View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 18, 2017 4:47 pmReply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Polttopuut 
Author Message
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 551
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Inhoan myös ruuvia kun tuli näpit kirjaviksi. Kaikki kuitenki vielä tallella, yksi kynsi eri muotonen.

Muista onko tää ollu täällä...Huomaa kuinka puhdas metalli kiiltää kädensijan kohdalla. Kampe on aktiivikäytössä.

Edit lisäys - voi saatana!


_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Fri Sep 29, 2017 1:04 pm
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 947
Menin sitten ostamaan ylimääräisen kuorman puuta, niinkuin ei olisi ollut maankäännöissä riittävästi fyysistä rasitusta. Raivasin toiseen liiteriin tyhjää tilaa, kun varsinainen puuvarasto on kattoa myöten täynnä. Tällä kertaa toimitus tuli suursäkeissä - ja ongelma on sama: rinnetonttini on niin jyrkkä, ettei ylös talolle ole raskaassa kuormassa mitään asiaa. Auto jää mäkeen ruopimaan, joten kannan halot itse loppumatkan. Olen kuullut huhuja, että jotkut maksavat punttisalilla käynnistä..

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Sun Oct 01, 2017 8:22 am
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:23 pm
Posts: 66
Polttopuita ei ikinä voi olla liikaa varastossa :) Uskon helposti tuon väitteen halkaisuruuvin vaarallisuudesta käyttäjälleen varsinkin niissä versioissa, joissa klapi pitää lyödä kiinni ruuviin. Tuon Palaxin kanssa jos saa vahinkoa käsilleen, vika on tod. näk. käyttäjässä. Muutaman sata kuutiota kun olen tuolla klapeja tehnyt vuosien varrella, vain muutama puu on päässyt yllättämään, nekin jotain oksaisia ongelmapuita. Jos tuota laitetta käyttää ohjeiden mukaan, kone ja ruuvi on todella turvallinen. Voin suositella!


Tue Oct 03, 2017 2:52 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 176
Eivät kyllä säät ainakaan edesauta tällä hetkellä puukatoksessa olevien klapien kuivumista. Saa nähdä kuinka monta vuotta tällä menolla saa alkusyksystä tehtyjä puita kuivatella ennen kuin ovat polttovalmiita. :x

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Wed Nov 29, 2017 7:29 am
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 947
Sama havainto, pressun reunasta on vesi vuotanut vähän vanhempaan klapikasaan ja ne siis mätänevät, kasvavat röpelöistä sientä ja haisevat pahalle. :doh:
Viisi säkkiä on edelleen puita tulematta, rinne tekee siirtoautolle tepposet, pehmeä hiekkapohja ja liukas, jäinen nurmi. Tässä tarvitaan hevonen.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Wed Nov 29, 2017 2:21 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 176
Näillä säillä myös puuliiterissä olevat jo kuivat puut tuntuvat ottavan itseensä hiukan kosteutta. Eivät siis onneksi mitenkään varsinaisesti kastu, mutta kun ulkoilman kosteus huitelee ainakin täällä etelässä liki sadassa pinnassa jo ties kuinka monetta viikkoa, niin tokihan siitä osa tarttuu myös polttopuihin. Tämän vuoksi olen pyrkinyt tuomaan poltettavia puita sisälle päivää tai paria ennen kuin ne päätyvät takkaan jotta saavat rauhassa päästä eroon kertyneestä pintakosteudesta. Yksi hyvä kikka vaikuttaisi myös olevan puiden pinoaminen esim. aamulla valmiiksi takan pesään. Jos olen poltellut takkaa edellisenä iltana, on pesä vielä koko seuraavan päivän reilusti lämmin. Kun tällaiseen pesään pinoaa puut valmiiksi aamulla iltaa varten, kuivuvat ne päivän aikana rutikuiviksi ja näin ainakin ensimmäinen pesällinen palaa niin tehokkaasti ja puhtaasti kuin mahdollista.

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Thu Nov 30, 2017 7:48 am
Profile

Joined: Tue Dec 22, 2015 6:52 am
Posts: 32
Huomattu sama ongelma, ylivuotiset puut selvästi kosteita, vaikka olivat jo kerran kuivia. Jos meinaa saada syttymään hyvin ja palamaan tehokkaasti, pitää niiden antaa kuivua sisällä. Itte kuivattelen ihan uunin päällä kun se tuppaa olemaan näillä säillä koko ajan lämmin.

En muista koskaan ennen olleen niin kosteaa, että puut kastuu uudestaan...


Thu Nov 30, 2017 10:28 am
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 947
Olen raahannut tupaan kaksi ylimääräistä halkolaatikkoa ja pinonnut nekin täyteen. Osittain siksi, että tyhjensin liiteriä, osittain juuri kuivahtamaan ennen polttoa. Varsinainen halkolaatikko seisoo hellan kyljessä ja kuivattaa puitten lisäksi kaikki ulkotöissä kastuneet rukkaset ja saappaat. Säilytän myös vessan kuivikkeet puuvaraston puolella, joten niitäkin hain muutaman säkillisen sisään. Kuusi kokonaista suursäkkiä klapeja ei nyt vaan vieläkään mahdu katon alle, joten ne seisovat ulkona pressuilla peiteltyinä.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Fri Dec 01, 2017 8:36 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 551
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Puut kannetaan liiteristä sisälle polttoa odottamaan edellisenä päivänä. Mikäli joutuu suoraan pihalta pesään laitaa on ollu laiska ja saa ansionsa mukaan. Hiillokselle "ulkokostea" puu kyllä kelpaa kun polttaa toisen pesällisen. Mutta aloittaminen on nahkeeta jos puut ei oo saaneet oleentua.

50L muuttolaatikko toimii hyvin. Roskamuju ei leviä minnekään. Laatikossa klapit tasaantuu huoneenlämmössä muutamissa tunneissa niin että eron huomaa selvästi.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Wed Dec 13, 2017 1:53 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 466
Kun omaa torppaa remppasin niin sisälle taloon tuli sellainen tila johon saa siististi pinottua pari muottia klapia jotka takka lämmittää ja kuivaa.


Thu Dec 14, 2017 6:12 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.