View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Feb 21, 2018 1:16 amReply to topic  [ 9 posts ] 
 Taktinen haulikon käyttö 
Author Message

Joined: Fri Jan 16, 2015 2:26 pm
Posts: 149
Joskus pääsin harjoittelemaan myös haulikon taktista käyttöä, ihan ohjattuna ja opetettuna. Tuli mieleen kun vilkaisin tämän videon:

https://www.riemurasia.net/rtube/Haulik ... oita/99030

Olettekos harjoitelleet esimerkiksi haulikon lataamista ja makasiinin täyttöä plus ammuntaa yhdellä kädellä?

Mutta ihan kahdellakin kädellä on kyllä melko hidasta puuhaa pumppuhaulikon täytteleminen.

Ja tuosta tuli mieleen, että Suomessa taitaa olla järkevin haulikkohankinta ehdottomasti pumppuhaulikko. Siihen kun saa laittaa niin pitkän makasiinin kuin haluaa ja voi silti viedä pyssyn metsälle. Harjoittelemalla se latausliike tulee selkärangasta ja ei jää paljoa kyllä jälkeen puoliautomaateista ampumisnopeudessa.

No, tartteisi harjoitella tätäkin hommaa enempi. Muutenkin jäänyt ampumaharrastus työn, maalla-asumisen ja kaiken saamarin homman varjoon. Ei vaan jaksa..


Fri Dec 30, 2016 10:50 am
Profile
Hidasta puuhaa?? Häh? Harjoittelusta kiinni.
https://www.youtube.com/watch?v=lprcnmeql2Y

Ja latauslaitteella viel noppeempaa :)
https://www.youtube.com/watch?v=xXkyEbrqNGw

Itse oon harjotellu load2 ja load4 menetelmiä remarin 870 pumpulla ja load2 toimi paremmin miulle. 8 patruunan lataamiseen menee keskimäärin 4-5 sek.

Miksi metsällä pitäisi olla joku 12 patruunan tuubi??
Ja kyllä, jää puolarista vaikka äkkisältään luulis et ei paljoo häviä. Jos samalle jampalle lyö pumpun tai puolarin käteen siis.


Fri Dec 30, 2016 11:06 am
Tos haulikos ois 24 patruunan kapasiteetti :D riittäskö pupumetälle?
https://www.youtube.com/watch?v=N5QTFvnENRc


Fri Dec 30, 2016 11:21 am
User avatar

Joined: Fri Jan 09, 2015 10:02 am
Posts: 104
Omasta näkökulmastani haulikko on joukkokohtainen marginaaliväline jonka tärkein ja lähes ainoa käyttötarkoitus on liikkeen edistäminen rakennuksessa. Haulikointi jää niin vähälle, että silloin harvoin kun sitä tulee treenattua niin fokus on hyvin perusasioissa. Jos metsästäisi tai ampuisi nykyistä aktiivisemmin SRA-kisoja, niin saattaisi olla motivaatiota treenata vähän enemmän haulikkoakin, mutta kummassakin käyttötarkoituksessa korostuu taas aivan eri asiat kuin omissa ydintarpeissa.

En stressaa liikaa latausnopeudesta varsinkaan haulikon kanssa ja erikoisemmat temput jäävät sillä välineellä kokonaan tekemättä.

Kaapista löytyy Remington 870 eikä käytön vähyyden vuoksi ole tarvetta vaihtaa. Jos jälkiviisaana olisin nyt hankkimassa ainoaa haulikkoa, niin se olisi itselataava.


Fri Dec 30, 2016 11:47 am
Profile

Joined: Fri Jan 16, 2015 2:26 pm
Posts: 149
Mulla kans on Remarin 870 expressi. Päällä holotähtäin. On tuota nyt metsästyskaudella kannettua aika paljon.

Ja tottakai se makasiinin täyttö sujuu nopsaan, jos harjoittelee ihan simona. Mutta ei vaan jaksa :) Pitäis varmaan edes vähän jottain harjoitella, muutakin kuin kiekkoja silloin tällöin.

Mutta eikö tule keskustelua siitä, että onko pumppuhaulikko paras valinta? Minusta on, siis Suomessa. Perusteena se, että saa laillisesti pitää makasiinin täynnä metsällä ja ampuminen on melkein yhtä nopsaa kuin puolarilla. Olisko sitten miinuspuolena paino?


Sat Dec 31, 2016 10:28 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2087
deadliestcatch wrote:
Ja tuosta tuli mieleen, että Suomessa taitaa olla järkevin haulikkohankinta ehdottomasti pumppuhaulikko.

Riippuu täysin siitä mitä aiot haulikollasi tehdä. Suomessa kuten muuallakin maailmassa on järkevintä ostaa haulikoita tarpeen, ei kompromissin mukaan, vaikka sitten useampiakin. Lukumääräähän ei ole rajoitettu kunhan jokaisen hankinnan peruste on kunnossa.


Sat Dec 31, 2016 2:59 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Enempi parempi ja haulikolla ampuminen on hauskempaa kuin moni muu housut jalassa touhuttava juttu.

Minulla on käytössä kolme haulikkoa yksipiippuinen 16kal kanalinnun pyyntiin, kaksipiippuinen lincoln joka yleensä on mukana seuruejahdeissa ja kiekkoradalla sekä 500 sarjan mossberin pumppu 20" piipulla joka on kuin työkalu yleensä aina autossa kun on metsästyskausi päällä(toki vain kun olen liikkeellä alueella jossa saan metsästää, muulloin lepää asekaapissa).
Mosse on parhaimillaan punapisteelä verustettuna ja täyteisillä ladattuna peuran ajojahdissa sekä sään kestävänä kaluna merellä vesilintujen perässä rymytessä, hieman painavana liikkuvaan jahtiin tulee valittua yleensä jokin keveämpi ase.

Haulikot ovat verrattain halpoja hankkia ja lupia saa helpommin kuin kuin muihin asetyyppeihin joten komppaan ogveria siinä että hankkii haulikoita siten että kaikkeen käyttöön löytyy sopiva peli.


Sun Jan 01, 2017 2:34 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Apr 27, 2015 8:13 am
Posts: 308
Itse ainoastaan pumpun omistavana en kyllä ymmärrä sen paremmuutta. Selvästi puolaria hitaampi. Helpohko tehdä lataushäirö esim. short-strokella, varsinkin kun sitä nopeutta hakee. Ja jos on Remington, niin saattaa tehdä jumeja muutenkin paljon. Metsälle ei tietysti tarvitse rajoittaa, mutta itsellä ainakin metsälle lähtiessä vaihtuu suppari ja samaten se muutaman metrin mittainen jatkomakasiini vaihtuu lyhyempään. Samalla (tai vähemmällä) vaivalla sitä rajoittaisi vaikka Beretta 1301:n lailliseksi.


Mon Jan 02, 2017 6:20 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 6:21 pm
Posts: 573
Location: Avohoidossa ilman diagnoosia ja lääkkeitä


ZAP!!!

_________________
Ei päivää ilman tonnin vahinkoa.


Fri Feb 09, 2018 9:05 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.