View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Feb 21, 2018 1:15 amReply to topic  [ 244 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next
 Kotivara 
Author Message

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Tuolla pärjää jo huomiseen, siitä se lähtee...


Thu Aug 10, 2017 5:00 pm
Profile

Joined: Sun Apr 09, 2017 3:55 pm
Posts: 26
Location: Kainuu
Tarkotuksena siis laajentaa kotivaraa vähintään kahteen viikkoon sopivaksi, koska asun siis yksin, suhteellisen kaukana kaikesta, vakavan sairastumisen sattuessa olisi pärjättävä yksin ja koetettava päästä pahimman yli että pääsen käymään kaupassa, tai että olen edes kykenevä lähtemään sairaalaan, joko yksin taikka ambulanssin kyydillä jos tilanne vaatii.

Mihinkään vakavaan en siis varaudu, koska asumismuotoni on väliaikainen töistä riippuen. Vasta yksin asuvana sitä vasta ymmärtää miten tärkeä niin pienikin asia kuin kotivara on... Varsinkaan jos apua ei ole heti saatavilla.


Thu Aug 10, 2017 5:34 pm
Profile
User avatar

Joined: Fri Jan 16, 2015 5:27 am
Posts: 93
Location: Lounais-saaristo
nikkine wrote:
vesivarat onkin onnettomat vaikka astiat ovat kyllä olemassa...


Näinhän se yleensä on. Aika harva varmaan viitsii vekslata vesikanistereiden kanssa, vaihtaa vedet, tai harvemmin vaihtaa vedet mutta sitten lisätä "säilöntäaine" jne.

Omakotiasujille (myös jotkut rivitalot) tarjoutuu tässä hyvä vaihtoehto, eli lämminvesivaraaja. Varaajassa on tietysti aina tilavuutensa verran raikasta ja puhdasta vettä, koko yleensä 100-300L. 300L riittää jo aika pitkään ruokaan ja juomaan mutta jo tuo pienikin 100L sisältää aika monen päivän tarpeet.

Periaatteessa lämminvesivaraajan voi lisätä kunhan on tila jossa vesiputket kulkevat ja on lattiakaivo. Jos tilaa on liiemmin voisi lisätä useammankin varaajan. Käytettynäkin näitä löytää jolloin hinta kohtuullisempi.

Minulla "BOL".issa (jossa asuu myös muita ihmisiä) 300L varaaja, toisessa BOL.issa 100L varaaja ja nykyisessä osoitteessa 100L varaaja. Täytyypä seurata jos löytyisi käytettynä 300L varaaja. Kaikissa näissä kohteissa on myös puulämmitysmahdollisuus keskuslämmityskattilassa.

_________________
Who is John Galt?


Mon Aug 14, 2017 4:15 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2015 2:42 pm
Posts: 236
Runsaasta kotivarasta on se hyöty että saa syödä koko ajan vanhaa ruokaa!! :)

Ruuan lisäksi kotivaraan kuuluu tietysti kaikki muutkin tarvikkeet ja varusteet, mitä tarvitaan elelyyn ilman kaupassa käyntiä. Olen hankkinut kotivaraani pikkuhiljaa hyvät varastot kaikenlaisia tarvikkeita, joiden en ole arvellut vanhenevat tai pilaantuvan varastoinnissa. Viimeisimpänä, kummallista kyllä, huomasin että myös roskapussit vanhenevat. Pari vuotta sitten ostettu paketti Bioskan sangallisia 20 litran pusseja on nyt jo aika haperoa tavaraa. Biojätepussi halkeaa käsiin, kun sitä koettaa pujottaa roskasankoon. No ei siinä mitään, on minulla muutama rulla uudempiakin tuossa. Mutta havaintona siis, että ainakaan tätä tavaraa ei kannata ostaa monen vuoden varastoa kerralla.

_________________
On todennäköistä, että tapahtuu jotain epätodennäköistä


Sun Sep 17, 2017 3:00 pm
Profile
User avatar

Joined: Mon Jan 01, 2018 1:55 am
Posts: 2
Location: Pohjois-Karjala
Tuli muutaman Remeksen kirjan(horna, jäätyvä helvetti, kiirastuli) perään kova tarve kerätä kotivara. Ja kun on tuota insinöörin vikaa, homma alkoi exelin aukaisulla.
Tuli tuollainen finelin sivut apuna: kotivaralaskuri
Varmuuden vuoksi lataan vielä tänne foorumillekin sen ettei vain pääse katoamaan...

Eli muutaman ruuan osasen määrälaskuri johon laitetaan tavoitevuorokaudet ja syöjien määrä. Sitten päätetään mitä varastoidaan ja käydään kaivelemassa niiden ravintosisältö etiketistä tai finelistä.
Laskuri sitten kertoo kuinka paljon ollaan tavoitteesta jäljessä, sekä prosentteina että kiloina. Tämä on ensimmäinen versio ja korjausehdotuksia otetaan vastaan.

Ja vielä se että tuolla laskurissa on suunnilleen se mitä itsellä on ruuan osalta tavoitteena. Muuten kotivaraan kuuluu aika laajasti kaikenmoista, maalla kun on tilaa säilytellä ja mielenkiintoa on ollut jos vaikka mihin. Työkaluja on metalli- ja puutöihin, polttopuuntekovermeet löytyvät. Polttopuita/pellettiä on yli puoleksi vuodeksi ja polttoöljyä on rahatilanteen salliessa tarkoitus ostaa säiliö(5m3) täyteen. Sillä on sitten mukava dieselagrekaattia pyöritellä ja autoa tankkailla(hätätilassa tuskin ratsataan millä polttoaineella auto kulkee ja lämmityspolttoöljy on huhujen mukaan samaa tavaraa kuin moottoripolttoöljy)

Tänään kävin apteekin kautta ja mukaan tarttui särkylääkkeitä, käsihuuhdetta, haavanpuhdistusainetta, hiilitabletteja, joditabletteja ja laastareita. Tästä siis alkoi virallinen kotivaran kasaaminen 8-)
Lähipäivinä muovilaatikoita(joiden kylkeen sisällysluettelo parasta ennen päiväyksin) tavaroiden säilyttämiseen, yhden kellarihuoneen pimentäminen ja elintarvikkeiden hamstraaminen voi alkaa. Kiertävä varasto olisi tarkoitus vaada aikaan, jota helpottaa kovasti tuo päiväysten listaaminen jo laatikon kylkeen. Hapettomiin olosuhteisiin näitä ei ole tarkoitus pakata kun ei ole tarkoitus vuosia säilyttää koskematta. Pimeä, viileä, kuiva ja suljettu saapi luvan riittää.


Attachments:
File comment: Tällä saat laskettua itsellesi tasapainoisen kotivaran.
kotivaralaskuri.xlsx [13.84 KiB]
Downloaded 12 times

_________________
Voiko sen korjata?
Tue Jan 02, 2018 3:54 pm
Profile

Joined: Fri Jan 09, 2015 4:20 pm
Posts: 33
Onko kukaan ottanut kotivaraansa chian siemeniä. Ostin pussi ja kokeilen miltä maistuu ja mihin ruokiin sitä voisi kuvitella lisäävänsä. Luin, että ne säilyisivät pitkään. Tosin tarvitsevat aika paljon vettä turvotakseen.


Tue Feb 06, 2018 9:38 am
Profile

Joined: Thu Jan 01, 2015 1:23 pm
Posts: 70
En ole ko. siemeniä kokeillut. Turvotukseen tarvittava vesi ei kai noin niin kuin preppausmielessä ole ongelma... Saamani käsityksen mukaan on sama saako tarvittavan vesimäärän ruuasta tai juomalla. Vai pitääkö vesi vaihtaa/heittää pois tms?


Fri Feb 09, 2018 9:55 am
Profile

Joined: Fri Jan 09, 2015 4:20 pm
Posts: 33
Siemenet tarvitsevat vettä turvotakseen. Joten kai se vesi sitten myöskin samalla nesteyttää.


Fri Feb 09, 2018 1:32 pm
Profile

Joined: Fri Jan 09, 2015 4:20 pm
Posts: 33
Täytyy taas käydä kotivara varastot läpi. Täytyy saada järkevämpi kotivara. On tullut hamstrattua paljon ruokaa kotivaraan, kun on edullisesti saanut. Vähän on joutunut miettimään, että mitä noista kaikista ruuista kyhäisi. Kävin "karkkikaappi" osuuden läpi ja suklaata näyttäisi olevan noin 10kg. Tosin ostin sitä vähän aika sitten ison satsin, kun todella edullisesti sai. Sitä tulee käytettyäkin arjessa aika paljon leipomuksiin. Muitakin karkkeja näyttäisi olevan yli 5kg. Sitä en tiedä kuka nuo kaikki syö. Tai kyllähän muksut ne vetäis jos vaan antais... Sipsejäkin muutama kilo näyttäisi olevan.


Fri Feb 09, 2018 4:56 pm
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 1032
Järjestelmällisyys ei kuulu minunkaan hyveisiini, eikä määrä aina korvaa laatua. Olen tuoretavaran suhteen päässyt jo jonkinlaiseen tarkkuuteen, mutta juuri bongasin 3 kg punaisia linssejä, bäst före 2014. Onhan ne kokeiltava, onneksi voi aina syöttää vuohelle, jos maussa on vikaa. Yksi vaihtoehto olisi nostaa aina keittiön pöydälle vanheneva tuote, että tästäpä laaditaan seuraava ateria.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Mon Feb 12, 2018 9:05 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 244 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.