View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Aug 18, 2017 3:10 amReply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
 Viljelykausi 2017 
Author Message

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 876
Kaikkea kasvaa ja rikkaruohoja jo liian kanssa. Tein radikaalin päätöksen ja jätin varsinaisen kasvimaani pääosin kesannolle. Nousevan rikkaruohon määrä on infernaalinen, onneksi siellä on runsaasti vuohelle kelpaavaa materiaalia. Täällä oli pakkasöitä vielä kesäkuun alussa ja kohtahan se on taas juhannus, eli kylmyys laskeutuu. Kaksi kasvihuonetta ovat täynnä tomaatteja ja yrttejä. Osa kylvöksistä ei idä, eli vanhat siemenet ovat todellakin vanhoja. Mansikkamaa kasvaa perunaa ja muovien poisto paljasti yllärin: siinä tihkuu vesi kallion pinnassa. Hyvähyvä, voin jättää kastelematta. Seuraava operaatio on puutarhan niitto, vihermassa menee kasvimaan katteeksi ja lisäksi jakelen varovasti neljästä(!) tuoreen lannan kuormasta lannoitteen tarpeessa oleville sapuskaa.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Mon Jun 19, 2017 8:09 am
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 876
Ensimmäisiä valkosipuleita on jo maisteltu, kukkavanat nousevat jo, eli sadonkorjuu on käsillä pian. Raparperiä pitäisi survoa pakastimeen, mustikat kypsyvät ja maailma on pörinää täynnä. Tänään leikkaan talven mintut talteen, meiramia on jo kuivumassa. Kissa teki keräilypisteen keskelle yrttipenkkiä ja tappoi kasan taimia. Basilika rehottaa, tomaatit ja kesäkurpitsat kukkivat, kasvimaa kasvaa puolimetristä rikkaa. Talven heinät on paalattu, vielä pitäisi vähän lisää jaksaa.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Mon Jul 17, 2017 8:12 am
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 876
Yksi porkkana on pellossa kasvattanut komean kukkavanan. Elän siis toivossa siementen suhteen. Useampi palsternakka kukkii takapellossa ja otan sieltä useamman vanan talteen. Valkosipuli olisi korjuukypsää, mutta annan itusilmujen taas kehittyä rauhassa. Ruokasipuli riittää talveksi, mutta kesäsalaattia varten kasvattamani punasipulit ovat kasvattaneet nekin kukkavarren tänä vuonna. Yritän pitää ne hengissä siemeniksi asti.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Mon Jul 31, 2017 7:22 am
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 143
Perunat jäivät aika pieniksi mutta maku oli todella hyvä. Valkosipuleiden kanssa vähän sama juttu, kokoa ei piisannut mutta makua senkin edestä. Tomaatit ja chilit myöhässä, saa nähdä kuinka niiden kanssa käy. Salaattia pukkaa tavalliseen tapaan ihan mukavasti.


Mon Jul 31, 2017 10:06 am
Profile

Joined: Tue Dec 22, 2015 6:52 am
Posts: 14
Vaikka pidänkin ryytimaata ihan etelärannikon tuntumassa, tuntuu olevan kaikki myöhässä täälläkin. Herneitä on syöty vähän, mutta ovat vielä pieniä. Pottuja kurkattiin jo, ihan syötäviä, mutta pieniä nekin. Porkkanat ja sipulit myös.

Oikeastaan vain salaatteja on päästy syömään jo pidemmän aikaa. Samoin tillejä on voitu käyttää jo. Taivasalla kasvusäkissä olevat kolme tomaattia tekevät oikein hienosti hedelmää, mutta ei edes pientä punoitusta ole vielä havaittavissa.


Thu Aug 03, 2017 6:01 am
Profile

Joined: Wed Feb 04, 2015 4:35 pm
Posts: 100
En ole viljelyammattilainen, mutta ympäri Suomea ajellessa olen pannut merkille, että ihmeellisen vihreää vilja vielä on.
Montakohan viikkoa sato on myöhässä? Jos tulee aikainen ja kylmä syksy, niin katohan siitä tulee.


Fri Aug 04, 2017 6:36 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.