View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Feb 17, 2018 7:13 pmReply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Hopeavesi 
Author Message
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:46 pm
Posts: 385
Location: slummi
Joku muumi jossain hottentotti valtiossa korkeassa asemassa kiven kovaa väitti ettei voi saada hiviä koska käy seksin jälkeen aina suihkussa.. Kuka tietää kuinka monta hattivattia seuraa johtavassa asemassa olevaa muumia kun niin vakuuttavasti kertoo "faktansa" kansallisessa mediassa. Lemmings ei ole vain peli se on elämäntapa joillekkin. Niitä löytyy joka maasta.


Sun Jul 24, 2016 6:45 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2084
Ketähän tässä nyt sitten uskoisi? :think: Taidan juoda hopeani vaihtamalla sen vaikkapa muutamaan oluseen...

http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201711202200546207_we.shtml

Quote:
Myrkytysvaara jo muutamasta lusikallisesta -
hopeavettä markkinoidaan väärin perustein


Koko juttu linkin takana...


Mon Nov 20, 2017 2:53 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 493
kah täällä olikin jo eikä näkyny vaikka miten searchillä yritin hakea, modet voi poistaa veden alta tekemäni uuden

Quote:
Hopeavedessä piilee vaara – ei kannata käyttää sairauksien hoidossa eikä ravintolisänä

Hopeavettä markkinoidaan internetissä kuluttajille väärin perustein sairauksien hoitoon ja ravintolisäksi. Hopea ei ole elimistön tarvitsema hivenaine, kuten esimerkiksi rauta. Vaikka elimistö sietää hopeaa pieninä määrinä, on hopean lisääminen elimistöön turhaa ja vaarallista.

Liiallinen määrä hopeaa on elimistölle myrkyllistä, eikä pienemmistäkään määristä ole voitu osoittaa terveyshyötyjä. Hopean runsas saanti joko vahingossa tai tarkoituksellisesti on kirjallisuuden mukaan johtanut myrkytyksiin säännöllisesti.

Mikrobeja tuhoavan vaikutuksensa takia hopeavettä käytetään veden puhdistukseen. Hopeavettä ei ole tarkoitettu otettavaksi suun kautta eikä sitä saa käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin eikä elintarvikkeiden lisäaineena. Lääketieteessä hopeaa saa käyttää vain ulkoisesti, esimerkiksi haavojen hoidossa käytettävät sidetaitokset voivat sisältää hopeaa.

Suun kautta saatu hopea jakaantuu elimistön kaikkiin kudoksiin, mukaan lukien aivot ja sikiö. Hopea häviää hitaasti ja ihmisellä sen puoliintumisajaksi on arvioitu noin 50 vrk. Siten päivittäin otetusta hopeavedestä kertyy hopeaa elimistöön. Jo muutaman ruokalusikallisen päivittäinen annos hopeavettä voi johtaa myrkytykseen.

Ihmisillä myrkyllinen määrä hopeaa näkyy ihon sinisenharmaana värinä (argyria). Muita myrkytysoireita ovat mahakivut, allergia, nenäverenvuoto, neurologiset oireet (esim. kouristukset), sekä vaikutukset hengitys- ja verenkiertoelimiin.

Suomessa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on puuttunut hopeaveden luvattomaan markkinointiin ravintolisänä, Ruotsin Läkemedelsverket on kieltänyt hopean markkinoinnin sisäiseen käyttöön ja USA:n Kansallinen Terveysinstituutti varoittaa kolloidisen hopean käytöstä.
Lisätietoja

Riskinarvio
THL

Kirsi Vähäkangas
toksikologian professori, LKT
Itä-Suomen yliopisto
p. 040 745 5254

Matti Viluksela
professori, FT
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Itä-Suomen yliopisto
p. 029 524 6329


Mon Nov 20, 2017 5:15 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 307
Ogver wrote:
Ketähän tässä nyt sitten uskoisi?

Harmi kun ei enää ole sitä meidän omaa hopea-alan ammattilaista kertomassa tarkemmin :mrgreen:


Tue Nov 21, 2017 7:36 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2084
Noh, onneksemme hän kertoili jo aiemmin ketjussa näkemyksiään ettemme olisi aivan tyhjän päällä, poloiset ;)

Hopea on siitä jännä todistettavasti terveysvaikutteinen aine, ettei sen terveellisyydestä sisäisesti nautittuna ole olemassa minkäänlaista tieteellistä todistusaineistoa, mutta haitat on dokumentoitu hyvinkin tarkasti. Myöskin argumentti siitä ettei hopea ole listattuna lääkeluettelossa, koska sitä ei voi alkuaineena patentoida on varsin kestämätön: käytetäänhän muitakin yleisesti luonnosta löytyviä aineita osana lääkkeitä, vaikkapa kortisonia, jodia, asetyylisalisyylihappoa... Ei niitäkään voi patentoida, mutta kuinka ollakaan, kaikkea näitä käytetään lääketieteellisessä tarkoituksessa. ja vielä sisäisestikin!

Salaliittoteoria: et voi voittaa sen dumaamisessa, koska jos sitä yrität olet heidän kätyri...tai vähintäänkin hyödyllinen idiootti. :)


Tue Nov 21, 2017 3:13 pm
Profile

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 688
Tämä hopeavesi-case osoittaa sen, että keskuudessamme on tyhmiä ihmisiä. Survarille lähdekritiikki on yksi tärkeä työkalu, joka lienee ainakin tärkeydessään vasemman käden luokkaa. Ehkä ilmankin pärjää, mutta kyllä vaikeaksi menee.


Tue Nov 21, 2017 6:01 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Luin viestiketjun läpi ja luin myös tänne linkitettyjä artikkeleita. Taas viisastuin hieman, kiitoksia vaan jälleen kerran tälle foorumille. Hopeavesijuttu on mennyt minulta jotenkin ohi, enkä ole osannut ajatella että tällaistakin on. Nytpä sitten tiedän tästäkin asiasta.

Viestiketjun aloittaja kyllä uskoo asiaansa ja on perehtynyt syvällisesti tähän aiheeseen. Olisiko kuitenkin mahdollista että tämän viestiketjun taustalla olisi kaupallisia intressejä? Tämän viestiketjun aloittajalla kun ei ole historiaa missään muussa tämän foorumin viestiketjussa. Onhan survivalismi sentään paljon laajempikin juttu, kuin vain hopeavesi.

Tulevana maanantaina televisiossa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/2 ... -valvontaa
Quote:
Neljä keskeistä valvontaviranomaista on viime päivinä varoittanut ns. hopeaveden nauttimisesta. THL, Evira, Fimea ja Tukes ovat julkisesti ottaneet kantaa sen jälkeen kun Yleisradion ruotsinkielinen tutkiva ohjelma Spotlight paljasti, että yhä useampi suomalainen käyttää kolloidista hopeaa sisältävää vettä erilaisiin vaivoihin ja että sitä annetaan lääkkeenomaisesti jopa vauvoille.

Euroopan unioni on kieltänyt hopeaveden käytön sisäisesti. Hopeavettä saa markkinoida ja myydä vain desinfiointiin. Ruotsissa hopeaveden valmistajille langetetaan uhkasakko, jos he markkinoivat tuotetta parantavana aineena tai peräti lääkkeenä.

MOT lähettää ohjelmasta maanantaina 27.11. hieman täydennetyn suomenkielisen version aiheen nostattaman laajamittaisen kiinnostuksen johdosta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylilääkäri Päivi Ruokoniemi toteaa MOT:lle: ”Sunnuntain 19.11.2017 jälkeen Fimea on tiukentanut markkinoinnin valvontaa hopeavesi-asiassa. Jos Fimean antamasta ohjauksesta huolimatta hopeavesi-tuotteelle jatkossa edelleen esitetään lainvastaisia lääkkeellisiä väittämiä, aloittaa Fimea tuotteen lääkkeeksi luokittelun välittömästi.” Jos hopeavesi luokitellaan lääkkeeksi Fimea voi kieltää sen myynnin.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL tiedottaa että hopeaveden käyttö on vaarallista, että sitä ei kannata käyttää sairauksien hoitoon eikä ravintolisänä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa että hopeavettä markkinoidaan myös lukuisiin biosidisiin käyttötarkoituksiin, kuten juomaveden, ihon tai pintojen desinfiointiin. Hopean käytön riskejä desinfiointi- ja säilytysaineena arvioidaan parhaillaan EU:ssa, ja sen käyttö tullaan sallimaan vain turvallisiksi ja tehokkaiksi tunnetuissa valmisteissa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira liittyy viranomaisten rintamaan. Liiallinen määrä hopeaa on neljän viranomaisen mukaan elimistölle myrkyllistä eikä vähäisistäkään määristä ole voitu osoittaa terveyshyötyjä.

Mistä tässä on oikein kysymys, miksi ihmiset juovat hopeavettä, ja syöttävät sitä jopa vauvoilleen?

MOT: Myrkkyä hopeamaljassa
Maanantaina 27.11, TV 1 kello 20
Toimittaja: Annvi Gardberg

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sat Nov 25, 2017 7:32 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2084
Nimimerkki Repe oli varsin aktiivinen edellisellä foorumi-inkarnaatiolla, täällä heitti nämä 12 kommenttia yhdestä aiheesta ja lähti pois. Voi olla että kyseessä oli eri "Repe", en tiedä, mutta kieltämättä omituinen esitys kun tähän pyrähdykseen jäi koko foorumihistoria.

Hyvinkin tyypillistä monille vaihtoehtohoitouskoville on juurikin asiaan perehtyneisyys ja argumenttien ehdottomuus: homeopatia toimii koska homeopatia toimii, vedotaan "vuosituhantiseen käyttöhistoriaan" ilman näyttöä vuosituhantisesta käytöstä ja varsinkaan toimivuudesta, kaikki viitteet osoittavat ei-lääketieteellisiin kirjoitelmiin ja samanhenkisten ihmisten juu-juu-argumentaatioon. Vasta-argumentit ovat luokkaa "olet tiedeuskovainen" joka on terminä melkoinen paradoksi, "olet lääketehtaan kätyri" jne.

Repe oli varmaankin joko hopeavesikauppias tai muuten vaan ihan sekaisin ;)


Sat Nov 25, 2017 10:31 pm
Profile

Joined: Sat Jan 10, 2015 4:00 pm
Posts: 351
kyllähän aina löytyy omaa mielipidettä vahvistavia tai muuttavia lähteitä, tässäkin asiassa Repe oli lähde muitten joukossa. Tosipaikan tullen olisi aika hölmöä kaikkien alkaa juomaan hopeavettä tai syömään kärpässieniä, ihmiskokeet pitää tehdä vähitellen ja melkeinpä ylivarovasti. Parempi olla nälissään kuin kärsiä myrkytyksistä

_________________
parempi nötkötti maakätkössä kuin 10 purkkia saunanlauteilla


Sun Nov 26, 2017 6:04 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.