View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 6:35 pmReply to topic  [ 7 posts ] 
 Alusasut. 
Author Message

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Kokemuksia ja mielipiteitä alusasuista?

Attachment:
kalsarit ja puhelin.jpg
kalsarit ja puhelin.jpg [ 101.76 KiB | Viewed 11152 times ]

Itse kyllästyin palelemaan vanhassa ´black horsen kerrastossa ja päätin pistää seuraavaan passissa könötykseen kunnon alusasut.
Tilasin retkitukusta Alaskaa:
-Merinovillaisen alusasun
-Lämpöisen välikerraston
-kalsarit
-kolmet villasukat

Lisäksi uusin vhf puhelimen.
Asusteet pääsee tosi toimiin ruotsiin seuraavaksi viikoksi, sen jälkeen saatan kirjoittaa kokemukset tai sitten poltan ne katkeran hiljaisuuden vallitessa.


Tue Nov 01, 2016 7:35 pm
Profile

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 290
Löytyy useamman ns. laatuvalmistajan merinoalusvaatteita eikä niissä itselle merkittäviä eroja ole. Kevyimmistä kangaslaaduista (esim. Acliman lightwool) aion vastaisuudessa pysyä erossa heikon kulutuskestävyyden vuoksi. Tosin olen aika huolettomasti niitä pessytkin, mikä ei ole suositeltavaa...

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Tue Nov 01, 2016 8:33 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 559
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä
Halvimmat mitkälie tuntuu olevan eniten käytössä. Kunhan ei osta pinkeitä vaan +2 kokoset niin jees (+1 on väljä ja +2 iso). Puuvilla on mukavaa ja pesukone pesee uutta kaappiin.

Myönnän että olin myös Black Horse mainonnan sumuttama. Kuvittelin että ne on laatua. Lähinnä syyhyttää ja palelee. On niitä tuolla vieläki kahdet kun roskiin kehtaa ehjiä heittää.

Oikeat välivillakamppeet vois olla jees hankinta.

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Tue Nov 01, 2016 8:49 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Jan 16, 2015 5:27 am
Posts: 93
Location: Lounais-saaristo
Omien kokemuksien perusteella ostan ainoastaan Kraft-merkisiä aluskerrastoja. Näissä laatu ja kestävyys on aivan omaa luokkaansa. Kyseessä on siis ns. urheilukerrasto. Merinovillaista en ole kokeillut, suosin itse näitä urheilukerrastoja ja sitten tarvittaessa niiden päälle vielä välikerrasto.

Huonoimmat kerrastot ovat niitä halpoja markettikerrastoja tyyliin catmandoo ja halti. Helly hansen menettelee mutta Kraft maksaa vain hieman enemmän ja on paljon parempi. Huonoissa on se ominaisuus että ne tuntuvat kutistuvan ja menettävän muotoansa sen lisäksi että reikiintyvät.

_________________
Who is John Galt?


Mon Nov 28, 2016 2:19 am
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Nyt kuukauden päivät ollut käytössä päivittäin tuo merinovillainen kerrasto ja olen ollut tyytyväinen.
Vietin viikon ruotsissa lintua metsästäen ja kauris passissa pönöttäen, sen jälkeen tuo aluskerrasto on ollut työvaatteiden alla melko vaihtelevissa olosuhteissa ja aika märkänäkin päällä pitäen kehon lämpimänä.
Viikko oli tuulinen ja pakkasta oli noin 10 astetta koko ajan kerrasto väliasu kombo oli juuri sopivasti passi jahtiin villapaidan ja toppaamattoman gorepuvun kanssa, mutta liikkuvaan jahtiin oli väliasu ihan liikaa tuo on todella paksua ja tiheää kangasta joten hengittävyys on melko huonoa.

Alaska leikkaa asut hyvän mallisiksi ja menevät riittävästi ristiin jotta perse ja alaselkä pysyvät suojassa vaikka miten kyykkisi.
Merinovillan parhaita ominaisuuksia on hajuttomuus koska asu oli päällä 24/7 niin sai kyllä osakseen melko miehekkäitä aromeita mutta sellainen parin tunnin tuuletus raikasti asun niin että kärsi saunan jälkeen puhtaalle iholle vetää.
Kestotesti jatkuu mutta jos edes kevääseen kestää niin menee alle 70€ hinnallaan gategoriaan, hyvä ostos.


Mon Nov 28, 2016 4:14 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 188
Itsellä enimmäkseen käytössä kerrastoina erilaisia teknisiä settejä (mm. Craftin ja Rukan tuotoksia löytyy). Hyvin ovat toimineet, joskin merinovillaisen kokonaisuuden hankkiminen on myös pyörinyt mielessä. Ulkoilu- ja erähommissa sukkina käytän erilaisia vaellussukkia joita on sukkalaatikkoon kerääntynyt. Merkkejä en tähän hätään muista, mutta kaikki hoitavat hommansa asiallisesti. Varsinkin jos tietää joutuvansa liikkumaan vähänkään enemmän, jäävät puuvillaiset vaihtoehdot alusasujen suhteen pois laskuista. Kalsareitakin löytyy jos jonkinlaista teknistä ja taktista mallia, jotta kosteus pääsee etenemään kerroksissa ja iho pysyy kuivana.

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Tue Nov 29, 2016 9:19 am
Profile

Joined: Wed Jan 07, 2015 11:17 am
Posts: 44
Merinovilla on kyllä ykkönen. Edullisia, ohutta materiaalia olevaa löytyy North Outdoor-merkillä ainakin Prismoista. Paksumpaa&lämpimämpää mallia löytyy. Itsellä arkikäytössä jatkuvasti, toimii myös kylmemmillä kun pistää lisäksi väliasua.

Joitain teknisiä, keinokuituisia kerrastojakin on, ja toimivathan nekin. Pitää vain pestä yhden kättökerran jälkeen, kun alkavat haisemaan herkästi. Käytän lähinnä hikiliikunnassa.

Olen törmännyt useampaan kehuvaan arvioon Finnsvalan verkkokerrastoista. Lienee erittäin toimiva ratkaisua alimpana kerroksena.


Tue Nov 29, 2016 11:10 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.