View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Aug 16, 2017 9:47 pmReply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Älypuhelinten sovellukset 
Author Message
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 192
YLE Uutisvahdin vaaratiedotehälytin on toiminut niin kuin pitääkin. Tammikuun loppupuolella tuli puhelimeen parikin vaaratiedotetta isojen tulipalojen levittämän savun takia. Tuosta vaaratiedotehälyttimestä on muuten mahdollista asettaa tulemaan hälytykset läpi ainoastaan paikallisesti, siis ainoastaan omaa sijaintia koskevat tiedotteet. Itse olen antanut tulla läpi kaikkialle Suomeen annettavat vaaratiedotteet. Voihan se käydä niinkin, että vaaratiedote annetaan alueelle jossa on sukulaisia, ystäviä, läheisiä tai vaikkapa oma anoppi vaaravyöhykkeellä. Siitä voi sitten ottaa puhelimen ja tarkistaa että ovatko he kuulleet tiedotteen ja osanneet sulkea ikkunat ja ilmanvaihdot.

Alert 5 sovellus on sitten vähän harvinaisempien, mutta kohdalle osuessaan vaikutukseltaan merkittävien skenaarioiden hälytin. Tämä sovellus on ollut minulla koeajossa nyt pari viikkoa. Apsi tarkkailee avaruussäätä ja auringonpurkauksia NOAA:n varoitusten pohjalta, ydinonnettomuuksia IAEA:n järjestelmästä, kulkutautien/pandemioiden puhkeamista sekä pörssin mullistuksia S&P 500 indeksistä. Tiedotteita tulee vakavuudeltaan 1 - 5 portaisella asteikolla ja näistä on mahdollista asettaa hälytin päälle omaan puhelimeensa, ihan oman mieltymyksensä mukaan 1 - 5 asteikolla. Auringonpurkauksia nyt näyttää tupsahtelevan aina jä vähänväliä 1 -tasolla eikä niistä ole muuta riemua kuin revontulia pohjoisosissa maapalloa. Olenkin asettanut omaan puhelimeeni hälytykset tulemaan 3. tasolta vasta. Samaten ykköstason ilmoitus "ydinonnettomuudesta" tuli kun jossakin maailman ydintutkimuslaitoksessa joku oli sählännyt oman henkilökohtaisen säteilyannosmittarinsa kanssa. Pandemioita tai kulkutauteja ei ole nyt ollut liikenteessä, joten apsi ilmoittaa "Life is Good" ja ihan hyvä niin! :thumb:

Ylipäätänsä noita Disaster Alert apsejakin on olemassa vaikka kuinka paljon. On maanjäristyshälyttimiä paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, tsunamihälyttimiä, tulivuorihälyttimiä, tornadohälyttimiä ja ties mitä vielä. En ole noita jaksanut asentaa puhelintani täyttämään kun eivät nämä uhat minua välittömästi kosketa täällä Suomessa. Ehdin kyllä kuulla uutisista jos joku supertulivuori purkautuu ja puoli Eurooppaa on tuhkaantumassa... :tinfoil: Mutta maailmalla reissaavan varautujan kannattaa tutustua näihin ja katsoa onko jotain hälyttimiä minkä haluaa toimivan omassa matkakohteessansa.

Sää/kellowidgettinä minulla on toiminut "Transparent Weather Clock" -apsi. Tästäkin on mahdollista asettaa hälytys päälle myrskyjen, ukkosten tms. sääilmiöiden mukaan. Ei ehkä aivan paras sääwidget, mutta en nyt ole keksinyt parempaakaan vielä.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Thu Feb 02, 2017 6:05 pm
Profile

Joined: Fri Jan 16, 2015 2:26 pm
Posts: 136
Asensin tuon YLEn uutisvahdin, mutta mistä siitä löytyy tuo vaaratiedotehälytin? Ei satu silmään. Pitääkö kirjautua?


Sun Feb 05, 2017 9:36 am
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 192
Vasemmassa yläreunassa on hammasrattaan näköinen kuvake josta pääsee valikoihin.
--> Kirkonkellon näköisestä kuvakkeesta Ilmoituksiin
--> Ilmoitusasetukset
--> Pysyvät ilmoitustyypit
--> selaa sieltä "Vaaratiedotteet" ja iske täppä ruutuun.

Ei tarvitse luoda YLE-tunnusta, eikä tarvitse kirjautua, noilla ohjeilla saa vaaratiedotehälyttimen toimintaan. Voi olla jokin lyhyempikin reitti, mutta ainakin yllämainitulla ohjeella homma toimii.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun Feb 05, 2017 9:45 am
Profile

Joined: Fri Jan 16, 2015 2:26 pm
Posts: 136
Kiitos. Löytyihän se. Tuleeko tuosta muuten ärsyttävän paljon jotain notifikaatioita jos pitää vaikka "poikkeuksellisen isot uutiset"-ilmoitukset päällä?


Sun Feb 05, 2017 10:13 am
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 192
Asensin tämän apsin joskus joulun välipäivinä ja tilasin ilmoitukset sekä "vaaratiedotteista", että "poikkeuksellisen isoista uutisista". Toistaiseksi ei ole tullut vielä yhtään ilmoitusta "poikkeuksellisen isona uutisena", eli ei kyllä häiriköi mitenkään turhan takia. Veikkaisin että jokin iso terrori-isku olisi uutinen, joka tekisi hälytyksen tätä kautta.

Ensi lauantaina on muuten 112 päivä, jolloin kokeillaan valtakunnan hälytysjärjestelmiä. Silloin ainakin saatte varmuuden kuinka tuo YLEn vaaratiedotehälytin toimii. Aina vaaratiedotteen jälkeen apsi kysyy haluatko vaaratiedotteita ainoastaan paikallisesti vai koko Suomen alueelle. Itse olen siis pitänyt päällä koko Suomen vaaratiedotteet.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun Feb 05, 2017 10:22 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 276
Kiitokset Kuukkeli, hyvää duunia, pitää ottaa näitä testiin.


Sun Feb 05, 2017 4:11 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 192
YLE Uutisvahdin vaaratiedotehälyttimestä vielä pikkukommentit. Sovellus on hieman erilainen Android puhelimessa, kuin iPhonen iOS:issa. Omassa Android-kapulassani vaaratiedotteet ovat kilahdelleet tulemaan niin kuin kuuluukin viime viikolla, kun vaaratiedotteita on kuulutettu Raahessa ja Äänekoskella isojen tulipalojen vuoksi, sekä vielä kolmannen kerran kuurojen tekstiviestihätänumeron ongelmien takia. Vaimoni iPhonen Uutisvahti taas ei suostu tekemään hälytystä millään asetuksilla. Aplikaatiosta ei vaan saa hälytysääniä päälle, ei sitten millään. Viime viikolla on ollut tilaisuus testata hälytintä useampaankin kertaan. Johan tässä menikin varmaan pari kuukautta hiljaisena sillä saralla.

Uutisvahti teki hälytyksen Tukholman rekkaterrori-iskusta "poikkeuksellisen isona uutisena", mutta Pietarin metropommi ei ollut sellainen uutinen. :think:

Että tällaisia havaintoja tiedoksenne.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Tue May 02, 2017 4:58 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.