View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 5:16 pmReply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2
 Skonarin päiväloki 
Author Message
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
Suojanaamarit (5 kpl) sain pilkkahintaan tältä foorumilta. Huipputason kamaa, ns. harvoin tarjolla. Muutenhan niitä saa netistä tai kaupasta kovalla rahalla.

Joku asioista perillä oleva osannee kertoa miksi muovisia vesiastioita ei pitäisi säilyttää paljaalla betonilla? Muistan lukeneeni jostain. Jotain lankkua alle siis.

Vesisäkkihän on väestönsuojelunkin ratkaisu. Helppo säilyttää, kunhan osaa täyttää ajoissa.


Thu Aug 31, 2017 7:13 pm
Profile

Joined: Sun Dec 11, 2016 6:32 pm
Posts: 48
Ite olen ratkaissut lyhyen ajan vesihuollon kaupan kanistereilla. Lähdevettä 10l kanistereissa. Päiväystä löytyy 2 vuotta ja tyhjät menee keräysastioina, jotka voi tarvittaessa hanavedellä täyttää jos ehtii.
Itselläkin lämpimän varastotilan puute vaikeuttaa mutta suunnittelulla pieneenkin komeroon saa aika paljon tavaraa mahtumaan. Tein asunnon isoimmasta komerosta "survauskomeron" sinne mahtuu hyvin ase- ja patruunakaappien lisäksi aika määrä säilykettä, pullovettä, vesikanistereita ja muuta kotivaraa.


Thu Aug 31, 2017 8:34 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
http://www.americanpreppersnetwork.net/ ... 07&t=40050

Aloin kaivella tietoa aiheesta vesisäilö + betonilattia. Tarua vai totta? Ainakin lattialla olevat tai olleet kemikaalit (ja kaiketi myös uudesta betonista mahdollisesti haihtuvat?) voivat vahingoittaa säiliötä ja/tai antaa veteen makua.

Varmuus on paras, en laittaisi mitään suoraan betonille, vaikka olisi tarua.


Fri Sep 01, 2017 5:36 am
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 493
Käteinen raha,
sitä ei näyttänyt maininneen kukaan. pankkiautomaatti tai kaupan korttilukija kun rikkoontuu tai jopa sähkökatkojen takia eivät toimi ollenkaan niin käteisellä hoituu kaupoista ostot jne.

tavaroiden varastoinnista kotiin/kellariin yhdistettynä BOV:iin ja BOL:iin siirtymiseen niin suosittelen hankkimaan säilytyslaatikot kotiin ruuille sun muille siinä kokoluokassa että ne mainittuun riisikippoon sopii hyvin "heittämällä" viemättä kuitenkaan liikaa tilaa. siirtyminen nopeutuu huomattavasti kun ei tarvitse auton pakkamista miettiä kun säilytyslaatikot ei mahdukkaan vaan pienellä mittailulla ja mietinnällä kaikki valmiina sopivina kuin tetristä pelaten.

turvallisuus sekä kotona että siirtymän aikana että BOL:ssa. kirves oli mainittu mutta sekä taljajousi että tuliase toimii laajemmin lähelle ja kauas ja ne lisättynä mainittuun metsästäjätutkintoon tuo turvan lisäksi myös ruuan hankintamahdollisuuden joka myös normaalioloissa tulee säästämään rahaa kun ei lihaa tarvitse kaupoista kelmutettuna ostella.

rinnakkaisluvan prosessi ja vaatimukset on täysin samat kuin omassa hallussapitoluvassa joten suosittelen sen suoraan hakemaan ja jos rahat tiukassa niin kyllä noilla parin sadan vehkeilläkin alkuun pääsee metästykseen perehtymisessä hyvin.
jos kuitenkin rinnakkaislupaan päädyt niin hae se lupa kivääriin koska sillä sitten voit lainata mitä tahansa kivääriä, haulikkoa, pienoiskivääriä, mustaruutiasetta sekä ostaa että hallussapitää niihin patruunoita.


Sat Sep 09, 2017 5:16 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.