta äidit ovat matkanneet synnyttämään Rovaniemelle jo viidentoista vuoden ajan, Ivalon synnytysosaston lakkauttamisen seurauksena.

Uuden päivystysasetuksen myötä tällaista järjestelyä joutuvat harkitsemaan äidit ympäri Suomea. Luvassa on siis majoituskustannuksia, tai matkasynnytyksiä ja epävarmuutta.

Epävarmoja aikoja voi olla luvassa myös kokonaisille aluesairaaloille, pohtii Oulaskankaalla työkseen vauvoja maailmaan saattava Päivi Perttu.

– Meidän osaston henkilökunnan mielestä synnytysosasto on tämän sairaalan sydän, se kertoo jo aika paljon, että jos se sydän loppuu, niin loppuuko sitten ajan kanssa koko sairaala?

Asiantuntijat:
AARNO PARTANEN, anestesiologian ylilääkäri, Oulaskankaan sairaala
PÄIVI PERTTU, apulaisosastonhoitaja, kätilö, Oulaskankaan sairaala
Toimittaja: ANU-MAIJA KÄRJÄ


Siirretty aihe uudelle foorumille talteen.

_________________
Survivalisti.fi


Wed Feb 04, 2015 4:55 pm
Profile WWW
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2014 6:40 am
Posts: 422
Kotisynnytyksen riskit vauvalle

Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa tehdyssä kohorttitutkimuksessa suunniteltu kotisynnytys osoittautui vauvalle vaarallisemmaksi vaihtoehdoksi kuin suunniteltu sairaalasynnytys. Vaikka vastasyntyneiden kuolemat olivat hyvin harvinaisia molemmissa ryhmissä, ero oli tilastollisesti merkitsevä.

Tutkimus käsitti 79 727 täysiaikaista, yhden terveen lapsen päätarjontasynnytystä Oregonissa vuosina 2012–13.
Äideistä 95 % oli etukäteen valinnut ja myöhemmin koki sairaalasynnytyksen ja 4 % koti- tai ns. synnytyskeskussynnytyksen.
Lasten perinataalikuolleisuus oli suunnitelluissa kotisynnytyksissä merkitsevästi suurempi kuin sairaalasynnytyksissä: 3,9 vs. 1,8 tuhatta synnytystä kohti (p = 0,003).
Äidin riskien huomioimisen jälkeen kerroinsuhde (OR) oli 2,43 (95 %:n LV 1,37–4,30). Muualla kuin sairaalassa syntyneillä oli useammin kouristuksia (0,13 vs. 0,04 %; p = 0,02), mutta he joutuivat harvemmin teho-osastolle (1,7 vs. 2,9 %; p < 0,001).
Kotisynnytyksissä säännöllinen alatiesynnytys oli merkitsevästi yleisempi (93,8 vs. 71,9 %; p < 0,001) ja obstetristen toimenpiteiden määrä oli vähäisempi (6,3 vs. 28,2 %).

Tutkijat hahmottivat kaksi naisryhmää, joiden arvot ja näkemykset synnytyksen päämääristä erosivat toisistaan.
Kotisynnytyksen valinneet arvostivat ympäristön hallittavuutta, muuta kuin lääketieteellistä kokemusta ja tarpeettomien toimenpiteiden välttämistä. Sairaalasynnytyksen valinneet taas korostivat kivunlievityksen saatavuutta ja hätätilanteiden hoitomahdollisuutta.

Viime vuosina muualla kuin sairaalassa tapahtuvien synnytysten määrä on lisääntynyt Yhdysvalloissa, ja Oregonin osavaltiossa niiden määrä on maan suurin. Vuonna 2012 siellä muutettiin syntymätodistuskäytäntöä siten, että rekisteristä pystyy 
erottamaan suunnitellun ja toteutuneen synnytyspaikan ja myös sen, tapahtuiko synnytys matkalla. Tämä paransi merkittävästi synnytysrekisteritutkimuksen 
tulosten tarkkuutta.

Lähde:
Snowden JM, Tilden EL, Snyder J, Quigley B, Caughey AB, Cheng YW. Planned out-of-hospital birth and birth outcomes. 
N Engl J Med 2015;373:2642–53.

Kirjoittaja:
Outi Aikio
LT, lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri
Julkaistu Lääkärilehdessä 6/16


Sat Feb 13, 2016 6:39 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.