View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jan 24, 2018 1:52 amReply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
 Lääketieteellisten ongelmien ennakointi 
Author Message
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2068
Suomalainen mies ei kuulemma lääkärille terveenä mene, joten ongelmat tulevatkin sitten kerralla ja kunnolla. Tuskin naisetkaan sen innokkaammin käyvät omatoimisesti tarkistuksissa, en tosin tiedä tilastoja.


Kysymys: miten foorumin survarit ylläpitävät tietoisuuttaan mahdollisista hiipivistä terveysongelmista?


Kerron nyt omat edesottamukseni, eipä ole tarkastusinto verrattavissa auton vuosikatsastukseen:

Pari-kolme vuotta sitten kävin vuosikymmenien tauon jälkeen ihan muuten vain lääkärintarkastuksessa (veriarvot, verenpaineet, pissanäytteet, the works) jonka seurauksena sain terveen paperit, geeniarpajaissa onnistumisen vuoksi kaikki arvot vastasivat neljännesvuosisataa nuorempaa. Woohoo, lisää kanamunaa ja voita koneeseen! :lol:

Mutta ihan kaikkea ei näinkään löydä: yllättäen minulla todettiinkin myöhemmin syöpäkasvain. Hoito oli karu ja uuvuttava, mutta puolen vuoden päästä sain taas terveen paperit. Tällöin kerroin perheellenikin asiasta, en halunnut huolestuttaa heitä pelottavalla ongelmalla jolle he eivät voineet mitään. Olivat kovasti ihmetelleet väsymystäni ja kömpelyyttäni, lääkkeet kun vaikuttivat heikentävästi koordinaatioon. Haittasi työtä ja harrastustoimintaa, mutta huulet tiukalle ja menoksi.

Toivottavasti tuohon ei enää tarvitse palata, mutta ainahan se mahdollisuus lurkkii olan yli.

Toinen mitä olen jostain syystä siirtänyt yli vuosikymmenen ajan eteenpäin on silmätarkastus ja kävinkin viime viikolla silmälääkärin pakeilla: silmänpaineet, silmän nesteen, silmänpohja, kaikki täysin kunnossa. Mukava kuulla hyviäkin uutisia. Tosin parin viikon päästä saan parit lukulasit... :roll:


Mon Jan 26, 2015 8:30 pm
Profile

Joined: Fri Jan 02, 2015 8:33 am
Posts: 381
Ogver wrote:
miten foorumin survarit ylläpitävät tietoisuuttaan mahdollisista hiipivistä terveysongelmista?


Pitämällä mielessä sen totuuden, että on aina helpompaa, halvempaa ja mukavampaa hoitaa terveyttä kuin sairautta.


Mon Jan 26, 2015 8:46 pm
Profile
Itsekin jo keski-ikäisenä (44 v) voin todeta Ogverin puheenvuoron olevan rohkea ja pysäyttävä. Syövän kanssa taistelu vie taatusti voimavaroja ellei voimia kokonaan. Hyvä juttu, että syöpä on nyt nujerrettu. Lukulasit on ok ;) . Omat sain noin neljä vuotta sitten. Kohta tulee varmaan kaukolasit, koska täytyy tihrustaa vastaantulijoita. Johtaako vanheneminen lopulta arvokkuuteen, vai siihen, että puolisokeana ja kuurona lukittautuu bunkkeriin so. viinikellariin :lol:


Mon Jan 26, 2015 8:47 pm

Joined: Fri Jan 09, 2015 8:39 pm
Posts: 292
jep kaiken näköistä on huono näköä , aikuisiän sokeritautia , verenpainetta :lol: no ikä tuo mitä eikä sitä edes vielä olekkaan kuin 43


Mon Jan 26, 2015 9:44 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Dec 19, 2014 9:52 pm
Posts: 463
Itse kuulun juuri siihen hölmöön ihmisryhmään joka ei lääkärille mene ennen kuin pää on kainalossa. Uskoisin olevani ihan perusterve jamppa mutta ainahan sitä tulee diagnosoitua itseään ja oireitaan. Pieni vinkki ihmisille: älkää ainakaan alkako googlettamaan vaivojanne, Google on diagnosoinut minulle kaikenlaista alkaen sokeritaudista peräsuolen syövän kautta MS-tautiin. :lol:

Ja eihän sitä tiedä, ehkäpä joku noista tee-se-itse -diagnooseista pitääkin paikkansa. Ehkä se on sitten vain jääräpäisyyttä, kohtaloon uskomista tai vain silkkaa suomalaista typeryyttä että lääkäriin ei mennä ennen kuin sille on oikeasti tarvetta ja jolloin kaikki saattaa olla jo myöhäistä. Mutta tällä hetkellä pyrin huolehtimaan itsestäni pitämällä perusasiat kunnossa. Ehkä se riittää pitkään ja hyvään elämään, ehkä ei. Tulevaisuudessa olen tämän(kin) asian suhteen viisaampi.

_________________
Survivalisti.fi


Mon Jan 26, 2015 11:10 pm
Profile WWW
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:09 am
Posts: 676
Kapteeni toivoopi Ogverille voimia ja ettei tuo kasvain uusiutuisi.

Monien ystävien, tuttujen ja sukulaisten kuolemien ja sairastelujen sekä omien kaikennäköisten kroonisten kipujen, tinnituksen, näkökyvyn, veritulpan ja muiden "hidasteiden" keskellä ... mä en siltikään oikein osaa ajatella tilannetta, jossa menisin "huoltoon" tai muutoin johonkin tarkastukseen, vapaa-ehtoisesti.

Ilmeisesti mut pitää sinne aina raahata väkisin. :lol:

Ehkä tuo mun sig-line kuvastaa hiukan mun luonnetta. :mrgreen:

_________________
Image


Mon Jan 26, 2015 11:25 pm
Profile

Joined: Fri Jan 09, 2015 8:39 pm
Posts: 292
Suosittelen huolto käyntiä oma elämän laatu parani huomattavasti kun löytyi syyt oireiluun joka tuli salakavalasti ja pikku hiljaa


Mon Jan 26, 2015 11:28 pm
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 1014
Toivottavasti Ogver voit jo paremmin. Naisille on säännölliset gynekutsunnat, meillä kun suuri osa syövistä lähtee lisääntymiskudoksista.

Itselläni on ollut pitempään häikkää veriarvoissa ja sisähormoneissa, joten käyn labroissa vähintään kahdesti vuodessa. Krempat ja säryt rajoittavat liikuntaa, mikä ei mitenkään edistä vointia ja jaksamista. Eniten pelkään käsieni puolesta - survareille mietintään: mitä teet, jos molemmat kätesi ovat ranteista sormenpäihin käyttökelvottomat? Vanheneminen ei ole aina kivaa, mutta useimmilla meistä se on kuitenkin edessä. Yksi ikävistä asioista on ollut astman aktivoituminen talvipakkasilla, sen sijaan nuoruuden angiina/poskiontelotulehdus -antibioottikierteestä pääsin irti maallemuutossa - taisi olla työpaikalla sisäilmaongelmia.

Pian pääsen taas kylille normaalisti, kunhan iso Arska hoitelee tuon jäärännin ajokuntoon. En ole päässyt edes avantoon, mikä on kuitenkin olennainen osa omaa terveydenhoitoani. Vesijumppaan ei ole vieläkään löytynyt uutta ohjaajaa. Onneksi metsä on lähellä, siellä pääsee remuamaan liukastelematta.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Tue Jan 27, 2015 8:22 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2068
Kiitoksia ihmisille välittämisestä, siitä tulee aina hyvälle mielelle. Tuo on jo taaksejäänyttä elämää, kuntoutuminen samalle lähtötasalle ei välttämättä näillä käyttötunneilla enää onnistu mutta se ei estä yrittämästä :D

Vähän on sitä mitä pelkäsin, eli terve mies ei lääkäriä kaipaa... ;)


Tue Jan 27, 2015 12:41 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
Teen sillä lailla ämmämäisesti että laukkaan lääkärissä matalalla kynnyksellä, kun kerran työnantaja sellaisen järjestää. Sukurasitteita on laidasta laitaan mutta ei ole omalla kohdalla realisoitunut vielä mikään niistä. Ajan kysymys, mutta puoli vuosisataa tulee kohta vastaan eikä ole todellakaan mitään pysyvää vaivaa (koputtaa päätä).

Arvot tsekattu ihan lähiaikoina, hyviä olivat. Ei sekään estänyt keuhkokuumetta iskemästä, kuukauden sairasloma ennen joulua eikä vieläkään oikein jaksa täysillä. Muutenkin hengityselimet ja -tiet ovat heikko kohta. Juuri niiden takia jään nopeasti saikulle, on taipumusta pidentyä ja pahentua.

Kesi-ikäiset lääkäritädit omine vatsamakkaroineen aika usein lipsauttavat että nuori, terve ihminen. Siis tosiaan pian big 50 lasissa. Sen ne terveet elämäntavat tekevät. Tai sitten vitutus syö niin ettei edes paino nouse.


Tue Jan 27, 2015 1:23 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 22 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.