View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 8:47 pmReply to topic  [ 11 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 takit 
Author Message
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
Sattuneesta syystä jouduin hankkimaan koko vaatekaapin uusiksi 5 vuotta sitten kun palasin lämpimästä Suomeen. Lekasta ja urheilukaupoista enimmäkseen. Kestotestissä Condorin Summit softshell petti vetoketjusta (joka edelleenkin joskus toimii, joskus retkahtaa auki), Heliconin hupullinen Patriot fleece on ok mutta huppu tehty kaulattomalle. Lekan huputon Särmä-fleece on konstailematon ja hyvä leikkaus (malli long) mutta kaksisuuntaisen vetskarin alapää aukeili koko ajan. Loctite ratkaisi sen ongelman.

Lekamuoti alkaa jo kyllästyttää vaikka onkin halpaa ja toimivaa. Siirryin sekä takeissa että housuissa Fjellun ajattomiin malleihin jotka eivät huuda militaristisurvivalistia. Talvitakkina North Facen lasketteluparka, musta ja siisti, vedenpitävä ja kyllin tyylikäs kaupunkilomalle (vedenpito ja kylmän sekä tuulen kesto tuli testattua talvisella Välimerellä, samoin hupun säädöt. Oli oikein nautinto antaa sään riepotella.) Taskuja ja toiminnallisuutta yli tarpeen. Voisin mennä samalla takilla metsäänkin.

Muutenkin on hyvät kokemukset maiharimallisista urheilumerkkien takeista. Pääasiallinen talvitakki oli vuosia Everesti parka ilman kalvoja tai muita kilkkeitä, ja vieläkin palvelee hyvin lumitöissä ja -leikeissä. Übertaktisia ydinaseenkestäviä jumalvaatteita etsiessä menee helposti merta edemmäs kalaan. Jos nyt olisi varaa ääääärimmäiseen sotavaatteeseen Vantaan koville postapokalyptisille kaduille, haluaisin sen ilman velcropaikkoja, hihataskuja, arvomerkkialustoja, miljoonaa vetoketjua vetimineen ja ilman logoja.

Sadetakkina Marmotin paclite-takki, menee rullattuna pieneen tilaan. Ja onpa tuolla vielä kaapissa vintage (n v. 2000) Columbian jättimäinen, ylipaksu untuvatakki, jota ei ole Etelä-Suomen talvissa tarvittu vuosikausiin.


Mon Jan 01, 2018 2:31 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 11 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.