View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Feb 21, 2018 1:25 amReply to topic  [ 10 posts ] 
 Käyttökokemuksia hankkimistanne varusteista ja tarvikkeista 
Author Message
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Eli jatketaanpa tässä ketjussa tuota kadonneella foorumilla aloitettua keskustelua käyttökokemuksista varautumiseen/preppaukseen/survivalismiin liittyvistä varusteista ja tarvikkeista. Tähän ketjuun voi kirjailla lyhyitä, muutaman rivin mittaisia tuote-esittelyitä silloin kun aiheesta ei helpolla saa tuotettua pitempiä selostuksia. Ei haittaa vaikka useampikin kirjailija kommentoi samaa tuotetta, siitähän saa lukija vain monipuolisemman kuvauksen.

-----------------------------------

Feuerhand 276 tinattu myrskylyhty on helppokäyttöinen ja varmatoiminen laite. Olen poltellut tällaisen läpi kymmenkunta litraa lamppuöljyä ja sydänlanka on kulunut pari- kolme cm tänä aikana. Sydänlangan kuluminen on tapahtunut lähinnä silloin, kun en ole muistanut tankata lyhtyä ja lanka on tämän takia päässyt hiiltymään. Tinattu lyhtymalli miellytti eniten silmääni ja ostin sitten sen takia tämän. Tinatusta myrskylyhdystä on pakko sanoa, että se ei ole kovinkaan säänkestävä malli. Lyhdyn pinnassa on runsaasti patinaa ja alkavaa korroosiota jo reilun vuoden käytön jälkeen. Maalatussa myrskylyhdyssä sen sijaan ainoastaan lyhdyn hattu on palanut mattapintaiseksi, mutta muu osa myrskylyhtyä on edelleen moitteettoman näköinen. Feuerhandin liekkilasi ei juurikaan nokeennu, lyhty ei savuta eikä vuoda lamppuöljyä. Olen käyttänyt neljän eri valmistajan lamppuöljyjä, enkä ole niissä havainnut juurikaan eroja. Voin suositella Feuerhandia jos joku harkitsee myrskylyhdyn hankkimista.

POWERplus Lynx hätäradio on ollut myöskin reilun vuoden käytössäni. Radion sisäänrakennettua akkua voi ladata aurinkokennolla, kampidynamoa käsin veivaamalla taikka tietokoneen USB-portin (USB-laturin) kautta. Radio soi täydellä akulla 8 tuntia ja radion valaisin palaa 4 tuntia täydestä akusta. Radion aurinkokenno tarvitsee kohtuullisen voimakasta auringonvaloa ennen kuin radion latauksen merkkivalo syttyy. Aurinkokenno ei siis toimi pilvisemmällä säällä. Jos radiota säilyttää aurinkoisessa paikassa pöydällä ja radiota kuuntelee 1 - 2 tuntia päivässä, niin radion akku ei juurikaan pääse tyhjenemään. Radiolla voi ladata kännyköitä ja ainakin hieman vanhempi Nokia ottaa virtaa vastaan tämän radion kampilaturista. Uudempi iPhone ei sen sijaan suostunut ottamaan virtaa vastaan tästä laitteesta.

POWERplus Bear led-lyhty on valaistusteholtaan melko tehokas. Kun lyhdyn ripustaa huoneen kattoon, niin huoneessa on kohtuullisen valoisaa puuhastella. Lyhty on isokokoinen ja kömpelöhkö, enkä tämän takia suosittele tällaista retkeily- tai telttailukäyttöön. Kotona sähkökatkojen hätävarana tämä sen sijaan on erinomainen lisä. Lyhdyn mukana tuli 220 v verkkolaturi sekä 12 v autolaturit. Lyhdyn yläosassa on kaksi aurinkokennoa, jotka ryhtyvät lataamaan jo melko hämärässä ja pilvisessäkin säässä. Lyhdyn pohjassa on kampidynamon veivi, jolla lyhdyn akkua voi ladata. Täydellä akulla valoa riittää nelisen tuntia.

Partner 351 halpismoottorisaha on ollut käytössäni 15 vuotta. Ostin tämän joskus vuosituhannen vaihteessa 995 markalla ja jo takuuaikana käytin sitä pari kertaa huollossa vuotavan teräketjuöljyn takia. Takuuhuolloissa teräketjuöljyn vuotoa ei saatu korjattua ja olenkin totutellut lisäämään öljyä vain sen verran, kuin kulloisellakin sahauskerralla oletan tarvitsevani. Käytän tätä moottorisahaa tankillisen tai pari vuodessa, joskus menee parikin vuotta ettei tule tarvetta tankata. Saha on siis ollut varsin kevyellä käytöllä. Saha on vuotavaa teräketjuöljy(ominaisuuttaan) lukuun ottamatta varsin varmatoiminen. Saha lähtee pitkänkin säilytyksen jälkeen käyntiin muutamalla nykäisyllä, kunhan pumppaa käsin bensaa kaasarille. Sahan teho on melko vaatimaton, eikä tällaista muovirunkoista kömpelystä kannata hankkia raskaampaan tukkisavottaan tai ammattikäyttöön. Satunnaisessa käytössä, rakennustyömaalla lankkuja pätkimässä tai myrskyn kaatamaa pihapuuta raivatessa tämä sen sijaan on ihan hyvä palvelija.

Mag-Lite 3D Led taskulamppu on hyvä ja varma valinta. Valaistustehoa riittää reilusti ja lampun valokeilaa voi säätää. Hankin tämän uuden Led -Mag-Liten tästä merkistä aiempien hyvien kokemusteni rohkaisemana. Mag-Lite 4D Krypton polttimolla on ollut käytössäni yli 20 vuotta. Lamppu on ottanut osumia sekä kolhuja vuosien varrella ja pinta on patinalla ja naarmulla. Lamppu toimii kuitenkin edelleenkin moitteettomasti muutaman polttimon vaihdon ja tiivisteiden uusimisen jälkeen. Jos uudempi Led-lamppu osoittautuu yhtä lujaksi, niin hankintahinnan jyvittämällä käyttövuosille tämä on vielä edullinenkin ostos.

Mag-Lite ML300L 3D Led taskulamppu on uusi malli, edelleenkehitetty vanhemmasta 3D Led valaisimesta. Valoteho on kerta kaikkiaan vaikuttava. Pimeällä pihalla pyöriskellessä 50 metrin päässä oleva kuusikko on kirkkaasti valaistu, kun tällä osoittaa. Auton valojen heijastimet erottaa useamman sadan metrin päästä tämän valossa. Taskulampussa on oletusarvoisesti kolme valaistustehoa, jotka kaikki löytyvät lampun virtapainikkeesta. Lampun katkaisija on ohjelmoitavissa ja lampun voi asettaa myös strobovilkuksi tai valokatkaisijan voi asettaa toimimaan vain painettaessa. Näin vaikkapa morsetusvillkku toimii tarpeen vaatiessa helposti. Kovin pitkää kokemusta tästä ei vielä ole, mutta ensivaikutelma on lupaava.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Fri Apr 17, 2015 6:15 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Kylmälaukkumallinen pienoisjääkaappi ollut käytössä pitkin kesää. Toimii auton tupakansytkäristä 12 V tai verkkovirralla 220 V. Jäähdytysteho on verkkovirralla 55 W ja autosta 45 W. Voihan tällaista ajatella sähköjen katoamisen jälkeiseksi hätäjääkaapiksi, mutta vähäisen jäähdytystehon takia survival -hyöty taitaa olla melko olematon. Toimii parhaiten siten, että laittaa verkkovirralla jäähtymään jo illalla. Sitten aamulla kylmätä eväät kylmään kaappiin ja antaa olla vielä verkkovirrala jäähtymässä niin kauan että on aika lähteä tien päälle. Tämän jälkeen pysyy kyllä kylmänä auton peräkontissa olevasta pistokkeesta.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Thu Aug 13, 2015 2:56 pm
Profile

Joined: Thu May 28, 2015 4:16 pm
Posts: 37
Kuukkeli wrote:
Kylmälaukkumallinen pienoisjääkaappi ollut käytössä pitkin kesää.


Minun marjapaikkasuosikistani on reilu viitisensataa kilometriä kotiin, ja marjojen siirto tapahtuu pääsääntöisesti pitkin vuotta parilla tuollaisella. Mobicoolia ja Airamia ainakin on tullut käytettyä. Pakastetut marjat, usein lähtiessä pakastustoiminnolla terävöitettynä, ovat kulkeneet nätin jäisinä automatkan kotiin. :thumb:


Sat Aug 15, 2015 6:33 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Feb 01, 2015 6:42 pm
Posts: 225
Location: Täällä
Kiinalainen risukeitin , parinkympin hintaluokassa, toimii todella hyvin. Tein kokeen ylitäytöllä jotta miten keitin siitä selviää- ei ongelmia. Keittimen kanssa on mukava puuhailla ja seurata liekkien vipatusta. Tosin lehtikuusi jätti sitkeän töhnän kattilanpohjaan palaessaan. Keittimen pohjaritilän päälle jäi vain hieman hienoa tuhkaa.


_________________
http://esaccoalition.org/matrix-faq/


Sat Aug 15, 2015 7:04 pm
Profile WWW

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 1032
Stiga keräävä ruohonleikkuri Combi 40E. Tätä taisin hehkuttaa jo aiemmin, mutta kylläpä on kysyntä kohdannut tarjonnan! Ensimmäinen kesä takana ja ruohohan kasvoi rehevästi sateessa. Leikkuri teki siistiä jälkeä pitemmässäkin heinässä, mutta kovin märkää tavaraa se ei jaksanut sylkeä keräyslaatikkoon. Nyt syksyn tullen teen sillä yhden käden haravointia eli imuroin pudonneet lehdet. Valmiiksi silputtu lehtimassa menee kasvimaalle madonruoaksi. Sähkökone, kevyt, hiljainen käyntiääni, pohja ei täyty ruohopaakusta. Hinta oli alle 200,-
http://www.stiga.fi/tuotteita/stiga_fi/ ... -40-e.html

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Sun Oct 25, 2015 6:55 am
Profile

Joined: Fri Nov 27, 2015 10:04 pm
Posts: 9
http://www.survivalarcherysystems.com/p ... rvival-bow

Pitänyt pitkään hommata pitkäjousi ns metsästys käyttöön ja sitten herätysostoksena hommasin tämän. Ensimmäisen päästön jälkeen huomasin että (halpavalmis)alumiininuoli vaihtoi suuntaa ilmassa laukaisun jälkeen. Ja nuoli oli vääntynyt perästä muutaman asteen. Eli kahva kun on leveä ja ei ole syvenystä nuolelle niin sehän tuppaa lyömää nuolta kahvaan lähtiessään. Muutaman nuolen vielä pilasin testissä kunnes soitin ihmiselle joka tietää näistä asioista. Kysyi ensimmäisenä että onko jousessa "plungeri"...ei ole.. Plungeri painaa nuolta nuolihyllyä vasten ja lähtiessä korjaa nuolen sheikkaamis efektin(eli nuoli lähtee suorana). Nuolihylly mikä mukana tuli on ns tarralla liimattava heikko esitys. Sain ammuttua 3/4 teholla 30 metristä kasaa mutta täydellä teholla nuolet vääntyivät lähtiessään. Eli nyt projektina rakentaa oikea nuolihylly ja porata yksi iso reikä ja toinen pieni reikä kahvaan. Pieneen reikään kierre jota saataan plungeri paikalleen. Sain jo vanhan plungerin käsiini joten kerron myöhemmin kuinka käy nuolten. Huom... myös tuli sanomista että 61" nuolet ovat aika pitkiä kys. jouseen vaikkakin SAS suosittelee..pitää koittaa muutama cm lyhyempiä.


Fri Dec 25, 2015 10:46 am
Profile

Joined: Tue Dec 30, 2014 8:21 pm
Posts: 493
mut siis toihan on tosi survarin pakkohankinta kun voi ampuu kulmienkin taakse ja vähällä treenillä jopa selkänsä taakse eikä vihut ees näe kun ammut :o


Sat Dec 26, 2015 5:38 pm
Profile
waginator wrote:
myös tuli sanomista että 61" nuolet ovat aika pitkiä kys. jouseen vaikkakin SAS suosittelee..

Eikö mitä.... kyllä mie ampusin 80 tuumaisilla. Tolla 61 tuumaisella voi naulata vain 3 toistensa takana olevaa vihollista puunrunkoon yhdellä nuolella mut kasikymppisellä menee jo kaksi taisteluparia pois pelistä.


Sat Dec 26, 2015 6:12 pm
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Hauppauge WinTV HVR-930C - tietokoneen USB -porttiin liitettävä Digitaalinen/analoginen TV-viritin ollut satunnaisessa käytössä puolisen vuotta. Tällä vempeleellä saa kannettavasta tietokoneestansa akkukäyttöisen television poikkeusolojen varalle. Laite toimii aivan täysin antenni- ja kaapeliverkon televisiona ja kaukosäädinkin pelaa ihan ok. Joskus television tekstitys tosin laahaa lauseen verran jäljessä. Teksti-tv:kin toimii ihan normaalin telkkarin tapaan. Television virittäminen on hieman työläs homma ja se kannatta tehdä vielä silloin kun sähköä tulee pistorasiasta. Myös laitteen ajurit kannattaa päivittää valmistajan verkkosivuilta aivan aluksi ja vasta sitten ryhtyä television viritystyöhön. Jostakin syystä hukkasin kanavat, kun päivitin laitteen ajurit ja virityshomma oli taas aloitettava alusta. Kokonaispisteet kuitenkin 10-

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Fri Jan 29, 2016 5:14 pm
Profile

Joined: Wed Sep 30, 2015 1:49 pm
Posts: 63
Ontario rat-7 veitsi.
https://www.lamnia.com/fi/p/902/puukot- ... t-7-puukko
Retkeily käytössä oikein hyvä kapistus. Pysyy hyvin kädessä ja hyvä katkoa ja hakata. Makkara tikut sun muut onnistuu oikein hyvin. Terän pinnoite kuluu kyllä kohtuu nopsaan pois jos terä jää kiinni halkoon.
Kuivaan puuhun kun yrittää kiehisiä niin siinä on vähän huono mutta Voi toki teroittaa ekat sentit uusiks. Oli hyvä ostos.
Jännä ku talvella hinta oli 164 e keväällä 151 e ja nyt 129 e :)


Wed Jun 08, 2016 12:05 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.