View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 6:39 pmReply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 Talvisaappaat 
Author Message
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2014 6:40 am
Posts: 422
Onko kellään kokemusta Sorellin talvisaappaista tai muista kylmiin keleihin tarkoitetuista saappaista?
Kovasti alkoi kiinnostamaan uudet talvisaappaat viimeviikon mettäreissun jälkeen kun jalat otti hieman kylmää. Sorelleilla voisi liikkua myös ihmisten ilmoilla eikä baari-ilta stoppaa portsariin kuten huopakumppareille.
Viimeviikolla oltiin pienpetopyynnissä pari päivää maastossa ja pakkasta hieman vajaa -30. Uudet metsäsukset eivät olleet viellä tulleet joten huopakumpparit jätin kotiin ja tarkoitus oli kokeilla lumikenkien kanssa sievin arktis vuorellisia talvisaappaita. Sukkina oli marinovillaiset alussukat, talviretkisukat, villasukat ja näistä huolimatta tuli jalkoihin lieviä paleltumavammoja. Lämmöneristystä saisi varmaan sieveihinkin jos vaihtais alkuperäiset pohjalliset parempiin.

Sorel Caribou Wool

Sorel Caribou Wool - Tuhdit talvikengät miehille. Sisällä on 60% villasta ja 40% puuvillasta tehty sisäkenkä, jonka voit halutessasi ottaa pois esim. kuivattelumielessä. Perinteiseen “Canada Boot”-tyyliin tämän jalkineen yläosa on tehty tukevasta nahasta ja teräosa on 100% vedenpitävää kumia. Sorel on valmistanut tämäntyyppisiä talvikenkiä jo vuosikymmenet, eikä reseptiä juuri ole muutettu - talven vaatimukset ovat yhtä kovat kuin ennen vanhaan!
Välipohjan rakenteessa on panostettu eristävyyteen
Ulkopohja on erittäin pitävää kumia
Image


Mon Jan 26, 2015 5:43 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 4:46 pm
Posts: 385
Location: slummi
No on joo.... On joo... Sorel Caribou tuli hankittua tykkäsin ihan pipona. Kaikin puolin täydelliset talvikengät MUTTA...... Eivät kestäneet kuin yhden talven... Toisena talvena alkoi kumi murtua siitä kohdasta joka menee vähän ryppyyn kun nostat kantapään ensin maasta. Koitin korjata jollain kumiliimakorjaus jutskalla minkä vinkin löysin vanhalta foorumilta.. Ei auttanut pieni murtuma kohta kasvoi lopulta monen sentin repeämään... Nyt tullaan kiintoisaan kohtaan... Suosittelen silti JOS kengän kokosi ei ole iso.. Luulen että kenkäni koko 47 jotenkin vaikutti asiaan. Ostin eukolle myös aikoinaan eri malli pitkä tumma versio mutta se on ihan uudessa iskussa vieläkin... En voi varauksetta suositella koska omalla kohdalla oli rahan hukkaan heittäminen en varmana osta toisia vaikka niistä pidinkin paljon.. Mielestäni siihen hintaan olisi pitänyt kauemmin kestää varsinkin kun miettii kuinka paljon käyttöä sai eikä se ollut paljon mitään. Eikä raskasta yhtään. Mutta jos pieni kengän koko kantsii ostaa... Eukot kyl ei oikein tykkää painosta mutta sit ei valita painoa kun kunnon pakkaset ja lämmittää mukavasti jalkoja.... Seuraavat "talvi" kengät ovat sitten jotain nokian kumisaapas jossa irroitettava huopa saapikas sisällä mitä miettinyt vaihtoehtoja..


Mon Jan 26, 2015 6:10 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:54 pm
Posts: 177
Location: Muutaman hehtaarin metsä
Mulla on ollut viitisentoista vuotta samat huopakumisaappaat käytössä kesät talvet. Nokia merkkiset, mallia noissa ei lue, mutta sukseen käyvät ovat ja lämpimät. Kerran joutunut tänä talvena ostamaan uudet huovat. Kylille vaikka pikkukengissä, jos tarvetta tulee baareilla.

Edut. Käyvät sukseen, ei sikseen.

_________________
...vapaa vain on umpihanki.


Mon Jan 26, 2015 6:17 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
Stadiumissa oli alessa E80 nailonvartinen versio, otin kokeiluun juuri huopakumpparia siistimmäksi pakkaskengäksi. Ohut villasukka, paksu villasukka ja paksu huopavuori, eipä ole vielä palellut tänä talvena. Varren vedenpitoon en luota mutta ei se olekaan kumisaapas. Eli jatkoon menee Sorel, suosittelen.

Edit Nokian hiihtorantu irtohuopakumppari oli malliltaan Kaira. Ollut käytössä melkein 20 vuotta, kumi näyttää vielä hyvältä mutta on jotenkin pehmeän ja ohuen tuntuista jo.


Mon Jan 26, 2015 7:01 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Apr 24, 2015 3:47 am
Posts: 76
Location: Tellus
Miten olisi perinteiset huopatossut paksulla kumipohjalla? Varmaan lämpimät. Tuli huopikkaita netistä etsiessä vastaan huopalapikkaat - kyllä oli komiat!

Itse ostan tälle talvelle uudemmat huopikkaat kunnon paksulla pohjalla, toimii kaupunkioloissakin eikä pikku loskakeli haittaa.. Nykyisissä on ohut ja liukas.


Sun Nov 08, 2015 7:05 am
Profile

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 290
Nokian Kaira huopakumpparit on muakin palvellut, mutta jos nyt ostaisin, niin ostaisin sen jämerämmän mallin - oliko nyt Naali sitten nimeltään. Kovilla pakkasilla lisäeristys on itselle ainakin tarpeen.

Ruotsin armeijan ylijäämäsaappat mureni/halkesi muutamassa vuodessa useammasta kohdista. Samalla tavalla meni eräältä tutulta kyseiset saappaat. Mutta on toisaalta noita uudempia Kairojakin palautettu kauppaan yhden reissun jälkeen, kun halkeamasta tulee vesi sisään.

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Sun Nov 08, 2015 6:13 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 559
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Mulla Kairat kesti aikoinaan vuosia. Lopuksi taipuvat kohdat vaan petti ja tuli paljon pieniä vuotoja. Johtui käytöstä, eli palvelivat hyvin. Naali on se järeempi vaihtoehto ja siihen kai nyt lähtisin. Kaira saapas on jo aika murkula jalassa (ei mikään steppikenkä) joten sama ostaa se Naali. Lisää kestoa ja lämpöä. Jos huopakumpparit ostaa on irtovuorimalli ainoa toimiva.

SWE kenkien ongelma on ikä. Vaikka ne on Nokian tekemiä laatukenkiä Ruotsin armeijalle, ei kumisaapas kestä aktiivikäytössä kun sitä on ensin 20 vuotta varastoitu.

Ylijäämäkumisaapas on ongelma. Kumi on uutena kestävää ja joustavaa. Ei vanhana.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Mon Nov 09, 2015 7:51 am
Profile

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 290
Joo, ikähän sen aiheuttaa. Kannattaa jättää ylijäämäsaappaat ostamatta, jos minulta kysytään.

On hyvä käyttää välillä Nokian jalkineiden kuminhoitoainetta tai muuta vastaavaa pitämään kumia elastisena. Itse olen laittanut sitä myös vaelluskenkien kumiranttiin - luulisi toimivan siinäkin.

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Mon Nov 09, 2015 9:17 am
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 6:14 pm
Posts: 519
Mistähän saisi Sulman-merkkisiä huopakumisaappaita.
Minulla on sellaiset ollut jo 10 vuotta, sain muutaman vuoden käytettynä ja olleet varsin hyvät mutta nyt alkaa ikä näkyä ja reikiä tulee.
Näissä on kiinteä huopavuori, on pihahommissa minusta parempi kuin vaihdettava kun ei se kuitenkaan pääse kastumaan ja nopeampi pukea ja ottaa jalasta. Muitakin merkkejä saa suositella, kovin pitkiä matkoja ei näillä tarvi mennä joten raskaammatkin jees jos kestävämmät.


Sat Jan 16, 2016 8:50 am
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:54 pm
Posts: 177
Location: Muutaman hehtaarin metsä
Suosittelen noita nokian naaleja, jotka itsekin omistan. Päivittäisessä käytössä ovat edelleen. Ei niin kylmään aikaan käytän Ilman huopavuoria, jolloin saappaat saa jalkaan vaikka hyppäämällä. Parhaat kengät, jotka olen omistanut.

_________________
...vapaa vain on umpihanki.


Sun Feb 21, 2016 8:32 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.