View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 18, 2017 3:02 amReply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
 Maastopukua? 
Author Message

Joined: Thu Jan 15, 2015 9:20 pm
Posts: 35
Olis tarkotus tässä hankkia uusi maastopuku ja ehdottomasti pitäisi olla IP -suojat ja muut noitajutut. Joko Tru-Spec Army Combat Uniform Trousers, siis tämä US armyn pikselikuosi, tai sitten Tru-Spec BDU Trousers, Multicam. Kumpikohan kuosi sopisi paremmin suomalaiseen maastoon? Nämä esimerkit siis pelkästään noista housuista mutta sama firma markkinoi myös takkeja noihin. Että mitäpä olette mieltä? Tällähetkellä mennään varustelekasta ostetulla atac gamoilla mutta nuo ovat siviilikäyttöön ja niissä ei IP suojausta ole. Ja mihinkö sellaista suojausta sitten tarvitsen? Ihan muutenvaan ja kaiken varalta!

Terv. Anomuumi vanhalta foorumilta


Thu Jan 15, 2015 9:26 pm
Profile

Joined: Sun Dec 21, 2014 5:17 pm
Posts: 1004
Maastopukua itsekkin olen etsinyt mutta en tarvitse mitään ip suojia koska ne eivät kuitenkaan toimi odotetulla tavalla. Saattaahan noista joskus hyötyä ollakkin mutta eikös inttistore myy noita maastopukuja.
Maksavat alta kaksisataa ja ovat varmasti laadukkaita.


Thu Jan 15, 2015 9:35 pm
Profile

Joined: Thu Jan 15, 2015 9:20 pm
Posts: 35
No tuolta operatorista saisi alle satkuun koko puvun. Lisäksi nuo inttistoren myymät puvut eivät vissiin ole kuitenkaan suomen armeijan käytössä pl. jos siellä jotain vanhempaa kamaa on tarjolla, että kestävyys näissä voi olla sitten jotain muuta mitä armeijan asuissa.


Thu Jan 15, 2015 9:39 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 4:36 pm
Posts: 37
Location: Päijät-Häme
Brittien poistomyynnissä olevat MTP-kuteet on olleet käytössä erinomaisia. Alkaa vaan tavallisten ihmisten koot käymään vähiin, mutta pieniä kokoja löytää varmasti. Itse shoppaillut noita vaatekappaleita, kun on halvalla vastaan tullut, britti ebaysta.

_________________
Ei se siitä.


Thu Jan 15, 2015 9:50 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2014 6:40 am
Posts: 422
Mä oon tykästynyt Brittiläiseen Windproof Smockiin ja housuihin. Viime syksynä hommasin metsästys ja kalastushommiin eikä hintakaan ollut paha. Varustelekalla on käyttämättömiä myynnissä 45.99€ ja suosittelen ainakin tutustumaan niiihin.
Image


Thu Jan 15, 2015 10:08 pm
Profile

Joined: Sun Dec 21, 2014 5:17 pm
Posts: 1004
Tru-Spec.. Onko kenelläkään tietoa noiden tekeleiden laadusta oikeassa käytössä? Muutama omaa silmää miellyttävä värikin löytyi eli takki ja housut. Hinta ei ole paha ja jos joku tuota uskaltaa suositella niin teenpäs tilauksen. Mitäänhän minulla ei ole perinteisiä kurkkusalaatteja vastaan mutta tuo desert lookki tai sinneppäin miellyttää hieman silmää ;)

Onko kukaan tilannut tuolta?


Thu Jan 15, 2015 10:17 pm
Profile
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2014 6:40 am
Posts: 422
Kaksisutta wrote:
Tru-Spec.. Onko kenelläkään tietoa noiden tekeleiden laadusta oikeassa käytössä? Muutama omaa silmää miellyttävä värikin löytyi eli takki ja housut. Hinta ei ole paha ja jos joku tuota uskaltaa suositella niin teenpäs tilauksen.

Varustelekan sivuilta poimittu joten ei lienee mil-tecin laatua.

Valmistaja yhdysvaltalainen Tru-Spec

Tru-Spec on maailmalla kaikenlaisissa "alan" piireissä varsin tunnettu nimi, onpa firman kamppeita on käytössä jopa suomalaisissa rauhanturvaoperaatioissa! Tru-Specin vermeet valmistetaan ulkomailla, Indoneesiassa, Honduraksessa jne. tarkan laadunvalvonnan alla. Lopputuloksena on tavaraa joka pieksee halvat kehitysmaarutkulat mennen tullen, mutta on silti hintaluokaltaan todella kuluttajaystävällistä.


Thu Jan 15, 2015 10:35 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1165
Location: Koillismaa
True Specin housuja on ollu muutamat, ihan ok mutta ei mitään superkestäviä, äänekkäät ne on matskusta vähän riippuen mutta ei hiivintähommiin.

ISO PEUKKU brittien Soldier 95 windproof smockille, mettäkäytössä ollu jo mitähän 4-5 vuotta. Uskomatyoman hyvän mallinen ja äänetön. Taskut kuin unelmaa. Housuista ei kokemusta noiden itsellä, hankin mutta koko oli väärä ja meni kaverille käyttöön, ei se ole moittinut niitä.

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Fri Jan 16, 2015 4:35 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2044
Mengele? Was Sie nicht sagen? :|
mengele wrote:
Army Combat Uniform Trousers, siis tämä US armyn pikselikuosi, tai sitten Tru-Spec BDU Trousers, Multicam. Kumpikohan kuosi sopisi paremmin suomalaiseen maastoon?


ACU on lähtökohtaisesti univormu, ei maastopuku, joten se ei sovellu kuin sattumalta johonkin preeria/aavikkomaastoon ja aivan tiettyihin urbaaneihin olosuhteisiin. Oma kokemuspohjaisista syistä suosikkini Multicam ja sen johdannaiset pelaavat oivallisesti Suomessakin käytännössä kaikkialla. Brittikamat ovat varsin hyviä, vanha ja siten epämuodikas DPM toimii kuosina erittäin hyvin varsinkin alkusyksyllä, miksei muulloinkin metsän synkkyydessä, kuten CADPAT ja muutkin metsänväriset digicamot. Desert lookki sitten urbaaniin mall-veteran fiilistelyyn, käytännön arvo Suomen olosuhteissa näillä on mitätön...

Tru-Spec on laadultaan "vähän parempi", eli ei huonointa MilTec-kuraa, mutta ei mitään Arc'teryxiäkään. Ihan kelpo perusvarusteita, eikä harmita niin paljon kun vaate hajoaa kovassa ajossa. Kestävät paremmin ja haalistuvan hitaammin kuin halvimmat; materiaalivalinnat ja työn laatu voittaa halpikset. Varustelekan tuotekehut voi jättää totaalisesti omaan nolla-arvoonsa, haukut pitävät paikkansa. Tosin jos sanovat jotain tuotetta kamalaksi, se on. Olen käyttänyt TS:n vaatteita puolenkymmentä vuotta enkä osaa niitä mitenkään erikoisemmin haukkua. Parempiakin istuvuudeltaan on, mutta vain isolla rahalla.

Ostin Lekasta Heliconin Windproof Smockin johdannaisen joka on ollut pl. epäonnistunut kainalovetoketjun ommel vallan mainio ostos. Suosittelen, mutta kannattaa käydä vaate huolella läpi saumojensa puolesta ennenkuin kävelee kassalle. Säästyy tuotevaihdolta tai omatoimiselta korjaukselta. Näin ei käy Arc'teryxin kanssa ainakaan tässä universumissa.

IR "suojauksesta": ei niissä puvuissa ole mitään aktiivista suojausta l. "IR-käsittelyä" vaan materiaalit eivät loista FLIRissä niin kirkkaana kuin jotkut toiset. Tämänkin ominaisuuden saa tuhottua laittamalla vaatteen pesukoneeseen ja käyttämällä tavallisia värikirkasteita sisältäviä pyykinpesuaineita. Näin on tärvelty käytännössä koko PV:n jakokalusto päällysvaatteiden osalta. Nyrkkipyykki + mäntysuopa toimii varsin hyvin kaikille häiveasuille. PV pesi aiemmin 60:ssa asteessa lipeällä, en tiedä miten nykyään.


Fri Jan 16, 2015 5:45 am
Profile
Juu, hinta-laatu suhteeltaan brittiarmeijan aidot MTP sekä DPM kamat on ylivoimaisia. Helvetin mukavia ja toimivia päällä ja hyvät camot. Ja laadukkaasti valmistettu. Ja ainakin miun silmään myös hyvännäköisiä jos aikoo ihmisten ilmoilla niissä liikkua ;)


Fri Jan 16, 2015 7:22 am
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.