View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 20, 2018 6:41 pmReply to topic  [ 96 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
 Telttoja ja pohtimista niistä 
Author Message
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1171
Location: Koillismaa
Quote:
korpisusi18.03.2011 20:09
Painava ryökäle tuo teltta. Mutta ei tosiaan ole hinnalla pilattu. En ainakaan tässä vaiheessa ole tilaamassa.

Taival 11.06.2011 21:43
Onko kellään kokemusta itsestäänkasautuvista teltoista? Soveltuvatko talvisäähän?

Hakusanalla "pop up tent" löytää ainakin ulkomaisilta sivustoilta.

http://www.youtube.com/watch?v=o1MHuwLBcwE

Metsäsusi 11.06.2011 23:11
Miksi ihmeessä Suomessa pitäisi raahata mukanaan jotain kallista ja painavaa ja mahdollisesti teknisiä komponentteja omaavaa telttaa??? Vaikeat ja haasteeliset leiriytymisolosuhteet erikseen tuolla maailmalla, mutta Suomessa ei ole tarpeellista sen kummempaa kuin tuulen&sateensuoja ja kunnollinen makuupussi. Aktiiviset tunturivaeltajat voivat ehkä väittää muuta, mutta myrsky luodolla tai tunturissa ei paljoa toisistaan poikkea... kokemusta...
Tautologiaa , mutta laitetaanpa taas kerran tämä kuva majoitteesta

Image

Pohjaksi pohdinnalle, että miten paljon kannattaa sijoittaa telttaan. Vai ostaisiko kunnon makuupussin ja siitä saa takuuvarman lämpimän majoitteen, kun vähän katsoo luonnolista sateensuojaa tai sijoittaa melkein 10€ maastomajoitteeseen,,,

Kokkonen 11.06.2011 23:46
Montako ihmistä tuo pressulaavu syö? Käytätkö alustana toista pressua, ajattelin vain että saattaa tulla vetiset oltavat jos kunnolla alkaa sataa.

Metsäsusi 12.06.2011 00:53
Tuo luotokuvan majoite syö vain yhden. Se on meikäläisen yksnkulkijan vakiovarustemajoite normaaliolosuhteisiin. Jos arvelen joutuvani vaativampiin tilanteisiin, mukanani on toinen majoitepressu.

Viime kesänä pukkasi pahan märkäkelin päälle, kun metsäleireiimme erään tämän foorumilaisen kanssa. Majoiteprofiili on sama hyväksi havaittu kuin luotokuvassa ja tässä vaan astetta kookkaampana, kun olikin yksinkulkijan sijaan kaveri mukana. Alustapressu, kun maisema oli märkää ja sataa lussutti:

Image
Useimmiten majoitun edellisen kuvan kallioluodon tapaiseen paikkaan tai johonkin, jossa on rinnettä ja sikäli siis ei mainittavaa vesiongelmaa. Mäen päällä se tuokin majapaikka on, mutta sääsyistä likomärkää kaikki ja alustapressu oli tarpeen laittaa.

Rasel 12.06.2011 15:30
Mites tuollainen viritelmä toimii tuulisessa ja sateisessa säässä, pysyykö hyvin paikallaan / tuleeko vettä tuulen mukana sisään?

Pitäisi käydäkin joku teltta ostamassa tälle kesälle, aikaisempien kokemusten perusteella joku perusteltta mallia Tarjoustalo sopii vallan hyvin omiin vaatimuksiin. Ei tarvitse olla mikään super-tactical, kunhan ei hyttysparvi pyöri naamalla niin olen tyytyväinen.

Metsäsusi 12.06.2011 16:42
Pysyy hyvin paikoillaan matalan profiilinsa ansiosta. Kiinteä harjaköysi on tukeva ja liepeet kun kiinnittää joustavilla "mustekaloilla", saa olla pahakin myräkkä ja tuo majoitemalli ei ole moinaankaan. Kun katsoo maisemasta hieman suojaa ja asettaa majoitteen pidemmän ja maahan asti ulottuvan peittävämmän sivun huonointa säätä kohti, tuuli ja vesimyräkkä ei meinaa mitään. Näennäisesti hatara majoite on täysi sääsuoja ja koskaan en ole kastunut tuon mallin pressumajassa, vaikka majoittelen yöseen yli aika ahkeraan maisemaan ja kelissä kuin kelissä. Pidempi retkeily ja vaellus on ollut nyt tauolla, mutta vetää se metsä "Metsäsutta" sen verran vahvasti puoleensa, että yhenyöseen yli ja väliin parin on pakko poistua tuonne maisemaan suhteellisen usein. Yksinkertainen voi olla toimivaa

Ötökkäallergikolle tuo pressulaavu ei sovellu.

EDIT:
Halpateltoista ei ole sääsuojana mihinkään. Näin niitä voi käyttää rankisena - siihen ne kelpaa ja on ininärauha nukkua. Kuva viime kesän helle-evakosta ja vakiomajoituksesta kotipihallani. Kävi sen verran hikiseksi tuvalla, että telttamajoitus antoi parempaa yöunta ja hapekasta ilmaa.

Sama Milltecin sateenpitävä maastokuviopressu kuin luotokuvassa, mutta tässä yhdistettynä kevyeen halpistelttaan. Kalliita kaksikerrostelttoja on myytävänä... Tai sitten voi majoittua Metsäsuden malliin...
Image

Wandervogel 12.06.2011 20:21
Taival wrote:Onko kellään kokemusta itsestäänkasautuvista teltoista? Soveltuvatko talvisäähän?

Hakusanalla "pop up tent" löytää ainakin ulkomaisilta sivustoilta.

http://www.youtube.com/watch?v=o1MHuwLBcwE


Kerran kattelin tuollaista pakattua yhdessä outlet-myymälässä. Oli alennettu hurjasta pyyntihinnastaan murto-osaan eikä ollut vieläkään mennyt kaupaksi. Pakkaus oli siis aikamoinen kiekko joten metsäreissuille eivät ainakaan sovellu. Kai tuollainen voisi mennä majoitteena kesäisellä automatkalla, mutta jos tuo olisi toimiva systeemi niin noitahan olisi myynnissä kaikissa laadukkaissa retkeilyliikkeissä.

frank 12.06.2011 22:52
Metsäsusi wrote:Sama Milltecin sateenpitävä maastokuviopressu kuin luotokuvassa, mutta tässä yhdistettynä kevyeen halpistelttaan. Kalliita kaksikerrostelttoja on myytävänä... Tai sitten voi majoittua Metsäsuden malliin...


Tämmöiset on erittäin hyviä ideoita.
Yhdistelemällä syntyy erikoistuotteitakin parempia ratkaisuja ja murto-osa hinnalla.

Palstalla oli muistaakseni joku pressukeskustelukin.

Alan taitajat voisivat tehdä oikein jonkun sticky ketjun, jossa esiteltäisiin toimivimmat ratkaisut majoitukseen pressuista ja rankisista.
Ihan mitoilla ja narusijoitteluilla.
Ei tarvisi kaikkien aloittaa alusta.

Pressun monikäyttöisyys, keveys ja helppo kuljetettavuus kiinnostaa muutenkin.

Miten tuon makuupussin tarpeellisuuden kanssa muuten on ?

Loitolla 13.06.2011 09:19
frank wrote:Miten tuon makuupussin tarpeellisuuden kanssa muuten on ?


Se on henkisesti aika kova juttu, kun saat päältä märät vaatteet pois ja pääset kuivaan makuupussiin.

Ilmankin pärjää, mutta hyvä lepo on työtehon säilyttämisen kannalta sen verran tärkeää, että pussia kannattaa harkita. Jos on liian kylmä, niin uni jää pinnalliseksi, ajatus ei kulje ja ruokaa kuluu huomattavasti enemmän. Ruoka kuitenkin painaa enemmän kuin se pussi.

Makuupusseja on ollut maailman sivu, mutta kannattaa opetella myös käärimään viltti tms. nukkumiskuntoon.

Hmm. Mistä saisi lisää vilttejä halvalla?

Kokkonen 13.06.2011 20:41
Jos joku tosiaan tietää niin linkittäkää ihmeessä, toi varustelekan hintakin on aika kova.

Rasel 14.06.2011 18:17
Ikeasta saa huopia melko halvalla, halvimmat 3,95€. Meille on niitä perheeseen kertynyt vuosien mittaan useampikin kappale ja olen jemmaillut niitä kaappiin jos joskus tulee tarvetta. Yhdellä ei vielä tee paljon mitään mutta useampi rupeaa jo lämmittämään.

Metsäsusi 14.06.2011 19:12
Kesälämpöiselle huopa on monasti riittävä, jos majoite estää tuulemisen. Vähän makuasia, pitääkö mukanaan huopaa/filttiä vaiko makuupussia... Hieman hintavamman makuupussin kulumista säästääksi, vaikka Ikean huopa on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Makuupussiinhan ei ole pakko linnoittautua vetoketju kiinni ja ei se paljon päälle vetäistynä peitteenä kulu ja rasitu.

Astetta lämpimämmän "filttipussin" saa, kun huovan lisäksi vetäisee ylleen sadeviitan: huopa toimii eristävänä kerroksena ja sadeviitta pysäyttää ilman virtauksen. Sillä yhdistelmällä pärjää aika pitkälti sellaisenaankin kolme vuodenaikaa, mutta pressulaavu antaa parempaa marginaalia ja liikkumatilaa säilyä kuivana myräkkäsäässä. Pahalla kelillä on myös se, että tuuli voi viedä sitomattoman sadeviitan mennessään ja sitten kastutaan

Henkilökohtainen lämmöntarve nukkuessa tai mahdollinen ötökkäallergia on myös otettava huomioon! Kaikille ei sovellu samanlainen majoite, kun elimistömme toimivat erilailla. Tuoreessa muistissa, kun retkikaverini piiloutui umpihuppuun makuupussiinsa ja minä nykäisin vain sadeviitan peitteekseni, kun en viitsinyt purkaa sen enempää pakkauksia. Hyvin unetti kumpaakin - retkeilyreitin valmislaavussa.

M451 18.06.2011 19:50
Tämmöistä nopeaa miettinyt lasten kanssa reissutessa:
http://www.decathlon.es/tienda-2-second ... 91888.html

Nopea kasata, muuten taitaa kuitenkin olla hiukan painava ja ei välttämättä näppärin kannettava ja suojaavin sateella?

supma 18.06.2011 21:15
^Telttapakkauksen muoto taitaa soveltua parhaiten vain auton vieressä leiriytymiseen. Märän reissun jälkeen teltan kuivattelu sisätiloissa vienee teltan verran tilaa.

Lasten kanssa telttaillessa olen tykännyt hyvästä eteistilasta. Siinä voi rauhassa riisua märät ulkovaatteet pois kastelematta makuupusseja. Kengät jää suojaan ylimääräisten tavaroiden viereen. Huonolla säällä voi kokata.

Klaus Wehnä 19.06.2011 21:11
Mulla on vanha Haltin teltta. On sisäteltta ja ulkoteltta. Ihan ok, paitsi sisäteltan tekstiilit ovat ehkä vähän haperoituneet. Se vie aika paljon tilaa ja painaa jonkun verran. Pitäisi olla kevyempi. Vois ostaa uuden teltan ja lisää makuupusseja. Teltat voi tarvittaessa kasata toisen toisen päälle, jolloin saadaan huomattava lämmöneristys. Makuupusseissa sama homma. Jos ei huvita ostaa monen sadan pussia, niin voi ostaa kaksi kympin pussia. Niillä pärjää rajuisssakin pakkasissa.

Halla 02.07.2011 17:01
Metsäsusi wrote:


Ah, kiitokset tästä havainnoillistavasta kuvasta Laitoin pari tuollaista pressua tilaukseen. Kilon kappalepainolla ei ole ongelma kantaa rinkassa kahtakaan tuollaista, kunhan pakkautuvat suht´ pieneksi. Sitten vaan testailemaan kunhan saapuvat.

ville 11.07.2011 19:32
supma wrote:Lasten kanssa telttaillessa olen tykännyt hyvästä eteistilasta. Siinä voi rauhassa riisua märät ulkovaatteet pois kastelematta makuupusseja. Kengät jää suojaan ylimääräisten tavaroiden viereen. Huonolla säällä voi kokata.


Olen huomannut aivan saman. Olemme nyt telttailleet lasten kanssa sekä eteistilallisen että ilman sitä olevan teltan kanssa ja molempien kanssa on yövytty myös sadekelillä. Kyllä on vaan ollut kovasti kätevää, että teltassa on ollut absidi. Osa lapsista on kovin pieniä eivätkä osaa itse varoa makuupusseja ja muuta tavaraa märkien vaatteiden kanssa, joten jatkossa eteistilallinen teltta matkaa mukana, kun lasten kanssa menemme retkeilemään.

Loitolla 15.07.2011 22:40
Eteistilassa kokkaaminen on pohdittava tarkoin. Polteltiin joskus testimielessä telttakankaita. Siinä ei ehdi jetboilia sanoa, kun kevyt vedenpitävä materiaali leimahtaa.

Metsäsusi 17.07.2011 05:14
Pitäkää Tunkkinne! wrote:Fiksu valmistaa kokkaustilan sammutuspeitteestä


Toimiva idea, mikäli ollaan liikkeellä konevoimalla tai vaikka (soutu)veneellä

Puntaroin äsken kädessäni 90x120 sammutuspeitettä ja se yksistäänkin tuntui aika painavalta varusteelta... niitä tarvitsisi olla vähintäänkin pari kipaletta ja se on jo turhan paljon painoa reppu/rinkkareissuun.

Metsäsusi 17.07.2011 20:37
Niin no jos silleen...
Mie ajatttelin supman, villen ja loitolla kommentteja paloturvallisesta teltan eteisestä, joka on kyllin suuri pysäyttää raprallijoukko sateensuojassa ennen makuupusseille päästämistä ja sitten siinä samalla se kenttäkeittiön paikka. Jos itselläni olisi pentulauma kaitsettavana leirireissuja telttaillen, telttavalinta olisi armeijan sissiteltta kaminoineen. Painava kuin mikäjustaans, mutta myös majoite, jossa isompikin perhelauma majoittuu reteän tilavasti ja ihan missä tahaansa olosuhteissa, kun on se telttakamina lämmittää, kokata ja kuivata vaatteet ja varusteet.

Rasel 01.08.2011 23:32
Tänään löytyi Retki 4000 -teltta Citymarketista tarjouksessa, 27€. Joissain kaupoissa hinta näyttäisi olevan yli 70€ joten ehkä teltta ei ole laadultaan ihan liirum laarumia. Viimeinen viikko lomaa menossa, toivottavasti ehtisi vielä kokeilemaan telttaa käytännössä.

Carnivore 02.09.2011 02:17
Tervehdys!

Tämä ei sinänsä ole vastausta kenenkään postiin vaan yleistä pohdintaa majoitteista. Tässä on tullut kokeiltua kaikenlaista viime aikoina. Aloitanpa vaikka teltasta:

Hilleberg Nallo GT3

Plussat: Ei paina juuri mitään kokoisekseen (alle 3kg), iso absidi
Miinukset: Hinta, hinta, hinta, hinta...

- Tätä telttaa on tullut käyteltyä viimeiset pari vuotta. Tämä on mukana kun on mukana emäntä + koira ja / tai joku muu. Toisin kuin moneen muuhun 3 hengen telttaan, tähän ihan oikeasti mahtuu 3 ihmistä nukkumaan. Yleensähän homma menee niin, että kun ostaa 4 hengen teltan, niin siellä pärjää kaksi ihmistä kivasti ja kolme ahtaasti. Neljäs on vitsi.

Voin suositella, hinnasta huolimatta. Kerran se vaan kirpasee..

Bivy

Usein tulee nukuttua laavulla. Joka sinänsä aiheuttaa omat ongelmansa, vaikkei luulisi. Hyvin usein paikalla on vaanimassa niin isot määrät hyttysiä, että jopa eurovakuudet jäävät toiseksi. Kesä-lämpimään aikaan olen käyttänyt rankista naaman/yläkropan päällä pitämään itikat erossa ihosta. Sama toimii ihan metsässä nukkuessa kun ei tarvita kummempaa suojaa. Vastaavaa settiä ollaan vedetty kun ollaan tarpin alla. Katto kuin katto.

Tänä kesänä kuitenkin on ollut useamman kerran kovia ukkosmyrskyjä joissa vettä on tullut vaakasuoraan ja alhaalta ylöspäin. Laavulle, laavulta poispäin. Telttaan, teltan yli ja läpi.. Se tuli kertaalleen huomattua, että kun untuvamakuupussit ovat kolmisen tuntia suorassa sateessa, niin sisällä ei ole enää lämmintä..

Tuli sitten hommattua bivy-bagit. Mallia US army. (http://www.varusteleka.fi/product/makuu ... _2J70V8NX6) Homma muuttui näiden jälkeen siten, että heräsin massiivisen ukkoskuuron aikaan kun arvelin että joku taputtaa jalkoihin ja yrittää herättää.
Se oli sadetta. Taivaasta tuli vettä niin paljon kun sieltä nyt yleensä mahtuu. Hetken äimisteltyäni tajusin että bivyn sisällä oli yhä yhtä kuivaa kuin ruutitehtaassa. Emäntä ei herännyt missään vaiheessa. Noustiin laiskuuttamme vasta 10 aikaan ylös. Kummankaan makuupussi ei ollut saanut pisaraakaan vettä.

( Jos joku nyt innostuu US armyn Bivy:n hommaamisesta, niin älkää hommatko sitä netistä... Kunto vaihtelee huomattavasti. Gore-Tex on herkkä materiaali. Menkää paikan päälle ja penkokaa. Etsikää "terveen näköisiä yksilöitä"..

Meillä kävi emännän kanssa tuuri ja saatiin varasto-uutta kamaa. Eivät ole koskaan kentällä käyneetkään. Mutta jos löydätte hyvän yksilön, niin kotiuttakaa heti. Siinä ei mene 60€ hukkaan. Ja käsittääkseni noita bivyjä ei ole rajattomasti tarjolla muutenkaan.)

Riippumatto

Suosin riippumattoa kesäkeikoilla kun olen yksin liikenteessä. Pidän erityisesti pystytyksen vaivattomuudesta ja yleisestä helppoudesta. 3 minuutissa on pystyssä keksintö, joka pitää kuivana ja irti itikoista. Vehjes painaa reilun kilon, eikä tarvitse kaaria, kiiloja eikä mitään muutakaan.. Tai no, pari tappia pitämään tarpin narut maassa, mutta ne tapit löytyy paikan päältä.

Riippumatossa nukkuminen on kovasti henkilökohtainen kokemus. Jotkut eivät saa koskaan hyvää unta. Jotkut nukkuvat kuin lapsi. Kokeiltuna vinkkinä voin sanoa, että jos outo ympäristö jännittää, niin esim. jaloviina auttaa.

mf2hd 15.09.2011 13:05
Oma ticket to the moon & halpahallin kevytpeite -kombinaationi Vaasan rannikolta.
Fillarin mustekalat (vihreitä saa varustelekasta 1,50e/kpl) vie ikävästi tilaa repusta mutta kätevyydessä ne sitten kyllä maksaakin itsensä takaisin, ei pahemin kaipaa jälkitrimmausta majotus myräkänkään jälkeen.

Zoni_B 07.02.2012 19:11
Tekis mieli hommata toi Campstation teltta ja siihen kamiina ruoan laittoon ja lämmitystä varten. Saa monestakin paikasta tilattua, mutta tossa varustelekan linkki. Hinnat kuitenkin samat olleet muuallakin. http://www.varusteleka.fi/product/isot- ... _3D710FRVE

Sit ois jenkkitelttaakin tarjolla. Cabela's Ultimate Alaknak™ Tent merkkinen. Missä on kolme eri kokoluokkaa. Linkin sivulla alalaidassa on juttua ja kuvahttp://www.kivelaoutdoor.com/Outfitter.html

Ois kyl kiva tommone teltta. Vaikka tuo Campstation. Eihän niitä nyt repussa kannetakkaan, kun ovat leiritelttoja. Ja noissa mahtuu seisomaan ja saa ilmeiseti suht helposti pystytettyä vaikka yksinään. Se ois semmonen väliaikainen BOL. Antaa suojaa siihen asti, kun saa paremman asumuksen. Ja oishan se kiva mennä reissuun milloin vaan ja pystyttää tukikohta teltaksi. Ei tarvitsisi kömpiä ahtaassa teltassa. Telttaan vaan retkisänky, joku pöytä ja kamina. Luksusta.

Zoni_B 08.02.2012 16:04
Mietinkin tänään vaihtoehtoa, että jos tekis itse teltan. Ostaa alumiinistä JAPP putkea. Käytetään sähkötöissä yleensä. 40mm halkaisijalla. Tekee niistä koottavan tukikehikon, johon virittelee sitten telttakangasta ja kaminan paikan. Kaminan putken läpiviennin voisi varmaan tehdä sammutuspeitteestä. Ja suojata hieman laajemminkin kaminan kohdalta.

Zoni_B 09.02.2012 20:01
http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puu ... ava-14336/ hommais tommosen vastaavan kokoontaitettavan paviljongin 3x3m leveän ja 2,5m korkean. Siihen seiniin sitten irroitettavat alumiiniputket vinotueksi. Kaminan paikka ja vedenpitävä lattiakangas. Lisäksi voi laittaa myös lisätueksi telttanaruja kulmiin. Eikä tuu hintaa kuin murto-osan jos vertaa 1000e telttaa. Tietysti itse kun tekee, niin tulee semmoinen kun tulee.

Zoni_B 12.02.2012 09:46
Tai sitten ostaisi esim. Motonetistä pressu autotallin. Pienentää sitä hieman ja vaihtaa pressun tilalle vaikka sitä NVA telttakangasta. Onko kellään kokemuksia noista pressutalleista, että onko ne helppo purkaa ja kasata? Vähän hiljaista ollut täällä vaellus ja retkeilyosiolla tämä keskustelu.

Ogver 13.02.2012 00:40
Zoni_B wrote: Vähän hiljaista ollut täällä vaellus ja retkeilyosiolla tämä keskustelu.

Johtuneeko siitä, että pallit tuntuvat näin talvikelien aikaan vetäytyvän piiloon kun edes miettii retkeilyä, saati osallistuu keskusteluun

Itse olen kanniskellut mies-aseet-reppu metsästysreissuilla kevyehköä (3-4kg?) kolmen hengen kupolitelttaa (sisä + ulkoteltta + absidi), ei maksanut paljoakaan joskus kauan sitten 1900-luvun lopulla, olisiko ollut sata-kaksisataa markkaa. Mahtuu mies ja miehen vermeet mukavasti sisään, kokoamiseen tuhrautuu muutama minuutti. Absidin suojassa saa kokkailtua huonommassakin kelissä, joten siitä lisäpisteitä.

Kuvassa teltta metsästysretken majoitustilana Ilomantsin Hattuvaarassa vuonna -99...


Attachment:
teltta.jpg [ 208.6 KiB | Viewed 507 times ]

Helikopteri 13.02.2012 13:39
Voin kyllä suositella talvitelttailua, kunhan vaan varusteet (ainakin makuupussi) on kunnossa.
Talvinen luonto on erilailla kaunis verrattuna kesään. Luonto on hiljainen. Eläinten jäljet näkyvä hyvin ja niitä on hauska seurailla.

Lisäksi survivalismia ajatellen suomessa on pitkä talvi ja myös talvisessa luonnossa on hyvä tuntea olonsa kotoisaksi.

Ja ettei ihan aiheesta ohi mentäisi niin tällä hetkellä telttana on Marmot Limelight 2p:
+ Kevyt kantaa, mukavasti alle 2,3 kiloinen teltta pariskunnalle. (Kahdelle raavaalle miehelle, liian ruotsalainen elämys)
+ helppo pystytys yksinkin, vaikka tuulessa tai intin noukkarit kädessä. (testattu on..)
+ Hyvä speksi/laatu/hinta suhde.

- Absidi on pieni
- pystytys siten, että ensin pystytetään sisäteltta
- Karmea väri: "Verinen appelsiinijaffaoksennus"

Tuon paino/hinta suhteen vuoksi tuohon tuli päädyttyä. Väri on vain alkanut rassaamaan.

Ogver 13.02.2012 13:51
Helikopteri wrote:Väri on vain alkanut rassaamaan.

Mikä dilemma: survival-henkinen ihminen haluaa sulautua maisemaan, henkilö joka haluaa tulla pelastetuksi haluaa räikeitä värejä Ymmärrän tuskasi.

Zoni_B 13.02.2012 17:00
Joo en minäkään pidä räikeistä väreistä. Jotain kirjavaa huomioväriähän voi olla mukana vaikka oranssin jätesäkin muodossa. Olen tässä pääni miettinyt puhki tuon telttahomman takia. Paino ei ole sinänsä ongelma, koska teltan tarkoitus on olla leiritelttana ja mahdollisesti telttasaunana. Kuljetuskalustolla leiripaikkaan. Teltan pitää olla sen verran korkea, että mahtuu seisomaan ja johon saan laitettua kaminan. Nyt on vain ongelma teltan rungon kanssa. Yksi vaihtoehto olisi varmaan tehdä pressutallin kehikon pohjalta ratkaisu. En vain tiedä, onko miten nopea pystyttää ja purkaa. Teltta olisi samalla liikuteltava BOL. Ja oisha se aika leuhkaa mennä leirintäalueelle ja laittaa sauna lämpimään. Tulisi varmasti käytettyä hyväksi myös tuttujen ja sukulaisten maita leirintätarkoituksiin. Hyvä teltan pinta-ala olisi varmaankin n. 3x3m ja korkeutta 1,8-2m.

charlieharper 13.02.2012 17:43
ois kyllä mukava joskus yöpyä vaikkapa teltassa talvella.. herää vain minulla yks kysymys. miten pirussa siellä tarkenee? intissä ei tullut nukkumisesta mitään jos kipinämikko nukahti ja elohopea laski nollaan tai miinukselle..

herman30 13.02.2012 18:52
charlieharper wrote:...ois kyllä mukava joskus yöpyä vaikkapa teltassa talvella.. intissä ei tullut nukkumisesta mitään jos kipinämikko nukahti ja elohopea laski nollaan tai miinukselle..

Oliko intissä kunnon lämpimät makuupussit, oliko intissä mahdollista mennä nukkumaan kuivissa vaatteissa, oliko intissä mahdollista juoda/syödä lämmintä ennen nukkumaanmenoa...kysymyksiä riittää.

Omasta intti-ajasta (suoritettuna siinä persuille kauheessa Dragsvikissa ) on aikaa 26 vuotta niin en enää muista miten ne talviyöt teltassa meni. Enkä ole harrastanut talviretkeilyä.

Tuosta näkyvyydestä puheen ollen, olet itse ajatellut että vois kantaa mukana huomio/heijastinliivi takin taskussa. Eiköhän ne useimmat mene pieneen tilaan taitettuna. Jos jostain syystä tulee tarvetta näkyä maastossa niin vetää liivin päälle.

Pinus 13.02.2012 22:48
Helikopteri wrote: Väri on vain alkanut rassaamaan.


Hyvä, kun tuli tämä väri puheeksi. Meikäläisen teltta on Marmotin Zonda 2P ja tuskin ihan tummaa telttaa enää hankin.
Minulle tärkeimmät ominaisuudet teltassa ovat sateen ja hyönteistenpitävyys ja kiinnitysten pysyvyys tuulessa. Näistä Zonda suoriutuu erinomaisesti. Kopterin mainitsema pystytysmiinus on kovalla sateella ärsyttävä ja vaikka kuinka salamana yrittää päälliteltan taiteilla, niin aina sisäteltta kastuu.
Eihän se mikään kaunis väri ole, muttta kai sillä on yritetty jonkinlaista kompromissia hakea maastosta erottumisen ja päänsäryn väliltä.

Vaalean teltan etuja:

+Kesällä viileämmät aamut.
+Illalla lukeminen ja kartan mittailu onnistuu pitempään.
+Turvaväri varsinkin yksin liikkujalle.

Haittoja:

-Piileskely ei onnistu.
-Skandinavinen silmä ei tahdo tottua.
-Yöttömässä yössä ei sitten pimeää tulekkaan.

Monet haluavat telttailla rauhassa ja siksi tumma teltta. Tosin tässäkin saattaa käydä niin, että kohtelias retkeilijä ei änkeä niin lähelle nähdessään teltan jo hiukan pidemmältä.
Itse reissaan 90% yksin ja tavaksi on tullut tehdä naisystävälle sähköpostiin suurpiirteinen reittiselostus karttalinkkeineen ja loppuun maininta vielä varusteiden väreistä. Jos se jalka sattuu napsahtamaan vaikka Nellimin ja Sevettijärven puolivälissä, niin lentokone bongaa oranssin helpommin kuin tummanvihreän. Heijastinliivi on ihan hyvä idea mukaan, jos varusteet ja vaatetus on muuten maastonmukaista.

puskajussi 13.02.2012 23:11
minä ainakin hommaisin teltan joka on vihreä ja camo koska shtf tilanteessa on myöskin rikolliset ja muut epärehelliset liikkeellä joten jos joudun majoittumaan metsään tai muualle kuin kotiini niin haluan että kukaan ei löydä/nää majoitusta helposti

Vipunen 14.02.2012 01:14
Mulla on eniten käytössä metsänvihreä Fjällräven Akka r/s 3. Olen reissussa melkein aina jonkun kanssa, eli sooloteltalle minulla ei ole suurta tarvetta. Hinta-laatu -suhteelta Akka on ihan ok ratkaisu. Kolmen vuodenajan majoituslaitteena toimii varsin asiallisesti. Talvireissuilla en ole kokeillut vielä. Teltta on tukeva, tuulettuu kohtalaisen hyvin, pitää sateen, on harjoittelun jälkeen helppo pystyttää vaikka otsalampun valossa, ja painokin on siedettävä alle 3,5 kg. Yhden yön reissuille olen ottanut varalle mukaan, vaikka tulilla oltaisiinkin yövytty. Pahimpana hyttyssesonkina nukun muutenkin mieluummin teltassa kuin avomajoitteessa tai edes kämpässä. Hillitty maanläheinen väri miellyttää silmää. Ei kai Suomessa napapiirin eteläpuolella lähtökohtaisesti tarvita huomioväristä telttaa, vai mitä olette mieltä..?

Telttahan ei yksin tee autuaaksi. Joskus vuosia sitten talvella yritin nukkua kaverin Hillebergissä kahden vanhan kuitupussin yhdistelmällä periaatteella "yksi yö menee vaikka kepin nokassa". Oli tuplamakuualusta ja teltan alla avaruuslakana. Lämpötila laski yöllä -32 asteeseen. Kaveri nukkui kunnon untuvapussissa, eikä edes herännyt, kun minä poistuin yösydännä turpa hileessä kämpän puolelle...

Zoni_B 15.03.2012 16:24
Hommasin nyt sen teltan. Ostin valmiin. Teltan mitat: pohja ala n.4x4m, räystäskorkeus n. 1,65m ja harjakorkeus n. 2,1m. Telttakepit ja salko puuttuu tosin. Kaminan piipun läpivientiä ei ole, mutta sen saa tehtyä helposti. Teltta on käytettyä tavaraa. Varaston hajua oli reippaasti, joten teltta piti pestä pesurilla ja harjalla. Kankaassa on jotain tummaksi pinttynyttä kohtaa. Ei ainakaan lähtenyt yhden pesun jälkeen. Parissa paikassa oli noin 2-3cm reikä. Ne saa paikattua helpostu kyllä. Olen tässä miettinytkin värjätä telttakankaan jollain värillä. Vaikka spraymaalilla maastokuvioiseksi. Onhan noita jotain kangasvärejäkin, mutta niillä tulee todella kalliiksi maalata. Oishan noita telttoja saanut 1000e vaikka minkälaisia, mutta puuttuu se 1000e tuollaiseen käyttöön.

Keskisalon ja telttakepit ajattelin tehdä alumiiniputkesta, mitä sähkömiehet käyttää. 40mm alumiiniputkesta saa tehtyä keskisalon ja siihen jatkospalan, että saa pienempään pakettiin. Jatkospalan kumpaakin päähän reikä ja samoin myös alumiiniputkiin. Reikiin sokat. Ainakin kestää. Ylempään putken päähän pitää tehdä "piikki", joka menee teltan katossa olevaan telttakepille varattuun reikään.

Zoni_B 15.03.2012 16:28
Kunhan koepystytän teltan, niin sitten merkkaan paikattavat kohdat. Katson kiinnitysnarujen kunnon. Varmastikkin vaihdan kerralla kaikki. Myös kaminan piipun kohdan merkkaan. Sitten suunnittelen ikkuna-aukon kohdan. Ikkunaan saa tilattua läpinäkyvää ikkuna muovia suht kohtuu hintaan. Maavaate pitää myös miettiä. Varmastikkin vahvempi pressu käy tähän hyvin. Kunhan saan tehtyä projektin valmiiksi, niin ei muuta kuin retkeilemään. Olutta mukaan ja ei muuta kuin tekemään oloa mukavaksi.

Glock 15.03.2012 19:21
Zoni_B wrote:Hommasin nyt sen teltan.


Mistäs tuli teltta hommattua? Näppärän näköinen.

Zoni_B 15.03.2012 20:44
http://www.haukka.fi Uusi teltta ois ollut 399e. Siin ois ollut vissiin se kaminan piipun aukkokin valmiina. Mut salkosarjaa ei ois ollut. Tämä minun telttani maksoi 179e. Oisko siellä yksi tai kaksi käytettyä telttaa jälellä. Kunhan saan koepystytyksen tehtyä, niin kerron kokemuksista. Hieman harmittaa vaan, kun kangas on sotkuisen näköinen. Tietysti käyettyä tavaraa, niin ei se nyt uutta vastaavaa ole silloin. Joka tapauksessa modailen tästä mieleisen. Pääasia teltassa on se, että sisällä mahtuu olemaan muutenkin kuin sikiö asennossa. Tämä kun ei ole mikään vaellusteltta, vaan tukikohta käyttöön tehty.

supma 15.03.2012 21:57
Hyvän kokoinen teltta. Spraymaalikuvioinnista tulee mulle ekana mieleen, että estäisi teltan hengittämisen?

Zoni_B 15.03.2012 22:02
Tuo kangas on paksua puuvillakangasta. Väri kyllä imeytyy kankaaseen varmastikkin hyvin ja samalla jonkin verran kärsii kankaan hengittävyys. Mutta jos tekee ilmanvaihtoräppänät telttaan vaikka parille sivulle. Ylälaitaan ja alalaitaan. Sen luulisi auttavan asiaa. Luulisin. Mitä olette mieltä?

LMakke 16.03.2012 08:53
Jotenkin luulisin, että spaymaali tekee kankaasta kovan koppuran ellei heti maalauksen jälkeen vaikka jollain harjaa sitä.
Onkos kenelläkään käytössä zeltbahn-telttakankaita, oon miettiny itse sellaisia hommata 2 tai 4kpl, 2 laavukäyttöön ja 4 saa sitten oivan teltan tehdyksi. Onko kokemuksia?

Arcanum 16.03.2012 09:08
Mä en lähtisi edes yrittämään mitään diy-värjäyksiä muulla kuin tekstiilien värjäämiseen tarkoitetulla värillä, ja jos sitäkään ei halua tehdä, niin taikasana: naamioverkko.

Naurupula 19.04.2012 20:19
Onko kenellekkään osunut silmiin edullista pop up telttaa? Pieniä telttoja saa normaalisti muutamalla kympillä halpahalleista, mutta jostain syystä en ole nähnyt pop up mallista.

Naurupula 19.04.2012 21:11
Pitäkää Tunkkinne! wrote:Ainakin yksi on käyttämättömänä komerossani, vihreä pop up -teltta siis.


Siis myynnissä? Onko pop upissa jotakin vikaa?

KLF 22.04.2012 18:02
Pitäkää Tunkkinne! wrote:Se on reservinä eli täysin käyttämätön, pakkausmuotonsa ,eli iso pyöreä kiekko, vuoksi sitä ei tule kuljetettua mukana.


Pakkausmuotonsa vuoksi se sopisi mainiosti auton takaluukkuun pohjalle. Ei vie pahasti tilaa.

Mustakarhu 01.07.2012 22:26
Muutama vuosi on menty Halti Laavulla.
Kevyt, pieneen tilaan pakkautuva ja kohtuu halpa. pystytyskepit veistää nopsaan metsän risuista jos ei halua alumiiniputkia kanniskella. Tilaa on runsaasti. Kolme täys kasvuista miestä nukkuu mukavasti ja tavaraakin mahtuu sisälle mukaan. Hyvä näkyvyys ja koko etuseinän kokoinen hyttysverkko luo luksusta eräilyyn. Ilma vaihtuu hyvin.
Ainoa miinus on, että avotunturiin tuo ei sovi, sillä tuulenkesto ominaisuudet on aikas olemattomat.

Reilun kokoisen erätoverin ja laavun kanssa lapissa on alkusyksyn usean päivän kestäviä vesisateita leireilty kuivana säilyen.

Stalker 28.08.2012 13:49
Tässä vähän omasta vaellusblogista lainattua tekstiä liittyen kokemuksiin teltasta, joka myös itävaltalaisen taistelijaparin telttana tunnetaan. Tämä oli ensimmäiseltä reissulta ku lähettii iha sillä meiningillä et haetaan sitä kantapään kautta- kokemusta näistä eräilyhommista ja meininki oli sen mukaista.

"...Kesäyöt olivat juuri noihin aikoihin Suomen mittapuulla virallisesti trooppisia, eikä tuo kyseinen yö edes yrittänyt olla mikään poikkeus näistä sääoloista. Kesämakuupussissakin nukkuminen oli laidasta toiseen alati kiikkuvaa kompromissiä viileyden ja teltan liepeiden alta tunkevilta pörriäisiltä suojautumisen välillä, molempiahan ei voinut saada. Teltta itsessään oli jonkun keski-Euroopan armeijan taistelijaparin teltta, joka koostuu kahdesta seinämäkankaasta jotka yhdistettynä muodostivat ns. nuuskamuikkusteltan ovineen. Tsydeemi käsittää kokonaisuudessa 2 x varustepussin, joissa molemmissa taistelijaparin toisen osapuolen osuus kiiloista, kepeistä ja teltan seinämäakankaasta. Mikä puuttuu? Aaaeeeiii saa-ta-na - pohja. Herra 47 (nimi muutettu) teltan omistajana oli kuitenkin hankkinut tähän hätään parhaan mahdollisen löytämänsä purukumipaikan, vanhan maastokuvioidun sadeviitan, mutta mokoman rievun suoriutuminen tehtävästään oli lähinnä surullisen huonoa tasoa. Kun tuo sadeviitan kutale ei ollut sopivan iso, jotta teltan pohjan ylittävän alan olisi voinut kääntää maan ja teltan seinien alarajan väliin jäävän aukon tukkeeksi, niin se takasi vapaan sisäänpääsyn kaikelle faunalle teltan liepeiden alta. Tämän ominaisuuden ansiosta James Potkukelkka (nimi muutettu) pääsikin tutustumaan lähimaastossa tukikohtaansa pitävään muurahaispataljoonaan, joka onnekseen ei ollut nahkaa nakertelevaa sorttia vaan tyytyi lähinnä pitämään hereillä kutitellen.

Teltalla oli näilläkin eväillä vielä pari ylläriä tarjottavana, sillä kuten arvata saattaa, mistään kalvopinnotteista tai edes verkkosuojatuista tuuletusaukoista ei oltu kuultukkaan tuolloin, kun tuo telttamalli on poloisten sotilaiden kurjuudeksi päivänvalon nähnyt. Noihin aikoihin telttakankaita uitettiin kyllästeessä niin, että tuota alppijääkäriä ties kauan palvellutta telttaa sai vielä tänäkin päivänä repiä auki niistä omista liistereistään. Taisi olla sen ajan kehitystyöntekijöille ylpeyden aihe, että telttakankaat eivät läpäise vettä kumpaankaan suuntaan ja tämä kurjuus lankesi myös Herra 47:n ja James Potkukelkan niskaan, sillä säälittävä yritys pitää ylimääräiset itikat ulkona sulkemalla teltan kulkuaukot sai “ilmastoinnin menemään pois päältä” joka johti järkyttäviin määriin teltan sisäpintaan tiivistynyttä hengitysilman kosteutta. Vaikka yöilma oli trooppinen, ei se silti ollut niin lämmin etteikö hengitysilman kosteudella olisi ollut sille lämpöä tarjottavana telttakankaan läpi. Kun tekijät “kosteuden tiivistyminen” ja “lämpötilaerojen tasoittuminen” yhdistetään, kerrytetään mm. kyseenlaisen telttamallin perusominaisuuksia erittäin virkistävällä suihkuominaisuudella - tönäise vain makuupussista poistuessasi teltan seinämää!

Kaiken maailman kommervenkkeja ja äänestä päätellen myös satunnaisia teltan lähistöllä haahuilleita hirvieläimiä sisältänyt yö kuitenkin molempien retkeläisten yllätykseksi kului, joskin hitaasti ja epävarmasti. Herra 47 taisi lopulta hajota ihan vain siihen ettei kaiken kokeneena mikään enää hajottanut ja lähti käymään neljän aikaa aamuyöstä tupakilla teltan ulkopuolella. Sekunnit tuntuivat kuluvan nopeammin hereillä ollessa ja sitäpaitsi tuohon aikaan teltan ulkopuolella taisi olla vähemmän itikoita kuin sisällä.

James Potkukelkka sai tarpeekseen yrityksestään nukkua kun itikatkin tuntuivat saaneen syödäkseen niin, että tyytyivät lepäilemään vain teltan katossa. Sen lisäksi ilmeisesti yötä päivää työtä vääntävät sotilasmuurahaiset sopivat erittäin huonosti nukkumaseuraksi, joten ½ leiristä heräsi jo 06:00..."

E: lisäsin vähän välejä ettei ole niin putkitekstiä.

Stalker 28.08.2012 14:13
Nii ja onhan noista (edellisen viestin) ajoista tosiaan tullut kirjotettua selontekoa myös onnistuneesta reissusta tuon teltan kanssa!

"...No, kaaliinhan tuo paikka rupesi ottamaan heti kun kanootti saatiin maihin ja leirin pystyttäminen aluille. Itikat, jumalauta ne itikat, joka paikassa ja vielä vähän muuallakin, kun kaikki sinä päivänä kokematta jääneet moskiitot olivat päättäneet tiivistyä tuohon parin tunnin kestoisen leiri-illan hereilläolon ajalle. Hyttysmyrkky ei toiminut ei senttiäkään ja kyllä tuli ikävä sitä paratiisisaarta ja hiekkarantaa, jonka ohi liplateltiin onnellisen tyhminä. Totaalisesti itikoihin ja telttakiilojen iskemiseen kivimurskeiseen maahan hajoillessamme vannoimme, että jos joskus tulee vielä asiaa tuolle Saimaan nurkalle, niin aivan varmana leiriydytään siihen paratiisinmoiseen rantaan korvataksemme itsellemme tämän illan. Iltaan ja yöhön toisi oman lisänsä toivottavasti viimeisiä kertoja käytössä oleva itävaltalainen taistelijaparin teltta, tuo kurjuuden kulminoituma, jota tosin fiksailtiin James Potkukelkan "prinsessa"- mallisella hyttysverkolla, joka muuten sopii aika surkeasti ylipäätänsä missään oloissa hyttysiltä suojautumiseen.

Iltapalailun, leirin pykertämisen ja itikoiden meistä ottaman moraalisen murskavoiton jälkeen käsky oli "hyöhensaarille poistu"...

---

...Kuinkas muutenkaan se sadesunnuntai alkaisikaan kuin sateella. Jo yöllä tuli heräiltyä siihen, että sade ropisteli telttakankaaseen välillä jopa aika rajusti, vaikka tunnelmaahan se vain loi. Olimme jättäneet teltan päädyn vähän rakoselleen illalla, jottei pytingissä tulisi niin kuuma nukkuessa ja suuaukolle jätimme vielä erittäin viralliseen Kierrevihkon päätyrautalangasta väänneltyyn telineeseen™ sojottamaan hyttyssavun, jonka James Potkukelkka joutui sitten sateen alkaessa vääntelemään parempaan suojaan oviaukon sisäpuolelle. Tuuli kävi sopivasti läpi teltasta levittäen hyttyssavua näin pitäen pahimmat sääsket loitolla hyttysverkon hoitaessa loput (vaikkakin suppilonmuotoinen prinsessaverkko onkin hiton hankala saada toimimaan missään olosuhteissa kun se on kaikessa neroudessaan suunniteltu pelkästään roikotettavaksi n. puolestatoista metristä peittäen pelkästään hyttysiltä, ei esim. sateelta tai tuulelta, yhden telttapatjan kokoisen pohja-alan verran, niin saimme sen silti jotenkin roikkumaan teltan kattoon ja toimimaan...). Onnistuneena pohjavaatteena toimi tällä kertaa yleishyödyllinen maastokuvioitu pressu, joka taiteltiin sen kokoiseksi, että sisäpuolelle jäi ylimääräistä telttakankaan ja maan väliin jäävien rakojen "tiivistämiseksi". Yöunet olivat siis suhteellisen hyvät, vaikkakaan eivät peittoa edellisyön makeita kuorsailuja, kertoohan siitä jo sekin ettei saatu kuutta pidempään nukuttua.

Sade sentään lakkasi melkein samoin tein kun jaksettiin kömpiä teltasta pihalle. Silti masennusta aiheutti sateesta ja tuulesta ryhdittömäksi lyyhistynyt teltta, mutta mielentila korjattiin kyhäämällä notski Mikonpolven laavulta kanoottiin penkkien alle mukaan jemmatuista puista ja nauttimalla tulen lämmössä aamiaista. Sytytimme myrskylyhdynkin varmaan vaan mieltä lämmittämään. No, eikös tuokin nuotiopahanen päättänyt savuttaa niin, että pudroa piti syödä silmät kiinni ja henkeä pidätellen jos meinasi lämmöstä nauttia..."

Tuon jälkeen on tullut nukuttua vain laadukkaammissa teltoissa, kuten Mil-Tecin kolmen hengen tunneliteltassa (linkki V-lekan tuotesivulle:http://www.varusteleka.fi/product/pienet-teltat/mil-tec-kolmen-hengen-tunneliteltta-oliivinvihrea/_3HK111V6R), josta ei jäänyt pahaa sanottavaa kuin sen verran, etten itse omista tuollaista - vielä.

Äkkiseltään mieleen juolahti muutamia kokemuksia tuosta Mil-Tecin kupoliteltasta: Majoituttiin siinä viime reissulla niin, että kolme nukkui sisällä varsinaisessa nukkumatilassa ja neljäs sissimäisyyksiin taipuvainen herrasmies nukkui eteisessä (ylim. pressu lattiana) ihan mielellään, jossa siinäkin oli ilmeisesti niin hyvä nukuskella ettei tarvinnut aamulla ainakaan suureen ääneen hajoilla. Miehen lisäksi eteiseen mahtuivat vielä kaikkien jalkineet sateensuojaan ja tilaakin jäi sen verran, että yöllä pystyi lähtemään kättelemään presidenttiä tilsimättä eteisessä nukkujan naamalle.

Teltan sateenpito-ominaisuudet tuli testattua jossain määrin, sillä yöllä satoi vähän väliä ja kaikki, myös eteisssissi, olivat täysin kuvia. Erälukaalin omistaja oli myös testannut majoitettaan käytännössä jo ennen reissua pitämällä telttaa pystyssä kotipihassa menneen kesän keleissä sellaset kolme päivää ja nukkumatilat säilyivät riihikuivina. Homma on suunniteltu varsin fiksusti, kun kaksikerroksisen teltan sateenkestävä ulkoteltta pystytetään ensin, jonka jälkeen mennään tämän sisään sateelta suojaan pystyttämään hyttyskestävää sisätelttaa. Materiaalien kulutuksenkestävyyksistä en sitten osaakaan sanoa vielä mitään.

E: tuli huomattua tällee vähän jälessä muutama korjauksen arvoinen erhe...

juniper 01.09.2012 19:15
Tuli hankittua kahden hengen kupoli teltta hintaan 15.-- euroa.
Ei varmaan mikään huippu tuote, mutta periaatteella parempi se, kuin ei mitään. Lapsia ajatellen.

Monty 07.09.2012 23:31
Ostin 8eurolla tuollaisen "loueen" tai siis vähän sen tapainen kapistuksen. Kokosin tohon olohuoneen lattialle, täytyy seuraavalla päiväretkellä kokeilla "kenttätestata". Kaksi ihmistä sen alla mahtuu hyvin olemaan ja tavaratkin mahtuu, nukkumaan siinä ei pysty mitenkään hirveen hyvin jos ei ole yksin ja nuku sikiö asennossa. Päiväretkeilyä varten ostinkin tuon, saa tuulelta suojaa ja jos vaikka tiputtaisi vähä vettä niin ehkä se sen kestää, pohja siinä on itsessään niin ei tavaratkaan tai perse kastu. Noh 8€ on rahaa mikä menee yhteen baarin paukkuun, että jos tuo nyt ei ihan kertakäytön tavara ole niin ajaa varmasti asiansa.

Fallen 10.09.2012 23:13
Mistä saa 8 eurolla loueen? Vai onko se vaan joku pressu?

Monty 12.09.2012 17:28
Niin siis ei tole mikään loue ole ollenkaan mutta ei tuota oikein voi laavuksi eikä teltaksikaan kutsua, paketissa luki "laavuteltta". Ja toi on tosi pieni, painaa kaarineen ja kiiloineen 1,3kg. Toi perustuu ilmeisesti johonkin tuollaiseen "rantateltta" tyyppiseen juttuun, vähän sen tapainen, veden pitävyyttä luvataan mutta en usko.

SissiSalo8910.10.2012 06:49
Tollanen laitos itelläni maksoi jopa hurjat 7€ paikallisessa kierrätyskeskuksessa

Zoni_B 10.10.2012 15:40
Hyvä laavu. Onko kangas samanlaista kuin vanhoissa maastopuvuissa? Ainakin luulisi olevan kestävää kangasta.

SissiSalo89 10.10.2012 17:05
Tuo on kai jotain polyesteriä tms keinokuitua. Vaikka onkin ohutta kangasta niin kohtuu jämäkälle tuntuu. Tuosta kuvasta ei tuo koko oikein selviä mutta 2 henkilöä + reput tai 3 henkilöä mahtuu "mukavasti" sisälle.

Gyro Captain 10.10.2012 17:27
Hyvä löytö, hinta kohdallaan!

Olen itse aloitellut 60-luvun mallisella puuvillaisella, ei-vedenpitävällä, helvetin painavalla soputeltalla jossa oli teräksiset salot ja vaarnat. Sitten kaiken maailman muoveilla, pressuilla ja myös taivasalla. Nykyään olen vahvasti sitä mieltä että halpakin kaupan teltta hakkaa kaikki muut majoitteet, koska nykymateriaalit ovat kevyitä ja ennen kaikkea veden- ja tuulenpitäviä. Vapaasti seisova kaksikerroksinen vaellusteltta olisi valintani sekä hätä-, retki- että leirimajoitteeksi. Painoero pelkkiin kankaisiin tai tarppeihin on olematon, ja se on hyötykuormaa sanan todellisessa merkityksessä, kun teltta nousee hetkessä, vaikka tauolle ryhtyessä, ilman naruja ja muuta virittelyä. Vaikka kalliolle, ja sammaleella tai jäkälällä onkin hyvä ja tasainen mammia. En tiedä muiden preferenssejä, mutta minusta tarpin, riippumaton ja rankisen virittely on perse edellä puuhun -hommaa. Suomessa sataa ja tuulee aina. Helteillä - mikäs siinä, jos helteet sattuvat sen retken kanssa samaan aikaan.

Ja tästä puheenollen, osaako kukaan suositella hyvää ja edullista kahden hengen vaellustelttaa, vapaasti seisovaa? Joku Hilleberg on kiihottanut jo 20 vuotta mutta liian kalliita. Tätä

http://www.camu.fi/shop/retkeily/teltat ... lite2.html

olen harkinnut, tai jotain North Facen vastaavaa.

Frankie_084 10.10.2012 18:10
http://www.varusteleka.fi/product/laavu ... _2IZ0X7HST Itse käytän tuota kapistusta ja on toiminut moitteetta, niin sateessa kuin tuulessa

kalkkuna 11.10.2012 21:06
Tervehdys forumille.

Palonsuoja-aine kangastelttaan hakusessa. Tuli ostettua naapurimaan armeijan teltta 4x4 apaut koko (kai joku IVY malli) ja edessä lämmityksen/kuivaamisen järjestäminen turvallisesti. Kamina on SA pöntön kopio. Olen pärrä kämpperi ja kamat kulkee sivuvaunussa niin se paino ei oo blokkeri.

Eräs taho ilmoitti että ovat käyttäneet lattiavahaa, jotaki Mepolia. Ajatus tuntuu vaaralliselle. Kai sillä "vahakangas" saadaan aikaan minkä päälle kipinä jää killumaan, mutta puuha epäilyttää. Luulis että siitä se roihu vasta kimmeltyy kun vahakangas lähtee kuumentuneena palamaan. Bromit ja muut oikeesti tehokkaat aikeet on kai jo ajat sitte kielletty. Onko tästä Bilteman mömmöstä kokemuksia kellään?

http://www.biltema.fi/fi/Koti/Turvallis ... ine-87291/

En oleta että tää ratkasee tilannetta, mutta jotaki pitäs mielenrauhan takia koitaa laittaa samalla ku kaminan läpiviennin telttaan askartelee.

Zoni_B 12.10.2012 18:15
Ostitko sen teltan täältä? http://www.haukka.fi/ Mitä tuo IVY-malli tarkoittaa?

Ainakin tuo paloestoaine ohje kuulostaa tutulta. Itselläni on tuolta ostettu teltta ja olen yhden illan pitänyt kaminassa tulia. En ole palokyllästänyt telttaa mitenkään. Laitettiin kaverin kanssa teltan suuaukkoon teräsverkkoa kipinäsuojaksi.
Yritän tässä itsekkin etsiä tietoa tuosta paloestoaineesta. Henkilökohtaisesti en usko, että puuvillainen kangas syttyisi kovin helposti kipinästä. Kaminan laitoin keskelle telttaa keskisalon viereen. Keskisalko tosin kuumuu helposti ja mietin sitä skenaariota, että voiko ajastaan teltta syttyä palamaan keskisalon ja telttakankaan yhtymäkohdasta. Teltan korkeus on n. 2m ja kamina on samanlainen kuin armeijan PJ-teltan kamina. Yksi vaihtoehto olisi laittaa keskisalon ympärille sammutuspeitettä. Varmaan vähän hillitsee kuumentumista.

Tosin eihän tässä ainaisessa vesisateessa syty mikään palamaan. Mutta jos löydän jtn paloestoainetta, niin ilmoittelen sitten tänne. Lisäkuvia teltasta ja kaminasta laitan tuonne johonkin telttakeskusteluun, missä on muitakin kuvia teltasta.

Seeker 12.10.2012 19:48
http://www.palonsuojaus.com/fire_safe.htm

ja Googlella lisää!

Niin tämän muistin kun on joutunut palokatkojen ym. kanssa töissä touhuamaan ja en tiedä onko paras tai halvin ja näin pois päin, mutta vaihtoehto kuitenkin!

edittiä: saman firman tämä kankaalle erityisesti suunniteltu kama! http://www.palonsuojaus.com/fabric_safe.htm

kalkkuna 12.10.2012 23:19
Tää oli halvin "iso" ja tuli ulkomailta. Vaikuttaa samalle mitä Haukka myy (meinasinkin ensin sieltä ostaa). Haukka vahauskäsittelyn selosti ja sillä sulkee huokosen kangaspinnan.

Kiitos palonsuojavikeistä, nuo vaikuttaa oikeasti PRO aineelle. Hätähousuna tuli tänään Bilteman mömmöt hankittua. Pitää miettiä uskaltaako niiden varaan jäädä.

Kamina saapui aiemmin ja koeajossa http://www.youtube.com/watch?v=4PPARbTt-cE

Zoni_B 13.10.2012 20:29
Oma kamina samanlainen paitsi ilmanottoaukot vähän erilaiset. Sytytysvaiheessa ei oikein ole vetoa tarpeeksi. Voi johtua siitä, että jouduin laittamaan halkasijaltaan pienempää putkea piipuksi, koska kaminassa oli 90mm halkaisijalta oleva piipun kohta ja siihen ei oikein löytynyt sopivaa putkea mistään. Nyt siinä on muistaakseni 3" halkaisijaltaan olevaa putkea. Piti tehdä sovitin kappale putkeen. Pitää porailla enempi reikiä ilmanottoaukkoon varmaan. Myös kipinäsuojana toimiva metalliverkko haitannee vetoa. Kun kaminan saa syttymään, niin ihan hyvin pelittää. Olen huomannut, että kamina ruostuu helposti, joten ajattelin vetää sen kuumakestomaalilla ja tietysti pitää varastointiin jotain öljyä laittaa. Mikä öljy on parasta?

Salkosarjan sain tehtyä alumiiniputkista, joita löytyi romuläjästä. Halkaisijat putkilla on n. 30-50mm. Saman asian ajanee myös puusta tehdyt. Piipun läpivienti on kaksi metallikehikkoa vastakkain, jotka on laitettu kiinni sammutuspeitteeseen ja sammutuspeite on laitettu kiinni telttakankaaseen.

Maavaatteena toimii kevyt pressua astetta jämäkämpi pressu. Kaminan kohdasta tietysti on pressu leikattu pois. Kamina antoi sen verran kovasti lämpöä, että keskisalossa oleva vanha nippuside suli n. 1,9m korkeudelta. Telttakankaassa en ole huomannut mitään kuumuudesta johtuvaa vahinkoa. Eikä kipinät ole sataneet teltan päälle, koska on se metalliverkko suojana. Pitää joskus kokeilla, jos se piippu ei tarvitsisi kipinäsuojaa ensinkään.

Kerrohan kokemuksia Bilteman palosuoja-aineesta kun olet testaillut. Voitko laittaa kuvia teltasta? Mistä tilasit teltan?

kalkkuna 13.10.2012 22:16
Ulkopinnan ruoste ei tdn haittaa ku sitä tulee seurattua, se sisäpuolelta pohjasaumoista salakavalasti etenevä enemmän huolettaa. Saatan laiskuuttani ruutata jotain sprayöljyä mitä aseisiin tulee laitettua. En kyllä jaksa alkaa öljyjä tupolla pyyhkimään ja levittelemään. CRC/WD40 pullon saa pönttöön sisälle kansiluukusta niin helppoa hommaa. En usko että kalvon tarttee olla paksu omassa tapauksessa, koska kamina ja teltta säilötään lämmitetyssä hallissa.

Sytytysvinkkinä tekee sanomalehdestä "sytytyspatruunoita" joiden sisällä on tuohisilppua tms muuta kevyttä höttöä mitä puuvajan pohjalta löytyy. Tämä kartussi tukitaan savutorven palan sisälle ja yhdistelmä kaminaan. Eiku matkaan. Kun savutorvi kootaan on sinulla useita aloituspesiä käsissäsi. Helppoa, nopeaa ja vääräuskoista.

Maavaatteeksi tulee vahvistettua kevytpeitettä, on jo tallissa muutama ja niistä yhden leikon. Tämä sammutuspeitettä kauluriin oli muuten hyvä vinkki - kiitos! Teen samalla lailla.

Pyöritän harrastuksena moottoripyörien varaosamaahantuontia Venäjältä ja Ukrainasta (Ural&Dnepr, ne raskaat sivuvaunu moottoripyörät). Ostin teltan varaosatukkurin välityksellä, joka hoiti kaupat paikanpäällä ja rahtasi sen varaosaerän kanssa. Kuvaa tulee ku on valmista. Talvipyörä ja teltta tarvii saada valmiiksi pikaseen. 2 viikon päästä on pystymettä miitti keskellä korpea minne ajetaan pyörällä ja majoitutaan telttaan.

Seeker 13.10.2012 22:36
Siis todellisia ikiliikkuja survari pyöriä!

Machete 13.10.2012 23:55
Kävin tuolla erä-aitassa katsomassa minkälainen telttasauna on siellä myynnissä, hinta oli 699 € liikkeessä, ja kun tuota tutki tarkemmin, oli varsin onnettoman oloinen keksintö... http://www.era-aitta.fi/tuotteet.html?id=15/18 Ei mahtunut siellä edes kunnolla seisomaan... Yksi hyvä kaverini on tehnyt paljon paremman itse, ja muistaakseni huomattavasti edullisemmin. Testattu ja tsekattu on!

Stalker 14.10.2012 15:38
Onhan toi Savotan pikkune telttasauna tosiaan ehkä kompaktimpi ku suuremmat ja ite pykätyt ratkasut, mutta tosiaan tila saattaa olla vähänkään isommalle körrikälle onkelma. Miettikää nyt pari kolme karvasta neandertalilaista vaeltajanmöhkälettä sinne, neljännen tilan viekii sitte toi kiuaskamiina jonka joku vähän huolimattomuuttaan sitten tönäsee ja kaataa siihen palokyllästämättömään seinään saaden aikaan edellytykset kilpapoistumiselle kokoksi muuttuneesta telttahäsmäkästä. Jos on paksunahkanen ni siinähän sitä tietysti oottelee että se kangas roihahtaa pois ympäriltä, ainaki kuulemma Savotan SA-teltat humahtaa aika äkäseen tuhkaksi töhöilevän kipinämikon takia.

Zoni_B 14.10.2012 18:43
Se sammutuspeite kannattaa ommella reunoistaan, koska lähtee purkaantumaan helposti. Täältä saa myös lämmönkestävää kangasta kohtuu hintaan.

http://www.shelby.fi/catalog/product_in ... c4f8de8e7c

kalkkuna 14.10.2012 23:44
Massaliimalla tarkoitus kiinnittää peltikauluri sammutuspeitteeseen samoin ku sammutuspeite siihen teltan kankaaseen. Ommellaan sitte jos ei onnistu.

kalkkuna 26.10.2012 09:04

Image

Nuin kävi... Sammutuspeite sikamassalla kiinni telttakankaan aukkoon. Peltikauluri keskelle popparilla sammutuspeitteen kahta puolen ja väliin tursotettuna sikaa. Sikas ja elastinen liimaus tuntuu olevan. Savutorvi tulee tuosta keskeltä.

Kohtapa näkee miten toimii

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Wed Jan 14, 2015 6:34 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1171
Location: Koillismaa
Quote:
Vieras 09.05.2013 11:33
http://hawuteltta.fi/hankinta.html

Aika mielenkiintoinen telttamalli.

kalkkuna 09.05.2013 13:05
Sawu kamina kiinnostaisi. Paraillaan käytössä SA puolijoukkue telttakamina (ne saatanan ilmaruuvit on käsittämättömät). Myös vähän iso ja arinan puute ärsyttää.


Funnyone 25.05.2013 10:10
En tiedä onko porukalla kuinka paljon kokemusta "talvitarpista" mutta on meinaan pirun näppärän olonen tekele. Itellä on tarkoituksena väsätä moinen jahka lomille kerkee. Löytyyhän toki riippumaton kaverina pari muutakin tarppia mutta tämä olis passeli syksyn ja talven retkiin. Mielestäni voisi käyttää myös teltan korvikkeena jolloin painoa kertyisi melko vähän. Muistaakseni joku suomalainenkin riippuja oli moisen väsänny mutten tähän hätään löydä blogia, lisään tänne kun löydän. Kohtuulliset ohjeet löytyvät linkistä alhaalla.
Image

Linkki: http://www.backwoodsdaydreamer.com/diy-guides/tarps/

yrtti 08.08.2013 07:59
tuommoseen törmäsin...onhan se kallis mutta...
400kg painoraja ja pystyyn maahan tai roikkumaan puihin vaikka 20m korkeuteen

Image

sivut: http://www.tentsile.com/

kuvia: http://www.flickr.com/photos/tentsile/s ... 2843586853

lisää kuvia: http://www.google.fi/search?q=tentsile& ... d=0CE4QsAQ

kalkkuna 08.08.2013 08:26
Kaminajuttu päivitys, ku ne ilmaruuvit kenkutti.

Jätin kipinäsuojan torvenpäästä pois niin veto parani kerrasta. Ruuvien kanssa alkoi yhteiselo sujua.

Zoni_B 08.08.2013 20:08
Minäkin olen jättänyt omasta kaminasta piipun päähän tulevan kipinäsuojan pois. Ei tuo ole pahemmin kipunoita heitellyt. Puuvilla kuitenkin kestää kipinöitä aika hyvin jos sattuu kankaalle lentämään.

Tuollainen roikkuva teltta ois aika jännä. Varmaan viidakoissa olisi hyvä. Ei pääse myrkkyötökät ja petoeläimet kimppuun yön aikana.

ENFORCET 22.12.2013 18:23
Tuli ostettua sitten Helsportin telttakota: http://www.helsportwebshop.no/kongsvold ... tter-stang
Painaa 6,5kg, eli pienellä porukalla ihan liikuteltavissa lihasvoimin.

Kaminaksi olen ajatellut seuraavaa: http://www.armyoutdoor.fi/leiritarvike/ ... -1437.html
Plussaa kyseisessä mallissa on paino ja mahdollisuus kokkailla valurautapannulla.

Kokemuksia teltasta tai kyseisestä kaminasta kenelläkään? Koko paketin hinnaksi tulee about +500€, joten aika kohtuu hintainen setti mielestäni.

Ahma 22.12.2013 18:52
Vieras wrote:http://hawuteltta.fi/hankinta.html

Aika mielenkiintoinen telttamalli.


Rakenteensa puolesta jäjittelee talon syntymekanismia, eli kaksi laavua vastakkain ja tulisija välissä. Tuo on ikivanha konstruktio.

Kuvien perusteella hyvä teltta!

Zoni_B 23.12.2013 11:57
Jos ja kun omasta teltastani aika jättää, niin menee harkintaan tuo Hawu teltta. Ois kyllä näppärä. Hintaa on tietysti, mutta vähän kerrassaan kun säästää rahukkia jemmaan niin ehkä sellaisen saa hommattua. Kunnon teltta on tärkeä juttu talvikelissä.

Machete 23.12.2013 17:47
Tuosta hawu-teltasta otin hieman mallia omaan telttamalliin kuvien perusteella. Sitten katselin vähän yhdestä toisesta teltasta rakennetta ja käytin maalaisjärkeä. Teltta on vasta paperilla, kamiinaa en ole vielä rakenteeltaan suunnitellutkaan. Mistä saisi hyvää telttakangasta pari metriä leveänä rullatavarana?

Zoni_B 23.12.2013 22:04
Tuolla on jotain kankaita. Taitaa olla kankaat nykyisin kalliita joka paikassa ja leveys ei ole noissa kahta metriä. Tietysti miettimällä teltan kaavaa, niin leveyden ei pitäisi olla ongelma. Saumaa tulee tietysti enempi ommeltavaksi jos tekee kapeammasta.

http://www.vapaa-aika.com/teltat/teltan ... nkaat.html

Vieras 23.12.2013 22:43
http://www.teltta.net/myynti

Tuoltakin telttakenkaita metritavarana.
ja tietty: http://www.shelby.fi/catalog/default.php?cPath=22

Zoni_B 26.12.2013 18:16
Tuossa malliksi kevyt leiriteltta isommalle porukalle. Hyvää tuossa on varmaan teltan keveys. Kankaan kestävyyydestä en osaa sanoa. En tiedä miten käyttäytyy jos laittaa kaminan. Tietysti itse pitäisi tehdä piipun aukko ja tarvittavat suojaukset aukon ympärille.

http://varuste.net/Hilleberg+Altai+XP+Complete

juniper 26.12.2013 20:30
http://www.pinterest.com/pin/544935623632864674/
Mielenkiintoinen kombinaatio.

EP-survival 26.12.2013 20:36
Zoni_B wrote:Tuossa malliksi kevyt leiriteltta isommalle porukalle. Hyvää tuossa on varmaan teltan keveys. Kankaan kestävyyydestä en osaa sanoa. En tiedä miten käyttäytyy jos laittaa kaminan. Tietysti itse pitäisi tehdä piipun aukko ja tarvittavat suojaukset aukon ympärille.

http://varuste.net/Hilleberg+Altai+XP+Complete

En uskaltaisi lähtiä Hillebergiä rei-ittämään jo pelkästään hinnan takia. Nuan teltoissa on usein se ongelma että ylimääräinen reikä muuttaa sen kankaan tukevuutta ja ryhtiä ja jos siihen putken reikään viälä lisätään painoa niin se pakkaa painua alas se kangas. Se taas kerää helposti vettä yms.

Ittellä on luonteen eres sellainen pikkukamiina ollu joskus ja se oli toimiva ratkaisu. Lämmittää louretta tarpeeksi ja sen voi vetää aivan likelle nukkujaa.
Laajenna
Gyro Captain 13.01.2014 18:04
http://wiggys.com/moreinfo.cfm?Product_ID=142
Tuli ihan muita selaillessa vastaan. Kornista nimestä huolimatta (Freedom Shelter ) mielenkiintoinen viritelmä. Kamalan kallis, löytyisipä kunnon kaavat jostain. Yhden hengen teltta josta tulee (muka) poncho, takki, tarppi, bivouac... Paino kaikkineen 4,5 lbs.

Foorumeilla on juttua mutta ei ole näköjään kukaan testannut juutuupiin, olisiko liika suolainen hinta ($350). Jos pitää minkä lupaa, haluaisin todella kokeilla.

Parempi kuva:

Image

No niin, heti kun alkoi kunnolla etsiä niin löytyi sama tai vastaava, ja taustatietoa systeemistä:

http://www.combatreform.org/ECOTATSYSTEMS/

Tuosta selviää kai jotain:

Image

SissiSalo89 13.01.2014 22:06
Tuollainen olis tuo oma kierrätyskeskuksesta ostamani Rukka Polaris.
Tuo kupoliteltta oli vain tavaroiden säilytystä varten ja telttojen välille viriteltiin flektarn telttakankaat mitkä ei tuossa kuvassa vielä olleet paikoillaan.

lgs 15.01.2014 15:21
Gyro Captain wrote: http://wiggys.com/moreinfo.cfm?Product_ID=142
Tuli ihan muita selaillessa vastaan. Kornista nimestä huolimatta (Freedom Shelter ) mielenkiintoinen viritelmä. Kamalan kallis, löytyisipä kunnon kaavat jostain. Yhden hengen teltta josta tulee (muka) poncho, takki, tarppi, bivouac... Paino kaikkineen 4,5 lbs.

Samanhintainen se kallein Fjelldukenkin on, ja käsittääkseni se on varsin tunnustetusti toimiva peli(?).

Gyro Captain 09.07.2014 00:58
Majoitemietteitä vanhojen jatkoksi.

Kevytpeitteistä tai avaruushuovista tekee monenlaisia suojia ja majoitteita. Pienin paino ja pakkauskoko. Vaatii naruja, kiiloja ja keppejä. Tarvitaan lisäksi sääskiverkot. Riippumatto yksi vaihtoehto. Suomessa maapohja lähes aina kostea. Oma viritelmä: yksi huomiovärinen ja yksi vihreä/kamovärinen avaruushuopa tai pressu. Sen mukaan halutaanko näkyä vai piiloutua laitetaan toinen pohjaksi ja toinen katoksi. Jos piileskellään, majoitteen suulle myös naamioverkko. Tumma avaruuslakana ei paljon läpi hohda, voi keittää ja lämmittää pienellä liekillä majoitteen sisällä, keitin tietysti maata vasten. Jos matala profiili, ei ripusteta päällimmäistä peitettä piukaksi katoksi vaan pingotetaan taipuisien runkojen päälle kuin intin telttojen naamioverkot. Rikkoo kattomaisen muodon eikä kauas paistavia naruja puusta puuhun.

Märkä tai luminen maa: aluspressun reunat viritetään ylös, laatikoksi. Pienellä virittelyllä pitäisi saada tuulettuva, kaksikerrostelttaa jäljittelevä konstruktio.

Pressut ovat siis monikäyttöisiä ja kevyitä mutta moderni vaellustelttta hakkaa mukavuudella, helppoudella ja tiiviydellä. Sääskiverkkoa ei tarvita. Sateenpito etenkin tuulessa ylivoimainen. Mukana kulkeva, vedenpitävä pohja. Ahtaampi. Ei riippumatto-optiota joten retkipatja oltava. Ei voi jättää sivua auki avotulella yöpymistä varten joten makuupussikin oltava. Ihan eri konsepti kuin tarppi/laavuvirityksissä.

Ketjussa vilahti myös iso, halpa leirintäteltta. Perheellisen autoon sopii hyvin, mahdollisimman iso ja korkea, väliaikaisksi taloksi kunnes mökin hirret on salvettu. Puolijoukkue tietysti kelpaa sellaisenaan ympärivuotiseen asumiseen, mutta pienten lasten kanssa itikka-aikaan mukavudesta ei voi juuri puhua. Eli kunnon huvilateltta pystyyn. Pitäisi löytää sellainen jonka ulkoteltan saa sade- tai auinkokatokseksi yksinään. Vapaasti seisova, luonnollisesti.

Kahdella lasikuitukaarella ja muutamalla paracordin pätkällä tekee pressusta ison tunnelin joka tarvitsee seistäkseen vain kaksi kiilaa. Ei tarvita puita. Kiilojen sijaan voi käyttää kiviä tai kaatuneita runkoja.

Kun youtubesta katselee tarp shelter-avainsanoilla niin kateeksi käy ihmisiä joiden leiripaikassa maa on kuivaa, ei muurahaisia jne.

68W 28.10.2014 13:36
Viimeviikon mettäreissulla oli ensimmäistä kertaa pakkasilla mukana Haltin laavu PRO eikä homma mennyt ihan nappiin. Laavua on aiemmin käytetty plussakeleillä ilman ongelmia mutta nyt pakkasta oli noin -10. Laavuun on ostettu lisävarusteeksi Haltin oma alumiininen telttakeppisarja joka on ollut sopivan mittainen. Laavun pystytys leiripaikalla meinasi tyssätä heti alkuunsa kun alumiinisia telttakeppejä ei meinannut millään saada paikalleen kun laavu oli kutistunut pakkasessa?!! Kahden miehen voimin saatiin ne muljautettua lopulta reikiinsä. Aamulla sitten iskikin mielenkiintoinen onglema kun laavu oli kutistunut sen verran että telttakeppejä ei saanut edes paria milliä liikutettua jotta ne olisi saanut pois reiistään. Ei auttanut muu kuin kääriä laavu keppeineen kasaan ja kantaa autolle. Onneksi kyseessä oli yhden yön reissu eikä autolle ollut pitkä matka. Kotona laavun annettiin olla yön yli sisällä kuivumassa jonka jälkeen telttakepit sai helposti irti ilman voimaa. Eipä ole tullut mieleenkään että "kotimaisen" tunnetun valmistajan laavu ei ole käyttökelpoinen talvella.

Image Image

SKUP-1000185
Paino (g)2200
Hinta159,95 €
TuotemerkkiHalti
Mitat185 x 220 x 130/70 cm
Koko pakattuna20 x 55 cm
Sisäteltan materiaaliPolyamidiverkko
TelttamalliTarppi

Halti Laavu Pro - Etuseinällä ja kokopohjalla varustettu laavu hyttysverkkosisäteltalla. Etuseinä, joka on suljettavissa erillisellä oviläpällä. Luonnonläheisesti yöpyville vaeltajille. Toimii kätevänä sateen- ja tuulensuojana. Hyttysen pitävä. Hyvä tuuletus takaseinässä. Päällikangas hopeoitu polyesteri PU-pinnoitteella, vesipilariarvo 2000 mm, teipatut saumat. Pohja polyamidia PU-pinnoitteella, vesipilariarvo 2000 mm. Pyöreät maakiilat, 13 kpl. Suojapussi kompressiomallinen, polyesterikangasta. Korjaussarjaan kuuluu kangaskorjauspalat (sisä- ja ulkoteltta, pohja, hyttysverkko) ja vetoketjun vedin. Lisävarusteena saatavissa alumiinen putkisarja

PipBoy 28.10.2014 14:45
Mulla on toi vastaava merkiltään jahti.

http://www.eratukku.fi/retkeily/retkima ... -3435.html

Veikkaampa, että tossa haltissa on sama valmistusmaa, eli kiina.
Tulee varmaan samalta tehtaalta eri leimoilla.
Tossa jahdissa on tullut muutamia öitä nukuttua, muttei koskaan pakkasella. Pitääkin kokeilla miten käy kun pakkaset
saapuvat tänne etelään. Ei toi jahti kyllä lähtisi mukaan millekkään pitemmälle reissulle ja on ostettukkin vain
"illanistujaisiin" kenttäoloissa. Ostin erämessuilta hintaa oli muistaakseni 40 euroo.

Keijo 28.10.2014 16:49
Viikonloppuna tuli käytyä pystymettä tapahtumassa. Paikalla 170 pyöräkuntaa ja kelit haastavat. Meillä oli iso armeijan teltta, mutta osa sisseili pressulaavuissa.

Jos nuotiopuita rittää tommone telttalaavukin menis. Puolijoukkuteltta on kuitenkin mukavuutta.

68W 28.10.2014 21:04
PipBoy wrote:Mulla on toi vastaava merkiltään jahti.

http://www.eratukku.fi/retkeily/retkima ... -3435.html
Veikkaampa, että tossa haltissa on sama valmistusmaa, eli kiina.
Tulee varmaan samalta tehtaalta eri leimoilla.

Kovasti näyttää kuvissa samalta joten kallistun tohon sun päätelmään
Aika suolainen hinta tolla Haltilla kun vertaa muihin vastaaviin tuotteisiin.

jussi julma 28.10.2014 22:43
Ettei vaan olisi ollut Keijo Itäpyörällä Isojoella

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Wed Jan 14, 2015 6:35 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
On ajankohtaista laajentaa oman ultralite- ja perheen king size -retkikamojen väliin. Lähinnä naiselle ja teinille sopivilla tavaroilla. Posti toi Verkkokaupan mainoksen ja siellä oli kuin tilauksesta tarjolla tavaraa josta nyt äkkiä näkemyksiä (merkistä tai tuotteesta) jos on. Tuskin ihan sontaa.

Hannah Falcon kahden hengen teltta 199 eypoa - Varuste.net myy samaa samalla hinnalla. Onko joku kosketellut ja käpistellyt?

Lowe Alpine Cholatse 65-75 rinkka 89,90 e. Aika edullinen, mutta eikös merkki ole periaatteessa ihan hyvä?

Luonnollisesti pinkaisen katsomaan ellei joku nyt heti lyttää.


Wed Jun 24, 2015 2:07 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Mar 23, 2015 10:36 am
Posts: 188
Noista Hannahin teltoista kaipaisin myös kommentteja. Eli siis merkistä ylipääänsä, ovatko hintansa väärtiä tavaraa muihin saman hintaluokan majoitteisiin verrattuna?

_________________
"Remain indoors!" - The Quiz Broadcast


Thu Jun 25, 2015 10:11 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1171
Location: Koillismaa
Mulla on jonkun vuoden ollu Hannah River. Ihan ok mallinen, painavahko kokoisekseen. Ensimmäisen talven jälkeen meni kaikista kaarista kuminarut poikki, muissa teltoissa on kestäneet kylmässä varastossa säilytyksen. Lienee narun valmistajalla ollu huono erä.

Teltta pitää ihan hyvin kutinsa siinä tehtävässä mihin sen hankinkin eli satunnaiseen lasten kanssa telttailuun ja on toiminut ihan hyvin aika hurjissakin kesäkeleissä.

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Thu Jun 25, 2015 10:32 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:40 pm
Posts: 998
Juhannuksena oltiin telttailemassa ja viereisellä porukalla oli jokin Hannah kaksikerrosteltta käytössä. Yöllä satoi paljon vettä. Niillä ei ollut pressua teltan päällä. Ois pitänyt kysyä, että kasteliko miten pahasti yön aikana. Ilmeisesti eivät kastuneet. Ainakin luotto oli hyvä telttaan kun eivät pressuja olleet virittäneet lisäsuojaksi. Kai ne teltat on ihan hyviä. Kuitenkin tunnettu valmistaja.


Thu Jun 25, 2015 2:54 pm
Profile

Joined: Sat Jan 03, 2015 9:40 pm
Posts: 290
Mukavan edullisia ja keveitä telttoja, mutta onko noissa Hannaheissa mahdollista pystyttää ulkoteltta ensin ja sitten sisäteltta? Kuvista näyttää ettei onnistu, kun kaaret on sisäteltassa päistään kiinni.

Pidän tuota tärkeänä ominaisuutena sateen sattuessa, mutta joku muu ei ehkä arvota sitä niin korkealle.

_________________
http://virrastapoimittua.blogspot.fi/


Thu Jun 25, 2015 6:21 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:36 pm
Posts: 327
Tämä kuuluisi omaan ketjuunsa, esim siihen majoiteketjuun vanhalla foorumilla... :cry: Telttailussa on menty eteenpäin ja välillä taaksepäin, imho. Ennen oli vettä imevä puuvillainen soputeltta ja sen päälle muovi. Alkoi ihmetyttää koko viisikiloisen teltan funktio, joten alettiin yöpyä pelkällä muovilla ja hyttyshupulla. Sitten oli varaa ostaa kaksikerroksinen vaellusteltta joka oli ihme ja kumma vedenpitävä!

Sitten teltat paranevat, kevenevät ja kallistuvat. 2010-luvulla shoppaillessa huomaa että muovi = tarppi on keksitty uudelleen ja niihin järjettömän kalliisiin telttoihin myydään "footprinttiä" eli aluskangasta, ettei vesi tule ja läpi ja ettei kallis teltta vahingoitu. Ja totta mooses se tarppi pitää vielä virittää teltan päälle tai ovelle että on sitten tilaa telttailla jos vaikka sataa...

Tarppi on niin hyvä juttu että ilman muuta sellainen kannattaa pakata mukaan teltan lisäksi jos kuorman kantajia on kaksi. Joten jos ei telttaile puuttomilla talvituntureilla (btdt) ei teltalle olekaan niin kovat vaatimukset. Perus tuulen- ja itikanpitävyys ja kohtuullinen vesitiiviys + kevyt paino. Tarppi antaa mukavuutta ja lisäsuojaa.

Parinsadan teltalla luulisi siis pääsevän pitkälle, jos on kuullut käyttäjien kokemuksia laadusta ja työn jäljestä. Sillä Anttilan Tena-vaellusteltalla a 199 MARKKAA mentiin sentään parikymmentä vuotta.


Fri Jun 26, 2015 2:06 pm
Profile

Joined: Fri Jan 02, 2015 8:33 am
Posts: 381
Gyro Captain wrote:
Parinsadan teltalla luulisi siis pääsevän pitkälle, jos on kuullut käyttäjien kokemuksia laadusta ja työn jäljestä. Sillä Anttilan Tena-vaellusteltalla a 199 MARKKAA mentiin sentään parikymmentä vuotta.


Ihan perusjuttuna tietty sellainen, että toiset ovat maastossa parisataa yötä vuodessa, toisille niitä öitä puskassa ei tule niin paljoa edes sen parinkymmenen vuoden aikana. Teltta vaatimusten mukaan, imo.

Minusta toi Falcon ei ole erityisen kevyt, mutta jos tarvitsisin ton tyyppistä telttaa, niin voisin ihan hyvin harkita.


Fri Jun 26, 2015 2:31 pm
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:38 pm
Posts: 875
Olen kyllä samaa mieltä että hassua kutsua tuota Falcon-telttaa ultrakevyeksi. No ehkä jos vertaa Sopu-telttaan. Mun Hilleberg Nallo 2GT painaa 2.5 mutta siinä on absidia yhtä paljon kuin makutilaa ja paino sisältää kaikki kiilat.

Image


Fri Jun 26, 2015 2:39 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 96 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.