View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Dec 16, 2017 11:09 amReply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
 Komission kieltoesitys - komporimissi on surkea yritys 
Author Message

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 686
Levittäkää ihmeessä sanaa:

Quote:
Firearms United Finland
26.5.2016
Tietovuoto - Saksalais-Ranskalainen "kompromissi"
On kaunis kesäpäivä ja linnut laulavat puissa. Olet tullut ampumaradalle harjoittelemaan lippaanvaihtoja ja mielessäsi pyörivät jo viikonlopun tulevat kisat.
Tauluja ripustaessasi valitset drilliksi jo sinulle perinteeksi muodostuneen "nosto, tupla, lippaanvaihto, taulunvaihto ja tupla".
Ensimmäiset lippaat tyhjennettyäsi, nappaat kassista vyöllesi pari uutta "EU-laillista" "postban"-lipasta, jotka olet rajoittanut 10 patruunaan uuden EU-direktiivin vaatimalla tavalla - ja kiinnität aseeseesi "täyden" 10 patruunan lippaan.
Huomaat, että radalle saapuu poliisiauto, yksi niistä uusista keltakylkisen värityksen saaneista ja kaksi poliisia jalkautuu. Ilmeisesti naapuri on jälleen soittanut heille ja kertonut kuulleensa "sarjatulta" ja he ovat tulleet jälleen tarkastamaan tilannetta - ei ole ensimmäinen kerta ja muistat nähneesi tämän parivaljakon täällä aiemminkin.
Parivaljakosta kokeneempi tulee jututtamaan sinua samalla kun selvästi nuorempi silmäilee kiinnostuneena ratalaukkusi sisältöä. Jutellessanne niitä näitä harrastuksesta ja hysteerisistä ihmisistä, jotka soittavat heti poliisille kuullessaan vähänkin pauketta, poliisin huomio kiinnittyy aseessasi olevaan lippaaseen. Vilkaiset alaspäin kohti lipasta ja aiot kertoa, kuinka näppärästi onnistuit rajoittamaan vanhat 30 patruunan lippaat 10 patruunaan ja vältit uusien lippaiden ostamisen kun huomaat, että aseessa olevan GI-lippaan pohjassa ei olekaan kahta hitsitäppää - selkeää ulkoista merkkiä siitä, että olet hitsannut followerin liikettä rajoittavan tapin lippaan pohjaan.
Olet syyllistynyt ampuma-ase rikokseen kiinnittäessäsi "kielletyn latauslaitteen" - joka itsessään on laillinen, puoliautomaattiaseeseen. Aseesi ja lupasi lähtevät poliisiauton kyydissä kohti metallinkierrätystä. Huomattavan taloudellisen tappion kokeneena ja rikolliseksi leimautuneena olet pakotettu vaihtamaan rentouttavan harrastuksesi sienestykseen ja marjanpoimintaan.
Edellinen esimerkki on toistaiseksi fiktiivinen, mutta valitettavasti muuttuu todellisuudeksi mikäli Saksan ja Ranskan yhdessä sopima "kompromissiehdotus" menee läpi. Ylläoleva esimerkki perustuu dokumenttiin, jota meillä ei luonnollisestikaan ole, mutta jos meillä olisi se, ja siinä olisi yhteenveto siitä mitä saksalais-ranskalaisen virkamiesyhteistyön tuloksena on syntynyt, voisimme listata seuraavat siitä teille seuraavat helmet:
(Alla olevat lainaukset ovat mahdollisimman suoria ja tarkkoja käännöksiä)
- "Jotkut puoliautomaattiaseet voidaan helposti muuttaa automaattiaseiksi, ja siten muodostavat uhan turvallisuudelle. Vaikka asetta ei olisi muutettu automaattiaseeksi, se voi olla hyvin vaarallinen mikäli sen lipaskapasiteetti on suuri. Siten, puoliautomaattiaseet (kiinteällä makasiinilla tai lippaalla), joiden kapasiteetti on suuri pitäisi kieltää siviileiltä. Myös tämän mahdollistavat latausvälineet ("loading devices" - oletan, että tässä tarkoitetaan lippaita) pitäisi kieltää siviileiltä. Mikäli yksilöltä löydetään hallustaan tälläinen lipas, se tulisi takavarikoida (seize), samoin kuin kaikki puoliautomaattiaseet, joihin tämä lipas voitaisiin kiinnittää vaikka henkilöllä olisi lupa tälläisten aseiden hallussapitoon. Näiltä henkilöiltä tulisi peruuttaa kaikki luvat (deprived from their authorization). Kuitenkin näiden aseiden ja lippaiden hallussapito ja hankinta saattaisi olla sallittua "erityisolosuhteissa" urheiluampujille."
- "Lupa hankkia ja hallussapitää tuliaseita kategoriassa A ja B (liite 1) peruutetaan henkilöiltä, jos heidän hallustaan löydetään latauslaite (lipas?), joka kuuluu kategoriaan A.9 (liite 1)."
- "Jäsenmaat [vaihtoehtoisesti: pätevät viranomaiset] voivat myöntää luvan urheiluampujille pitää hallussaan puoliautomaattiaseita ja latauslaitteita kategorioissa A.7 (huom: tässä dokumentissa lähdetään jo oletuksesta että puoliautomaattikielto, missä aseet siirretään kategoriasta B.7 kategoriaan A7 menee läpi) ja A.9, kuten liitteessä 1 kerrotaan, mikäli yleisesti tunnustettu urheiluorganisaatio tälläistä puoltanut ja vahvistanut että:
a) henkilö on organisaation jäsen ja on harrastanut ammuntaa säännöllisesti vähintään vuoden ajan
b) tälläistä asetta tarvitaan henkilön harrastamassa urheilulajissa ja henkilön "luotettavuus" on kattavasti arvioitu artiklan 5 kappaleen 1 mukaan."
- "Artiklassa 6.3 mainittua latausvälinettä ostaessa on esitettävä kyseisen aseen hallussapitoon oikeuttava lupa."
Sitten analysoidaan liitettä 1, jota meillä ei luonnollisestikaan ole hallussamme:
Seuraavia lisäkategorioita ja muutoksia ehdotetaan:
Kategoria A, eli kielletty siviileiltä:
A6. Automaattiaseet, jotka on muutettu puoliautomaattiaseiksi
A6a. Puoliautomaattiaseet, jotka voidaan muuttaa automaattiaseiksi tavallisilla työkaluilla.
A7. Kaikki yhdenkin allaolevan ehdon täyttävät keskisytytteistä patruunaa ampuvat puoliautomaattiaseet:
a) Lyhyet aseet, joilla on mahdollista ampua yli 21 patruunaa lataamatta, jos yli 20 patruunan lipas on kiinnitetty aseeseen. (Siis - kaikki pistoolit käytännössä)
b) Pitkät aseet, joilla on mahdollista ampua yli 10 patruunaa lataamatta, jos yli 10 patruunan lipas on kiinnitetty aseeseen. (Kaikki puoliautomaattikiväärit)
A8. Pitkät aseet, joilla voidaan ampua silloin kuin kokonaispituus on alle 60 senttimetriä tai joiden perä voidaan poistaa ilman työkaluja.
A9. Latausvälineet, jotka voidaan kiinnittää keskisytytteistä patruunaa ampuviin puoliautomaattiaseisiin, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:
a) Lippaat, joiden kapasiteetti on yli 20 patruunaa.
b) Pitkissä aseissa käytettävät lippaat, joiden kapasiteetti on yli 10 patruunaa.
Kategoria B tulee sopeuttaa uuteen kategoriaan A. (Eli sieltä tulee poistaa kaikki ne aiemmin sallitut asiat, jotka komissio tässä yrittää siirtää kategoriaan A.)
Ylläoleva pykälähirviö on luonnollisesti hyvin linjassa Ranskan aselain kanssa...
Nyt kannattaa myös muistaa, että tämä "tuotos" on tullut nimenomaan komissio/neuvosto/genval-akselilta, joka yrittää hinnalla millä hyvänsä runnoa läpi komission direktiiviehdotuksen. Tämä ylläoleva teksti on jätetty leijumaan ilmaan "ota tai jätä" tyylisenä kompromissina.
Firearms United kannattaa jälkimmäistä vaihtoehtoa.
‪#‎EUgunban‬


Thu May 26, 2016 6:04 pm
Profile

Joined: Fri Jan 02, 2015 11:29 pm
Posts: 101
Kiitos päivityksestä.

On se kummaa, että Amerikassa kokeiltuja lipasrajoituksia, joilla rikolliset tai terroristit pyyhkii takamustaan, yritetään epätoivon vimmalla kokeilla EU:ssakin!

No mehän kaikki tiedetään, ettei tällä hankkeella ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Itselleni viimeinen niitti oli nähdä aserajoituslobbarien väärennetyt tilastot asevarkauksista, Suomessakin muka varastetaan tuhansia aseita vuosittain ja Saksassa 147.000! Oikea lukujan on molemmussa maissa muutama sata. Pelottelussa näemmä paras kikka on suurennella tilastoja ihan poskettomasti.


Sun May 29, 2016 12:55 am
Profile

Joined: Sat Feb 07, 2015 7:45 pm
Posts: 16
Voi kun olisi centtejä ja euroja laarissa niin pistäisin heti pari tai kolme hankintalupaa vetämään...enemmällekin olisi tarvetta mutta se hillopuoli tuottaa haastetta.
Mitä enemmän ennen lakimuutosta sen parempi ;)

_________________
CI VIS PACEM,
PARA BELLUM


Fri Oct 21, 2016 5:27 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 5:25 pm
Posts: 332
Location: Soluttautunut Kainuun prikaatiin
Ja paljonko vetoa, että silti tulee pariisin kaltainen, pahempikin tapahtuma senkin jälkeen, kun tämmöinen laki tulisi voimaan.

_________________
Si vis pacem, para bellum


Fri Oct 21, 2016 8:23 pm
Profile WWW

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 491
5.12 ois sitten ratkaseva kokous jossa vihdoin päätöksiä pitäis tulla.

Tällä hetkellä urheiluammuntaan ehkä poikkeus, reserviläispoikkeuksesta ei puhetta.

Lipaskoot kivääri 10 ja pistooli 20. Jos aseeseen isomman kiinnittää muuttuu koko paketti kielletyksi.
Jos jonkun mahdollisen poikkeuksen piiriin kuuluu niin ehkä voi isompia lippaita käyttää, ehkä.

Olemassa olevat luvat ehkä säilyy ns. "Isoisä" perusteella tai sitten ei säily.

Nyt ois viimesiä hetkiä lähetellä viestejä mepeille sun muille eu-tahoille, meililistoja ja muuta tuoretta tietoa löytyy firearms united finland sivuilta naamakirjasta.


Fri Dec 02, 2016 5:55 am
Profile

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 686
Aika paljon asiapitoista mailia on tullut kirjoitettua kansanedustajille, sisäministerille ja mepeille. Toivottavasti asiassa vielä on mahdollisuuksia. Myös yleisönosastoihin olen kirjelmöinyt. Tuntuu pienen ihmisen asia olevan tosiaan vähän massaan hukkuvaa sorttia.


Fri Dec 02, 2016 6:41 am
Profile

Joined: Fri Jan 16, 2015 2:26 pm
Posts: 149
Eiköhän tuossa tuo "tämän mahdollistava latauslaite" ole jokin muu kuin lipas. Varmaankin tarkoitetaan sellaista laitetta, jolla voidaan korvata lipas, esimerkiksi automaattisesti uuden patruunan syöttävä laite, vaikkapa sähkötoiminen.

En kyllä tämän pohjalta vielä ota stressiä, joskin arvostan kovasti mikäli teette lobbaustyötä etujemme puolesta.


Fri Dec 02, 2016 11:24 am
Profile

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 686
Latauslaite on valitettavasti juuri lipas, termi on sekin kyllä aikamoinen. Käytännössä latauslaite on kuitenkin juuri lipas.


Fri Dec 02, 2016 12:37 pm
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 491
Juuri näin lipas se on ja onpa siellä jopa mainittu tarkemmin mikä se lipas on...se on laatikko/kotelo/box tms jossa jousi sisällä.


Fri Dec 02, 2016 3:24 pm
Profile

Joined: Sun May 10, 2015 9:32 am
Posts: 686
Noniin, eli aseet saa olla mutta lippaisiin tulee rajoituksia.

Kiväärit 10 patruunaa, pistoolit 20. Ylimenokauden ajan näitä lippaita voi säilyttää mutta ei saa käyttää. Ylimenokauden jälkeen jos sellainen löytyy, kaikki aseluvat menetetään. Jos haluaa omistaa isompia lippaita, tarvitaan luokka A7, nykyään kielletyt aseet. Saako näitä lupia sitten kuinka helposti vai ollenkaan, on vielä päättämättä.

Pelottavalta kuulostavat uutiset. Miten kerätään aikaisemmin täysin lupavapaita lippaita? Jään jännityksella odottamaan.


Wed Dec 07, 2016 6:37 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 34 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.