View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Jan 22, 2018 6:17 amReply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
 Pukumiehen varautuminen -- vinkkejä 
Author Message

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 688
Kertopaata toverit, miten pukumies voisi parhaiten varustautua? Skenaario on siis sellainen, että töissä täytyisi pitää tätä työmiehen sielun kauhistuttajaa, eli pukua.

Sehän on kabinettien ulkopuolella aivan turha puku. Ei suojaa, ei ole taskuja jne. Saisiko pukua räätälöityä ompelijalla? Oliko tästä toisaalta paljoa hyötyäkään :think:

Pyöriskelen niin monessa paikassa, ettei oikin bugoutbaginkään kätkentä mihinkään onnistu.


Tue Mar 01, 2016 5:10 am
Profile
Pukumiehet kerätään ensimmäisenä kokoon aitaukseen ja marssitetaan pareittain tiiliseinän viereen katsomaan firing squadin mosineitten piippuihin kun SHTF :lol:
Eli ei mitään mahkuja.


Tue Mar 01, 2016 5:54 am

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 493
Diipadaapan sijaan esim ns. läppärilaukku tai jos hienostella haluaa niin oikein virkamiessalkku. Mahtuu varmasti tarvittavat hilppeet että autolle tahi kotio pääsee.


Tue Mar 01, 2016 5:57 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2067
yrtti wrote:
...läppärilaukku tai jos hienostella haluaa niin oikein virkamiessalkku.

Nämä. Olkahihnallisessa läppärilaukussa kulkee huimasti varustetta kevyen näköisesti. Eräällä pukumies-kolleegallani on perusläppärilaukkua astetta järeämmässä laukussa jatkuvasti kannossa AKS-74U ja pistooli. Niin ja tietenkin se läppärikin. Vyölle ja taskuihin on turha tunkea ylimääräistä koska välillä saattaa joutua ottamaan takin pois päältä ja tuolloin selviämisvarusteita täynnä oleva vyönseutu herättää turhaa huomiota. Puvun kanssa, jos ei tarvitse voimankäyttövälineitä, on vyölläni vain Nahkmees ja Pieni Fenix valaisin, taskussa ketjun päässä avainnippu ja takataskussa muovinen kampa. Takin taskuissa on lompakko jossa maksuvälineet, tunnistautumisvälineet ja lupalaput, eipä juuri muuta jotta hyvin istuva takki pysyy hyvässä ryhdissä: tyylikkyys luo uskottavaa kuvaa ja imago on oleellinen kaikissa niissä työtehtävissä missä pukua tarvitaan olit sitten henkilösuojaaja, vakuutusasiamies tai tuote-esittelijä. Kannattaa siis vähän panostaa vaatteiden istuvuuteen ja varsinkin omaan ryhtiin.

Ideana on siis kantaa laukussa/salkussa ne tarvikkeet joita tarvitset päästäksesi ajoneuvollesi josta löytyy raskas GHB, eli kotiinpaluulaukku vuodenajanmukaisine vaatteineen yms. minkä avuin oletat pääseväsi takaisin kotiin vaikka ajoneuvo ei kulkisi joko rikkoutumisen tai teiden tukkiutumisen vuoksi.

Taksilla kulkevalla pukumiehellä on dilemma GHB:n suhteen, itse käyttäisin tukikohtana esim. kaupungilla sijaitsevaa työpistettä joka olisi äkillisen kriisin iskiessä ensimmäinen reittipiste kotiinpaluumatkalla, muuten joutuu turvautumaan päällä olevaan varustukseen ja läppärilaukun sisältöön. Kettumainen liukastella kiiltonahkapatiineissa sohjossa kohti kotitukikohtaa, mutta elämä on...


Tue Mar 01, 2016 8:07 am
Profile
AKSU on aika overkill varuste pölynimurikauppiaalle :D
Mitäs virkavalta tuumaa jos sattuu huomaamaan tuollaisen varustuksen? Tuskin menee selitys läpi että kantaja on just ampumaradalle matkalla pyhäpuvussaan.


Tue Mar 01, 2016 8:14 am
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2067
Tässä tapauksessa merkityksetön seikka huomaako vai ei johtuen ammatti joka ei ole pölynimurikauppias ;)


Tue Mar 01, 2016 8:24 am
Profile
No mie vähän arvelinkin että kyseessä ei ole vakuutusasiamies eikä tuote-esittelijä. Piti vain varmistaa.


Tue Mar 01, 2016 8:47 am
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 294
Perheenisa wrote:
Kertopaata toverit, miten pukumies voisi parhaiten varustautua?

Varustautua mihin?

Tässä esitetty filosofia, jonka mukaan ensin tarvitsee päästä vain autolle, josta taas voi edetä kohti parempaa suojaa siellä olevin välinein, on aika hyvä. Jos pukumies saa hyvää pukumiehen liksaa, niin muutama satanen käteisenä povarissa myös varmaan avaa tarvittaessa ovia.


Tue Mar 01, 2016 12:26 pm
Profile

Joined: Wed Dec 31, 2014 12:47 pm
Posts: 391
Ogver wrote:
Olkahihnallisessa läppärilaukussa kulkee huimasti varustetta kevyen näköisesti

Asiaa helpottaa myös se että monen yrityksen toimintaohjeissa määrätään ettei tietoturvasyistä läppärilaukkua saa jättää vaan se tulee pitää mukana koko ajan -> laukun mukanapitäminen ei pistä silmään.


Tue Mar 01, 2016 1:50 pm
Profile

Joined: Fri Feb 19, 2016 4:28 pm
Posts: 28
Jos kyse fyysisestä turvallisuudesta, niin ehdottaisin puvun alle viiltosuoja aluspaidan/t-paidan ja puvuntaskuun lupavapaan turvasumutteen ja paidantaskuun turvamiehen kynän. Jos tyyli antaa myöten niin turvakengät jalkaan (niitäkin on nykyään suhteellisen tyylikkään näköisiä). Pukumiehen on myös hyvä harjoitella jotain tehokasta kamppailulajia (esim Krav maga).


Tue Mar 01, 2016 2:22 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 28 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.