View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Jan 23, 2018 3:59 pmReply to topic  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
 Esittelyketju 
Author Message
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2014 6:35 pm
Posts: 1171
Location: Koillismaa
Ai niin tuo, siihen on jo niin tottunut ;)

_________________
"Ensin pestään munat, sitten perse ja jos jää aikaa niin pestään naama."


Mon May 22, 2017 6:09 pm
Profile

Joined: Tue Dec 12, 2017 7:40 am
Posts: 2
Red Alertin esittäytyessä huomasin että täällä on uusille tällainen ketju. Red Alert kirjoittelee tuolla pohdintojaan mahdollisen sotatilan kulusta ja vastausten vähyydestä päätellen voisi epäillä, ettei sotaan varautuminen ole kovin monen se perimmäinen motiivi. Tai sitten porukat on vuosien mittaan jo keskustelleet aiheesta sen verran että moti on mennyt. Mitä olen jonkun verran kaivellut netistä suomalaisten survivalistien mietteitä esim. Youtubessa tai televisiossa (esim. survivalismiaihe Perjantai-ohjelmassa), niin päättäväisesti tunnutaan tekevän hajurakoa jenkkilästä tuttuun maailmanloppusurvivalismiin, joko siksi että näin on, tai siksi että porukat haluaa omalla naamallaan vaikuttaa mahdollisimman täysjärkisiltä :mrgreen:. Varaudutaan sähkökatkoihin ja talouselämän isompiin kupruihin ja sen sellaiseen. Minä ainakin tunnustan larppaavani kunnon katastrofisurvivalismia periaatteella pessimisti ei pety, eli minua ei niinkään vaivaa inhimilliset katastrofit kuten sota, niiden kanssa on tähänkin asti pärjätty ja elämän edellytykset ovat säilyneet vaikkakin hetkellisesti heikenneet. Epäinhimimillisten katastrofien mahdollisuus on se joka kaihertaa mielen pohjalla. Ja vaikka tässä ei miksikään korpisoturiksi päätyisikään, niin ainakin taloudessa on nyt kehittymässä jonkinlainen varmuusvarasto sen sijaan että eletään kauppareissusta toiseen. Vaikka sitten sen sähkökatkon varalta. Kai sitä voisi turhempiakin asioita harrastaa.


Wed Dec 20, 2017 7:11 am
Profile
User avatar

Joined: Tue Dec 30, 2014 5:11 pm
Posts: 2068
Scilla wrote:
...vastausten vähyydestä päätellen voisi epäillä, ettei sotaan varautuminen ole kovin monen se perimmäinen motiivi.


Sota on katastrofi siinä kuin muutkin perusturvaa ja -huoltoa heikentävät tapahtumat.

Punahälyltä varsin ansiokas aloitus aiheesta, mutta tuo menee enemmän yleisen pohdiskelun kuin survivalismin puolelle: se miten ja miksi sotaisaan tilanteeseen joudumme ei oikeastaan vaikuta survarin strategioihin ja jokapäiväisen selviytymisen problematiikkaan, perusasiat kun ovat aina samat.

Luulen että on aika turha odottaa että täällä juurikaan aletaan keskustella sen syvällisemmin sissiosastojen perustamisesta tai -taktiikasta ja eri asetyyppien soveltuvuudesta asymmetriseen sodankäyntiin tuttuun ameriikantyyliin. Huomionarvoinen osa tänne kirjoittavista on sijoitettu sodanajan tehtäviin (jopa minäkin wanha ja wäsynyt), jolloin tältäosin toimintamalli on enempi vähempi kiveen hakattu, eikä siihen oikein jää pohdinnan varaa muuten kuin perheen osalta jolle on käytännössä sama onko katastrofissa kyseessä sota vai rauha. Mitä tulee sissi- tai muuhunkaan taktiikkaan, en oikein pidä aiheesta keskustelun edes kuuluvan julkiselle foorumille, ainakaan jos keskustelijat jopa tietävätkin jotain aiheesta :)

Ja kyllä, fiksu harrastus sinullakin.


Wed Dec 20, 2017 2:11 pm
Profile

Joined: Sun Feb 22, 2015 5:34 am
Posts: 470
Scilla wrote:
Red Alertin esittäytyessä huomasin että täällä on uusille tällainen ketju. Red Alert kirjoittelee tuolla pohdintojaan mahdollisen sotatilan kulusta ja vastausten vähyydestä päätellen voisi epäillä, ettei sotaan varautuminen ole kovin monen se perimmäinen motiivi.
Minä ainakin tunnustan larppaavani kunnon katastrofisurvivalismia periaatteella pessimisti ei pety, eli minua ei niinkään vaivaa inhimilliset katastrofit kuten sota, niiden kanssa on tähänkin asti pärjätty ja elämän edellytykset ovat säilyneet vaikkakin hetkellisesti heikenneet.


Kuten Ogver tuossa aikaisemmin jo mainitsi niin meille miehille (osalle naisista) ei ole sodan sattuessa paljon muita vaihtoehtoja jätetty kuin käskyjen totteleminen.
Joku perus hygibägi ja parit kalsarit mukana pitää lähteä sinne mihin litterassa määrätään.
Kotiin jäävien kotivarassa pitäisi riittää lämpöä, vettä ja ravintoa joksikin aikaa vaikka itselle käsky kävisikin.

Ja myönnän ajatuksissani muodostavani kuvia kaiken mailman zombieapocalypseista vaikka en niihin varaudukaan.


Wed Dec 20, 2017 3:46 pm
Profile

Joined: Mon Dec 22, 2014 6:42 am
Posts: 1013
Tervetuloa foorumin uusille jäsenille.

muu uan wrote:
Kuten Ogver tuossa aikaisemmin jo mainitsi niin meille miehille (osalle naisista) ei ole sodan sattuessa paljon muita vaihtoehtoja jätetty kuin käskyjen totteleminen.


Aika monelle meistä taitaa vaihtoehtona olla myös käskyjen antaminen. :) Varsinkin naisille, jos miehet on kiskottu rintamalle.

_________________
Humusta luova kulttuuri.


Wed Dec 20, 2017 8:37 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software. ColorizeIt.